Am găsit un BUG în jocul de şah. La 5 partide având aceeaşi deschidere, computerul a găsit aceeaşi soluţie, care în final l-a dus la MAT. Este interesant, deşi ar fi multe variante de răspuns, el le alege pe aceleaşi şi de fiecare dată câştig. Simpatică faza. Aţi mai păţit/descoperit aşa ceva?
Vă ataşez mutările pentru a vedea cu ochii voştri. Nu mă pricep la notaţiile din şah, aşa încât o să vi se pară cam neprofesional descrise. Eu vă mulţumesc pentru răbdare.
Algoritmul standard de rezolvare sah este predictibil pentru ca doar alege cea mai convenabila local mutare din totalul mutarilor analizate (nu toate posibile, e prea scump sa analizezi asa adanc).
Acum, ca sa nu fie plictisitor probabil ca un joc de sah pentru utilizatori trebuie sa aiba si ceva aleator in el, sa mai “greseasca” sau sa mai schimbe strategia. Banuiesc ca asta nu se intampla la fiecare mutare si mai apar jocuri ca al tau unde nimic nu se schimba. Asa-s calculatoarele
Ai intrat în Preferences să dai de bara aia cu Computer plays: Faster <——o——> Stronger ?
Corect. Nu joc șah pe calculator, sînt prea slab și nu am răbdare. Joc însă bridge, cel mai bun fiind Bridge Baron (greatgameproducts.com). Sigur, pe măsură ce urci nivelul, jocul devine tot mai dificil. În ultimul timp, refac mari campionate americane, sînt destule acolo pt a nu mai cumpăra și altele suplimentare. Așa mi se pare cel mai bine, să încerci să simulezi participarea la un mare campionat unde, teoretic, te întreci cu maeștrii. Am reușit ca, tot mai des, să urc în prima jumătate, rareori să fiu în primii trei. Nu știu dacă Chess are funcția asta, dar asta ar trebui testată. altminteri, dacă omul e sigur că e un bug, șo pe Bug Reporter.
Eu m-am referit la faptul că de când am descoperit această deschidere am încercat aceleaşi mutări şi am primit aceleaşi mutări din partea computerului. Sunt două zile de când am descoperit acest “bug” şi de amuzament deschid jocul cu mutarea descrisă şi matul e gata în câteva mutări. Orice altă deschidere fac, în oricâte alte meciuri, partida nu decurge identic. Şi nu mă referam la nivelul de dificultate. Ci la o chestie simplă. Pot deschide oricum, partidele nu se aseamana, dar cu deschiderea aceasta parcă “îngheaţă” procesorul şi nu mai funcţionează în parametrii normali .
Am încercat şi acasă pe G4, dar nu joacă identic. Acum ca şi grad de dificultate, nu pot să-l setez identic, dar pe aproape. oricum, aici la servici, cu deschiderea descrisă mai sus deznodământul e acelaşi. Îi dau mat.