Lucrez pentru o agentie de PR care are ca si client (prestam servicii benevol pt el) un ONG care desfasoara in cadrul unui centru de zi activitati educationale pentru copiii care provin din familii monoparentale si/sau cele afectate de criza economica ajungand in somaj fie unul sau chiar ambii parinti. Am reusit sa le asiguram rechizitele pentru urmatorul an scolar insa acesti copii au nevoie de alimente, hainute, calculatoare si chiar jucarii. Ca numar, vorbim de 45 de copii cu varste cuprinse intre 8-14 ani, implicit familii.
Cred ca ne putem mobiliza cu totii sa starngem cateceva si sa le dam familiilor care nu fac orice (pentru unii a insemnat sa renunte la demnitate) pentru buna educatia a copiilor lor. Nu vreau sa fac acum texte PR-istice si lacrimogene dar pe mine m-au impresionat aceste familii. Iar copiii sunt senzationali…au o pofta teribila de invatare, alimentata de situatia in care se regasesc
Eu am inceput sa cumpar alimente de baza (si mai cersesc si de pe la prieteni ), poate pana in ianurie cand incepe scoala voi strange suficient pt o mare parte dintre ei.
Daca sunteti de acord, putem stabili impreuna o intalnire a comunitatii unde sa aduca donatiile si apoi sa le ducem direct copiilor.
cu cea mai mare placere.
acum vreo 10 zile ne-am strans cateva firme cu care am avut tangenta si am strans niste banuti cu care am luat 50 de pachete pentru 50 de copii de la scoala de copii cu probleme de vedere. au fost unele dintre cele mai emotionante momente traite de mine, sa ii vezi pe toti bucurandu-se asa mult. am si cateva filmulete si poze de acolo (cel mai mult m-au afectat cei care nu vedeau deloc si se duceau sa atinga bradul si globurile).
dupa eveniment am avut o intalnire foarte importanta, si eram toti de la mine din firma asa cu capu-n nori, gandindu-ne la ce a fost inainte.
Mai facem din astea periodic. Ar fi bine să ne faci o listă cu ce nevoi concrete au: haine, încălțăminte, categoria de vîrstă, calculatoare etc. etc.
Scrie-ți și locația la profil și spune și în ce localitate/zonă a țării vă desfășurați activitatea, e mai comod pt oameni să știe cum să vă contacteze.
[ Modificat: 26 Decembrie 2009 01:32 PM de Cattus Thraex ]
asa e, sunt niste momente f emotionante pentru noi cei care nu ne confruntam cu asa ceva. Eu activez de vreo 10 ani in domeniul responsabilitatii sociale si cele mai dificile momente au fost cele in care am intrat prima data intr-un spital de copii seropozitivi undeva prin 1998 si apoi cele in care am vazut copiii strazii care tanjeau dupa ghiozdan si scoala si trebuia sa ma lupt cu parintii lor sa-mi dea acordul sa-i duc la scoala. Mai este inca mult de lucru in RO la capitolul servicii sociale, din pacate.
ma bucur teribil ca mai sunt firme care fac astfel de actiuni fara a face prea mult tam tam pt imagine
mai asteptam cateva feedback-uri aici si voi organiza o intalnire unde sa ne aducem cu totii donatiile si sa le sortam pe varste.
ma bucur teribil ca mai sunt firme care fac astfel de actiuni fara a face prea mult tam tam pt imagine
Cei care fac tam-tam pt chestiuni umane firești urmăresc alte scopuri, e simplu. Nu altfel sînt cei ce apelează la scene lacrimogene în campaniile electorale, dar – de multe ori – șmecheriile prind, altfel nu le-ar practica. E simplu.
Mai facem din astea periodic. Ar fi bine să ne faci o listă cu ce nevoi concrete au: haine, încălțăminte, categoria de vîrstă, calculatoare etc. etc.
Scrie-ți și locația la profil și spune și în ce localitate/zonă a țării vă desfășurați activitatea, e mai comod pt oameni să știe cum să vă contacteze.
