Scriere pe DVD+R/RW
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Ploiesti
Macuser din: 18.06.06

PowerBook G4 Aluminium, Superdrive, care scrie si pe DVD-R/RW si pe DVD+R/RW
Esec la incercarea de scriere pe Maxell DVD+R (mesaj afisat: nu exista comunicare cu DVD-ul).
Esec la incercarea de scriere pe TDK DVD+RW (nu a respins blank-ul, ca in primul caz, dar dupa ce a sfarsit 100% de ‘scris’ a afisat mesajul ‘fail’). Reintroducand DVD-ul, computerul nu l-a afisat pe display. Fiind un DVD+RW, am reusit sa-l sterg, cpmuterul recunoscandu-l ca blank.

Intrebari: cine e de vina: superdrive sau dvd+r/rw? pentru computere macintosh sunt mai bune DVD-R/RW sau DVD+R/RW?
Multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Hm, parca am patit si eu d-astea la un moment dat.
Incearca un restart, o reparare de permisiuni. Cred ca de vina e vreo corupere in Toast (asta folosesti, nu?)

Nu conteaza tipul de DVD, mai mult calitatea lui (eu ma inteleg cel mai bine cu Verbatim).

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Pitesti
Macuser din: 14.12.05

Subscriu. Shi la mine tot verbanim-ul rules. Shi apropos de chestia cu DVD- sau DVD+...am mai auzit. Lumea ar zice ca DVD- ar fi mai bune. Dar nu e o certitudine.

Semnătură 

“Baietzii buni n’are noroc, da’ nici femeile nu ie oameni..”

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Ploiesti
Macuser din: 18.06.06

Folosesc Burn Folder de pe Tiger, nu Toast.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05
G5osxUser - 18 Iulie 2006 08:12 PM

Subscriu. Shi la mine tot verbanim-ul rules. Shi apropos de chestia cu DVD- sau DVD+...am mai auzit. Lumea ar zice ca DVD- ar fi mai bune. Dar nu e o certitudine.

ba ar fi de preferat daca le scrii pe mac si mai ales cind ai date pe care vrei sa le mai citesti si peste 2-3 ani…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Pitesti
Macuser din: 14.12.05

Asta e de tzinut minte..

Semnătură 

“Baietzii buni n’are noroc, da’ nici femeile nu ie oameni..”

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
panvio - 18 Iulie 2006 07:46 PM

PowerBook G4 Aluminium, Superdrive, care scrie si pe DVD-R/RW si pe DVD+R/RW
Esec la incercarea de scriere pe Maxell DVD+R (mesaj afisat: nu exista comunicare cu DVD-ul).
Esec la incercarea de scriere pe TDK DVD+RW (nu a respins blank-ul, ca in primul caz, dar dupa ce a sfarsit 100% de ‘scris’ a afisat mesajul ‘fail’). Reintroducand DVD-ul, computerul nu l-a afisat pe display. Fiind un DVD+RW, am reusit sa-l sterg, cpmuterul recunoscandu-l ca blank.

Intrebari: cine e de vina: superdrive sau dvd+r/rw? pentru computere macintosh sunt mai bune DVD-R/RW sau DVD+R/RW?
Multumesc.

- pe mac este recomandabil cu minus, deși și cele cu plus merg OK.
- dacă nu s-a bușit cumva unitatea, iar blank-urile sînt bune, nu e motiv de panică; dă un restart și, eventual, un Repair Permissions din Disk Utility înainte de restart.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…