Finder si sortarea
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 06.07.06

Este posibil sa ordonez continutul unui folder la fel ca in Windows? Adica intai directoarele in ordine alfabetica, iar apoi fisierele in ordine alfabetica.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Eu nu stiu sa se poata.
Doar sa pui o liniuta in fata numelui directoarelor si le ai pe ele primele.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Uff, ce enervant e.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Vechile obiceiuri Windows, eh? wink
Se poate face sortarea cum vrei tu, dar presupune un mic hack prin niste fisiere ascunse, si folosirea optiunii “Keep arranged by Kind” in Finder.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Cred ca mai degraba te-ar multumi DiskOrder, adica un fel de Total Commander. Asta in caz ca n-ai chef sa te obisnuiesti cu “the Mac way of things”.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

Adica nu le mai sorteaza dupa nume ?

Nu cred ca e vorba de obiceiuri. M-am obisnuit super repede sa inchid fereastra din stanga, si cand ma duc la un windows ma duc intai cu mouseul in dreapta. Aici este vorba de utilitate. E mai practic sa vezi folderele intai pentru ca e mult mai probabil sa cauti un folder decat un fisier.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member

Dar imi place Finderul :(( . Imi place listarea pe coloane. E extrem de practica.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.10.05

incearca dupa “Kind”
j/Kind

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member

Pai nu mi le mai ordoneaza dupa nume. Plus ca daca am un fisier .ai il pune inaintea folderelor.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

da. mi se pare mai practic sa poti lista intai folderele dar m-am obisnuit si fara si mi se pare ok si asa. proiectele mele sunt in cate un folder in documents iar in rest abia daca am unu doua fisiere aruncate printre foldere.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Snicks - 18 Iulie 2006 07:17 PM

Este posibil sa ordonez continutul unui folder la fel ca in Windows? Adica intai directoarele in ordine alfabetica, iar apoi fisierele in ordine alfabetica.

Ai nevoie de altceva decît Arrange by kind? (conform anexei)

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member

Nu merge by Kind. Eu vreau folderele intai si apoi restul fisierelor ordonate dupa nume. Adica ordonate dupa nume dar separate fisierele fata de foldere.

Daca le aranjez by kind, o sa am intai fisierele ai si toate extensiile pana la f de la folder (sau d de la directory, nu stiu exact). Toate vor fi grupa dupa extensie, deci fiserele nu vor mai fi ordonate dupa nume.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Pe mine m-a enervat mereu aranjamentul folderelor, da’ nu e treaba mea. Uite cum faci. Pui in Automator o culoare la toate folderele. Sau de mîna. Click dreapta sau control click. Color label si dai si tu ce culoare vrei. Apoi, in preferintele generale de sistem (sortare) introduci labelul. Gata. De-acum, Finderul va sorta in functie de label