Nevoile exacte sunt cele scrise si in mesaj:
Categorie varsta: 8-14 ani Nevoi:
alimente de baza (ulei, zahar, orez, conserve,malai, lapte UHT de preferat ca are temenul mai lung de valabilitate etc.)
haine (camasi, pantaloni, pulovere, geci - in general de mers la scoala)
incaltaminte
calculatoare
jucarii si jocuri
Aceste donatii vor merge catre cei 45 de copii din Centrul de Zi AVSI din Dristor, Bucuresti. Ca date de contact va las adresa mea de mail, ..
Cei care fac tam-tam pt chestiuni umane firești urmăresc alte scopuri, e simplu. Nu altfel sînt cei ce apelează la scene lacrimogene în campaniile electorale, dar – de multe ori – șmecheriile prind, altfel nu le-ar practica. E simplu.
asa e, ai dreptate! in domeniul asta am de multe companii care in cadrul unei campanii de responsabilitate sociala alocau 80% din buget promovarii si doar restul se duceau care activitatile in sine. aici se invart sume de zeci de mii de euro… pe langa faptul ca Romania trece printr-un proces de ecologizare (a nu se intelege ca nu sustin astfel de proiecte ) si toti si-au indreptat bugetele spre inverzirea tarii dar mai putin spre ameliorarea (ca sa nu fiu pretentioasa sa zic “solutionarea”) problemelor sociale. asta e, defilam cu ce avem.
Singurul nostru tamtam a fost inregistrarea mea pe iphone pe care am aratat-o parintilor si prietenilor
Sunt mai multe lucruri despre care se pot vorbi aici, si chiar nu vreau sa intru in detalii. Faptul ca ai experienta 10 ani pe CSR poate ajuta mult, chiar am putea sa ne intalnim intr-o zi (si cu directorii de la celalalte firme), caci avem mai multe idei destul de dragute (una din ele ar fi sa avem cel putin o data pe an o operatie stransa din aceste fonduri pentru un copil nevazator).
Chiar am un calculator care sta degeaba (cam slabut, dar a fost folosit de parintii mei cu succes cativa ani), iar despre haine si mancare, asta putem strange bani, nu stiu cata lume are acasa cantitati mari de mancare, sau haine.
Oricum la urmatoarea intalnire macuser (chiar la cea nationala), sa vii sa vedem ce putem face la un nivel mai ridicat, si nu doar 2-3 lucruri acolo. E chiar frumos sa vezi ca o suma nu foarte mare, dar adunata cu mai multe sume de acelasi fel, au putut face ca 50 de copii sa primeasca fructe si dulciuri de Craciun. De aceea zic ca daca ne strangem multi, poate iesi chiar ceva deosebit.
Singurul nostru tamtam a fost inregistrarea mea pe iphone pe care am aratat-o parintilor si prietenilor
Sunt mai multe lucruri despre care se pot vorbi aici, si chiar nu vreau sa intru in detalii. Faptul ca ai experienta 10 ani pe CSR poate ajuta mult, chiar am putea sa ne intalnim intr-o zi (si cu directorii de la celalalte firme), caci avem mai multe idei destul de dragute (una din ele ar fi sa avem cel putin o data pe an o operatie stransa din aceste fonduri pentru un copil nevazator).
Chiar am un calculator care sta degeaba (cam slabut, dar a fost folosit de parintii mei cu succes cativa ani), iar despre haine si mancare, asta putem strange bani, nu stiu cata lume are acasa cantitati mari de mancare, sau haine.
Oricum la urmatoarea intalnire macuser (chiar la cea nationala), sa vii sa vedem ce putem face la un nivel mai ridicat, si nu doar 2-3 lucruri acolo. E chiar frumos sa vezi ca o suma nu foarte mare, dar adunata cu mai multe sume de acelasi fel, au putut face ca 50 de copii sa primeasca fructe si dulciuri de Craciun. De aceea zic ca daca ne strangem multi, poate iesi chiar ceva deosebit.
Sigur ca putem sa ne intalnim sa discutam! Sunt f multe de facut si speram sa ajungem acolo unde chiar este nevoie reala astfel incat sa nu dam de situatii “filantropice” (cele asemanatoare din filmul “Filantropica”). Eu am patit si de astea la viata mea si m-am prins in timp, de aceea NICIODATA nu livrez donatiile prin intermediari ci le duc personal direct la beneficiar (in cazul de fata vor fi livrate acasa la copii), evident cu ajutorul unei echipe.
