e mult spus procedura…
g5-ul are ARD instalat, si munceste ce are de muncit, acasa am un laptop cu zapp, scriu la vnc ip-ul, userul, pass si vad in ce stadiu e masina de la munca….
e mult spus procedura…
g5-ul are ARD instalat, si munceste ce are de muncit, acasa am un laptop cu zapp, scriu la vnc ip-ul, userul, pass si vad in ce stadiu e masina de la munca….
In concluzie G5-ul are “de lucru”, nu este in stand-by/sleep!
e mult spus procedura…
In concluzie G5-ul are “de lucru”, nu este in stand-by/sleep!
Nu este indicat sa-l lasi in stand-by/sleep ( ai surpriza sa nu se mai ridice cand vrei sa-l accesezi ) .
Pentru a te conecta de computerul de la servici, e nevoia ca acesta ori sa aiba adresa IP routabila in Internet si sa-ti permita firewall-ul sa o accesesezi din exterior, ori ai deja implementata o solutie de access remote de tip VPN in reteaua firmei ( eu de acasa fac VPN la servici si accesez orice server/masina din retea ).
Cred ca nu m-am facut inteles. VPN-ul e facut, ma pot da de la birou atat cu ARD cat si cu VNCviewer pe iMac-ul de acasa.
Intrebarea este: Se poate face “Wake on LAN” prin Internet?
Am inteles acum; ” Wake on LAN ” este specific bios-urilor placilor de baza de pe PC. La MAC nu stiu cum lucreaza “echivalentul” bios ( poate cei mai vechi in MAC sa stie ).
Am inteles acum; ” Wake on LAN ” este specific bios-urilor placilor de baza de pe PC. La MAC nu stiu cum lucreaza “echivalentul” bios ( poate cei mai vechi in MAC sa stie ).
Pe MAC cred ca ii zice “Wake for Ethernet network administrator access”.
Din LAN pot sa fac wake cand e in sleep, dar nu pot sa fac remote!
Am studiat articolul. Vorbeste doar de “... on a local Ethernet network”.
In concluzie: NU se poate face Wake on Lan prin Internet! Din cate am studiat pachetul magic trebuie sa contina MAC address-ul placii de retea a calculatorului (MAC sau PC) care se doreste a fi “trezit”. MAC address-ul este cel mai important parametru iar acesta “se pierde” cand este inglobat in pachetul IP care este transmis prin Internet! Sper ca am fost destul de clar in exprimare.
OK. Ai rabdare pana maine si am fac un test la servici ( am Mac-ul acasa ) . Am sa bag in retea MacBook-ul, ii activez optiunile de trezire, si intru remote in reteaua de la munca ( VPN prin Internet ) si am sa incerc sa-l trezesc.
Daca-l lasi treaz, poti sa-l accesezi?
OK. Ai rabdare pana maine si am fac un test la servici ( am Mac-ul acasa ) . Am sa bag in retea MacBook-ul, ii activez optiunile de trezire, si intru remote in reteaua de la munca ( VPN prin Internet ) si am sa incerc sa-l trezesc.
Daca-l lasi treaz, poti sa-l accesezi?
Ca sa te dai pe el nu trebuie sa fie nici macar in sleep.
Frate Bogdan…merge de duduie ( am testat doar cu VNC pentru ca nu prea am timp si de altceva ). Nu stiu ce echipament ai tu acasa care este server de VPN, dar daca ai cumva un router, dar trebuie sa-i spui routerului sa accepte conexiunile de VNC ( sau alt remote ), pe porturile specifice aplicatiei folosite, si sa le redirectioneze catre IP-ul macului pe care vrei sa-l accesezi ( in router le gasesti in sectiunea Virtual Server—sau cam asa ceva. depinde de producator ).
Frate Bogdan…merge de duduie ( am testat doar cu VNC pentru ca nu prea am timp si de altceva ). Nu stiu ce echipament ai tu acasa care este server de VPN, dar daca ai cumva un router, dar trebuie sa-i spui routerului sa accepte conexiunile de VNC ( sau alt remote ), pe porturile specifice aplicatiei folosite, si sa le redirectioneze catre IP-ul macului pe care vrei sa-l accesezi ( in router le gasesti in sectiunea Virtual Server—sau cam asa ceva. depinde de producator ).
Ca sa fiu si mai precis… atasez configuratia “retelei”.
OK.
1. Trebuie sa permiti “plimbarea” pachetelor pentru remote ( porturile prin care comunica diferitele programe folosite pentru RDC—remote desktop connection—) prin Firewall si routerul din “Office”.
2. In Asus WL550GE trebuie sa-l lasi sa accepte conexiune de dip RDC ( poti sa o asociezi cu un “Virtual Server” ) sau un port trigger pe portul programului pentru RDC
3. In Asus WL500GX ( adica deluxe—asta il am si eu si sunt multumit de el ) trebuie ca in meniul de “Virtual Server”, sau cum se numeste ( sunt la munca ) , il pui sa accepte RDC ( pe portul specificat de tine ) si sa-l redirectioneze catre IP-ul masinii iMac.
Fiind o retea destul de complexa poti sa faci altceva. Uita pentru moment de RDC, pune iMac-ul ca server de Web, da drumul din firewall iMac la serverul de Web, fa forward ( Virtual Server ) pentru port 80 ( web ) in WL500GX, fa port trigger pe port 80 pentru WL550GE si vezi daca de la servici poti sa-ti accesezi serverul de Web.
Dece te pun sa incepi cu asta? Pentru ca in routere si firewall sunt deja definite setarile pentru serverele de Web si este mai usor pentru testat.
Dupa ce reusesti sa-ti faci Web-ul vizibil, faci acelasi lucru si pentru RDC, dar pui porturile corespunzatoare.