sal [rds pppoe & wireless - începător]
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: tg-jiu
Macuser din: 20.11.09

Cum configurez reteaua pt internet de la Rds fiberlink conexiune poppe si dak powerbook g4 are wirless cum dau cautare in zone unde este gratuit

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
deluxsoft - 26 Decembrie 2009 09:21 AM

Cum configurez reteaua pt internet de la Rds fiberlink conexiune poppe si dak powerbook g4 are wirless cum dau cautare in zone unde este gratuit

Rescrie coerent ce vrei să faci exact. Ce legătură este configurarea pppoe de la RDS și căutarea unor rețele gratuite, de ex. într-un hotel sau la un resaurant? Sau ai două lucruri neclare: cum te conectezi la o rețea neprotejată și cum configurezi conexiunea la RDS? De la RDS ai modem cu semnal wl sau e modem ethernet, eventual pe USB?

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
deluxsoft - 26 Decembrie 2009 09:21 AM

rețeaua de la rds o configurezi cu datele pe care le-ai primit de la provider
pentru wireless, te duci în mărul albastru din stânga sus, alegi Locations -> wireless
dacă ai setat pe automatic și DHCP la network, atunci trebuie să te conectezi

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie

Pff am conexiune acasa de la rds prin fiberlink fara modem direct in placa de retea, si mai vream sa stiu si cum configurez wireless pentru o zona unde este gratuit, ex la mine in centru orasului este gratuit interne wirless

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Click cu mouse-ul pe iconița de wireless din meniu, apare lista de rețele, alegi rețeaua dorită (fără lăcățel = fără parolă) și gata.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

nu ne înțelegem românește, nu? smile
http://support.apple.com/kb/HT1145#connect

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Galati
Macuser din: 27.11.08

Pentru “conexiune acasa de la rds prin fiberlink fara modem direct in placa de retea” aici: http://www.macuser.ro/index.php/wiki/Ajutor-Nu_merge_netu/

Semnătură 

Mac Mini 2018, Intel Core i7 3.2 GHz, 16 Gb, 512 GB SD
Time Capsule (500 GB, dual-band & guest-networking)

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
deluxsoft - 26 Decembrie 2009 11:02 AM

Pff am conexiune acasa de la rds prin fiberlink fara modem direct in placa de retea, si mai vream sa stiu si cum configurez wireless pentru o zona unde este gratuit, ex la mine in centru orasului este gratuit interne wirless

Așa am bănuit și eu, dar ai o exprimare, nene… fiecare pricepe ce-i trece prin gînd.
1. La PPPoE faci setările conform bucății de hîrtie primite de la furnizor, eventual poți da tu net wireless, transformînd modulul intern wl în emițător-receptor pt alte calculatoare.
2. Dacă ai wl activ, conform pozei, te duci acolo și alegi rețeaua cu pricina. Acum sînt la țară și am una singură, dacă aș fi undeva cu multe disponibile, se afișează un cîrnat vertical cu toate disponibile. Lacătul înseamnă că e rețea parolată și trebuie să știi parola. Dacă nu are nici un lacăt, e rețea liberă și direct accesibilă, cum ai la hoteluri și la restaurante.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
Rank
Newbie

Va multumesc mult, am rezolvat problema

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.02.06

nu ai nevoie de firewall daca nu faci port forward, in cazul NAT. pierzi performanta aiurea.

Semnătură 

0% MacBook Pro 17” Unibody 2.66Ghz, 4GB RAM, SSD 256GB Corsair P256
60% Macbook Unibody 2.4GHz
60% iPad 32GB
0% iPhone 3GS 32GB
0% iMac Aluminium 2.4 GHz, 4GB RAM, 150GB WD VelociRaptor
50% iPod Touch 1st gen, 8GB