Adică dacă aș umple călimările de la inkjet-ul meu cu cerneală CYMK ne-originală care are nuanțele puțin diferite de cea originală - aș putea cumva să reglez de undeva ca printurile să țină cont de noile nuanțe când îi dau un job ? Ceva în genul - printez o foaie cu noile “vopsele” cu un pattern predefinit CYMK, o scanez și o încarc într-un program care îmi generează el ceva cu care îl setez cumva pe driver să printeze nuanțele corect.
calibrarile la imprimante se fac foarte asemanator cu modul descris de tine;
adica se printeaza o pagina cu o scala de culori (care e in softul imprimantei; o gasesti prin meniu pe undeva; sau o printezi din softul de calibrare) dupa care vi cu un spectofotometru si citesti valorile colorimetrice de pe foaia printata. softul de calibrare detecteaza diferentele dintre ce trebuia sa iasa ci ce a iesit defapt pe foaie (in totdeauna sunt diferente) si creeaza un profil de culoare care sa ajusteze diferentele. dar asta merge in conditii normale, adica cu cerneala originala a imprimantei. cu d-astea luate de te miri unde, nu prea. da poti incerca.
Deci fără un spectro绕口令 de ăla nu se poa. Păcat că nu mai există soluiți de astea care să folosească scanner-ul. Mă gândeam că dacă iau cine știe ce cerneală ieftină și umplu cartușele și mă trezesc că ies toți în poze cu fața movulie și cerul verzuliu să am o posibilitate cât de cât de corectare. Nu-mi trebuie super-ultra calitate - să fie ceva acolo care să semene.
stai linistit ca nu-i dracu atat de negru.
oricat de “proaste” ar fi cernelurile alea, nu cred ca sunt la kilometri distanta de standard, ca doar nu folosesti cerneala de vopsit oua.
nu o sa-ti faca niciodata din rosu verde, dar probabil (exista si un probabil sa-ti iasa cat de cat ok, asa din noroc) nu o sa fie nuanta corespunzatoare. pericolul mai mare ar fi sa-ti buseasca capetele imprimantei.
Spre deosebire de ceilalalți eu cred ca poți calibra liniștit s la cerneluri non OEM. Chiar mai mult, când folosești cerneluri și/sau hârtie 3rd party ai mai mare nevoie de calibrare.
O jucărie decentă ar fi spyder 3 print.
Pentru mult mai multe informații despre tot felul de chestii legate de print vezi aici: http://forums.dpreview.com/forums/forum.asp?forum=1003
Variabilele apar si la scanare dela opacitatea hartiei, ar trebui printat pe un suport de cam 160 g/m2 minim ca sa iasa. Mai depinde si de driverul scannerului (fie spyder, fie genius ) am avut si cu asta probleme. Cernelele no name isi pierd saturatia culorii mai repede (pana la urma trebuiau sa taie costurile cumva, nu-i asa?) si da, dupa cateva reincarcari poti sa-ti arunci capetele.
Mda, cerneala HP e mai scumpa decat sangele uman…
Faza e ca n-ai nici o speranta fara un spectrocolorimetru. Si asa iti trebuiesc drivere care sa si suporte noul ICC prescris de spectrocolorimetru. Deci no chance pe un inkjet.
Adevarul e ca la printere low end nu se prea merita.
La alea mai bune ai de regula profile decente pe net.
Numa la un printer mai acatarii daca folosesti cerneluri cu flux continuu gen INK REPUBLIC iti tre sa faci ICC-uri personalizate.
Altfel iese zama mai scumpa decat carnea.
Bun.
Mi-am cumparat o imprimanta laser color.
Scoate mai întunecat decât se vede pe ecran.
Am și in meniurile de print și în meniurile de la imprimantă nește setări de culoare + - pe fiecare canal
Explicați-mi și mie băbește cum fac să iasă imaginea pe hârtie la fel cu cea de pe ecran ( care e foarte bine așa cum este, mersi, nu-l calibrez să se vadă ca dracu’ , vreau să calibrez imprimanta să se vadă exact ca ecranul, vreau să fiu mințit cap-coadă )