usb install ubuntu ppc?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 17.08.08

salut macuseri, am postat acum ceva vreme un topic adresand aproape aceeas intrebare dar cred ca nu am fost deajuns de explicit, am un ibook g3 la care cd-rom’ul nu merge( am aflat ulterior) si as vrea sa instalez linux pe el deoarece el este folosit ca un fel de muzic player si ma gandeam ca poate din cand in cand as mai putea deschide o pagina web fara sa sacadeze, are 500mhz cpu si 380 ram, as putea face installul de la ubuntu ppc de pe un un stick kingston datatraveler de 16gb ? daca da ar binevoi cineva sa faca un fel de tutorial, mentionez ca am incercat mai multe variante in cel mai bun caz am ajuns la yaboot console, sau de pe harddrive am mai citit ca se poate dar eu nu am resit, multumesc anticipat.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
winckler - 12 Decembrie 2009 11:08 AM

salut macuseri, am postat acum ceva vreme un topic adresand aproape aceeas intrebare dar cred ca nu am fost deajuns de explicit, am un ibook g3 la care cd-rom’ul nu merge( am aflat ulterior) si as vrea sa instalez linux pe el deoarece el este folosit ca un fel de muzic player si ma gandeam ca poate din cand in cand as mai putea deschide o pagina web fara sa sacadeze, are 500mhz cpu si 380 ram, as putea face installul de la ubuntu ppc de pe un un stick kingston datatraveler de 16gb ? daca da ar binevoi cineva sa faca un fel de tutorial, mentionez ca am incercat mai multe variante in cel mai bun caz am ajuns la yaboot console, sau de pe harddrive am mai citit ca se poate dar eu nu am resit, multumesc anticipat.

Da, s-a discutat, nu mai țin minte cît de explicit ai fost, psergiu ți-a spus cum se face. Mie unul nu mi-a reușit, așa că eu zic să instalezi un linux ppc folosind un disc de boot. din păcate, boot din USB pe ppc nu prea merge, psergiu zice că la el a mers… vezi topicul vechi, caută-l cu motorul de căutare și vezi dacă-ți reușește boot din stick USB.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 17.08.08

da, cred ca am mentionat ca nu merge cdrom’ul, so ..de unde gasesc o unitate optica care a fost fabricata prin 2001-2002 raspberry sau de pe hdd oare se poate prin open firewire?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
winckler - 12 Decembrie 2009 09:18 PM

da, cred ca am mentionat ca nu merge cdrom’ul, so ..de unde gasesc o unitate optica care a fost fabricata prin 2001-2002 raspberry sau de pe hdd oare se poate prin open firewire?

Dă un anunț la cumpărări, sînt flăcăi care-și mai vînd pe bucăți mac-uri vechi pt componente. Sau iei una nouă, există companii americane care produc piese pt mac-uri mai vechi, de ex.
http://fastmac.com/
http://www.powerbookmedic.com/

Îi poți și întreba, răspund prompt, maxim 3 zile și asta numai dacă-i întrebi pe weekend.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

‹‹ ibook poate boota?      vmware tools e linux ››