4 din 4
4
Apple Remote Desktop 3
  [ Ignoră ]   [ # 46 ]
RankRankRank
Member
Din: Ostratu, IF
Macuser din: 15.03.07

Acel smiley nu ar fi trebuit sa fie.

[ Ignoră ]   [ # 47 ]
RankRankRank
Member

Lista Porturi

Fișiere atașate
port_numbers.pdf  (Dimensiune Fişier 392 - Downloads: 8)

[ Ignoră ]   [ # 48 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 16.01.07
arturescu - 19 Aprilie 2007 02:57 PM

OK.
1. Trebuie sa permiti “plimbarea” pachetelor pentru remote ( porturile prin care comunica diferitele programe folosite pentru RDC—remote desktop connection—) prin Firewall si routerul din “Office”.
2. In Asus WL550GE trebuie sa-l lasi sa accepte conexiune de dip RDC ( poti sa o asociezi cu un “Virtual Server” ) sau un port trigger pe portul programului pentru RDC
3. In Asus WL500GX ( adica deluxe—asta il am si eu si sunt multumit de el ) trebuie ca in meniul de “Virtual Server”, sau cum se numeste ( sunt la munca ) , il pui sa accepte RDC ( pe portul specificat de tine ) si sa-l redirectioneze catre IP-ul masinii iMac.

1. Nu prea am acces la echipamentele acolo, din pacate.
2. Done, altfel nu mergea ssh, vpn, vncviewer, rdc.
3. Nu e facut, nu cred ca-si are rostul daca trece de WL550GE e in retea interna si ar trebui sa fie ok. Cum ziceam si la pct 2 merg ssh, vpn, vncviewer, rdc. Toate aceste porturi sunt “introduse” in Virtual Server doar in WL550GE.

Semnătură 

bogdan_

[ Ignoră ]   [ # 49 ]
RankRankRank
Member

Nu mai inteleg nimic. Destupa-ma : ai acces remote pe iMac, dar doar daca nu e in sleep; cum ii pui in sleep nu mai poti sa-l trezesti; corect? Daca da, incearca sa-l pinguiesti si vezi daca se ridica.

[ Ignoră ]   [ # 50 ]
RankRankRank
Member

Bogdan, am citit manualul de la WL550GE si nu am vazut nici o referire cu privire ca ar stii de server de autentificare VPN. Pentru conectare de tip VPN de la Office catre Home, iti trebuie un server VPN in reteaua Home ( asta daca nu ai cumva instalat pe iMac un program care sa faca acest lucru ).
Daca vrei ca iMac-ul sa-ti fie accesibil de la munca ( sau din alta parte ), cu echipamentele pe care le ai in Home, trebuie doar sa lasi serverele virtuale sa iasa din reteaua Home configurand ambele Asus-uri. In Asus 500GX trebuie sa configurezi serverele virtuale, iar pe WL550GE trebuie sa-i spui sa lase sa treaca prin el ( LAN<->WAN ) porturile respective.

[ Ignoră ]   [ # 51 ]
RankRank
Jr. Member
arturescu - 19 Aprilie 2007 05:42 PM

Bogdan, am citit manualul de la WL550GE si nu am vazut nici o referire cu privire ca ar stii de server de autentificare VPN. Pentru conectare de tip VPN de la Office catre Home, iti trebuie un server VPN in reteaua Home ( asta daca nu ai cumva instalat pe iMac un program care sa faca acest lucru ).
Daca vrei ca iMac-ul sa-ti fie accesibil de la munca ( sau din alta parte ), cu echipamentele pe care le ai in Home, trebuie doar sa lasi serverele virtuale sa iasa din reteaua Home configurand ambele Asus-uri. In Asus 500GX trebuie sa configurezi serverele virtuale, iar pe WL550GE trebuie sa-i spui sa lase sa treaca prin el ( LAN<->WAN ) porturile respective.

Pe iMac am instalat Vine Server (OSXvnc) si ma pot conecta cu VNCviewer si pot lucra de la birou pe iMac. La fel pot sa fac si cu RDC. Dar ceea ce nu pot eu sa fac este sa fac wake on lan cand iMac-ul se afla in sleep mode. :((

Semnătură 

bogdan_

[ Ignoră ]   [ # 52 ]
RankRank
Jr. Member
arturescu - 19 Aprilie 2007 04:46 PM

Nu mai inteleg nimic. Destupa-ma : ai acces remote pe iMac, dar doar daca nu e in sleep; cum ii pui in sleep nu mai poti sa-l trezesti; corect? Daca da, incearca sa-l pinguiesti si vezi daca se ridica.

Nu cred ca poti cu ping sa-l trezesti. Ai nevoie de acel Magic Packet petru a-l trezi.

Semnătură 

bogdan_

[ Ignoră ]   [ # 53 ]
RankRankRank
Member

Intr-un final am inteles.
Tu nu ai VPN, ci ai Virtual Server pentru cele 2 tipuri de conexiuni ( VNC si RDC ).
Tu poti sa-l trezesti.
VPN inseamna ca intri intr-o retea, si-ti este alocata o adresa din clasa de adrese din care face parte reteaua.
Virtual Server : orice cerere din internet catre routerul tau ( wl550GE ) pe un port anume, este redirectionata catre up IP din LAN-ul tau pe un port anume.

[ Ignoră ]   [ # 54 ]
RankRankRank
Member

Nu poti sa-l trezesti, am vrut sa scriu.

[ Ignoră ]   [ # 55 ]
RankRank
Jr. Member
arturescu - 19 Aprilie 2007 07:11 PM

Nu poti sa-l trezesti, am vrut sa scriu.

Merci! Gata m-am linistit. Chestia cu VPN-ul nu prea o pricep asa ca mai mult ca sigur e cum zici tu, si anume ca nu am VPN. Merci mult.

Semnătură 

bogdan_

[ Ignoră ]   [ # 56 ]
RankRankRank
Member

Uite aici ce e ala VPN : http://en.wikipedia.org/wiki/VPN .

[ Ignoră ]   [ # 57 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

sau aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Vpn

4 din 4
4