Sunt convinsa ca de la multi poate iesi ceva maret
Vin la intalnire cu mare drag si vorbim despre cum putem implementa ideile
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05
Mihaela, puteți conta și pe mine.
Am dat pînă acum o grămadă (haine, jucării, etc.) din cele ale fetiței mele și am primit la rîndul meu de la alții ai căror copii erau mai mari decît ea.
Aș vrea - dacă se poate - să o și responsabilizez și mi-ar plăcea ca ceea ce e de dat sa fie dat chiar de ea, personal. Mă bucur așadar de sublinierea că lucrurile ajung direct la beneficiar. Cred că lumina din ochii celui care primește e cea mai frumoasă chestie care ți se poate întîmpla.
Voi urmări topicul cu f. mare atenție.
p.s. mi-a venit o idee ... nu o duc nici eu extraordinar de bine, însă strîngem cureaua și încercăm să avem cîteva zile de vacanță frumoase în fiecare an. Ar fi o idee să luăm cu noi în acea vacanță unul din acești copii care probabil nu au această șansă. E ca și cum aș avea 2 copii
salut cu mare admiratie initiativa ta cu vacanta si cu implicarea fiicei tale! La intalnire o sa ma asigur ca o sa fie si coordonatorul centrului si sper si cineva de la UNICEF.
Revin maine cu detalii legate de intalnirea pt colectarea donatiilor si ziua/zilele in care le vom darui pachetele beneficiarilor.
multumesc mult pentru sprijin! ma bucur foarte mult ca aceasta actiune beneficiaza de atentie in a doua zi de Craciun
MaC® - 26 Decembrie 2009 07:55 PM
Mihaela, puteți conta și pe mine.
Am dat pînă acum o grămadă (haine, jucării, etc.) din cele ale fetiței mele și am primit la rîndul meu de la alții ai căror copii erau mai mari decît ea.
Aș vrea - dacă se poate - să o și responsabilizez și mi-ar plăcea ca ceea ce e de dat sa fie dat chiar de ea, personal. Mă bucur așadar de sublinierea că lucrurile ajung direct la beneficiar. Cred că lumina din ochii celui care primește e cea mai frumoasă chestie care ți se poate întîmpla.
Voi urmări topicul cu f. mare atenție.
p.s. mi-a venit o idee ... nu o duc nici eu extraordinar de bine, însă strîngem cureaua și încercăm să avem cîteva zile de vacanță frumoase în fiecare an. Ar fi o idee să luăm cu noi în acea vacanță unul din acești copii care probabil nu au această șansă. E ca și cum aș avea 2 copii
Revin cu informatii legate de intalnire. M-am gandit ca acum foarte multi sunt deja plecati in vacanta si nu pot participa la campania noastra. In acest sens, cei care vor dori sa faca donatii sunt asteptati la Verde Cafe,unde am rezervat un spatiu pentru intalnirea noastra, in data de 5 ianuarie 2010 incepand cu ora 19:00. Am ales Verde Cafe pentru ca, dupa cum spune cineva, este un loc pentru oameni deschisi la minte si la suflet asa cum ati demonstrat http://urbankid.ro/evenimente/intalniri-de-mamici/hai-la-o-inka-la-verde-cafe-524.
Detalii despre locatie pot fi gasite pe http://www.verdecafe.ro.
Daca intampinati dificultati ma puteti contacta la nr. 0723.433.816 si la adresa de mail ..
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05
Carevrazică bine!...
am vrut în vară s-ajung acolo la oarece întîlnire verde cu bițiclete… n-am ajuns… uite că lumea-i mică.
Mno, luching foruărd to sii iu ol…
pai si donatiile se aduna acolo sau cum?
daca iti vine careva cu 10 calculatoare ce faci cu ele?
am sa trec si eu pe acolo ca as avea ceva de adus….ma gandeam ca un powermac cu monitor de 17 CRT nu e tocmai usor de manevrat
dar daca acolo e totul organizat…e ok,astept sfaturi!
[ Modificat: 27 Decembrie 2009 09:22 PM de cristi_tnt ]