1 din 2
1
cum trimite mail atasamente catre clienti win
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

am intaminat si eu o problema nu de mult si anume…
se pare ca unii clienti (cu windows) nu primesc atasamentele ca atasament ci in alt fel si pretind ca nu pot deschide…
la un moment dat, am aflat ca o persoana nu le poate primi din cauza ca folosea microstift outlook si nu outlook express…

unul din lucrurile pe care le-am facut a fost cel din poza atasata pentru a fi sigur ca ajung ca atasamente insa se pare ca la mine in outlook express se vad asa cum trebuie, ca atasament, si totusi care este rezolvarea? de ce la alti clienti de mail (banuiesc ca microsoft outlook) nu se primesc ca attach?

precizez ca pdf, word si alte formate nu au problema asta…

da, s-a mai vorbit despre asta, stiu! dar nici un raspuns…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti

eu, cand nu e cazul sa trimit arhive (care se pare ca ajung ok) folosesc webmail-ul unde am hostat domeniul meu, altfel nu am cum. E un bug ciudat asta totusi.

Semnătură 

Mac Pro - Dual Quad-Core 2.26Mhz / 18GB Ram / GTX 480

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

si totusi am trimis un feedback la apple, poate se sesizeaza si face ceva… pana una alta bine ca am adsl, pot trimite din nou fara probleme…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
szhoul - 23 Iulie 2006 03:23 AM

Pai ce formate nu ajung ca lumea?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

cand atasati NU faci drag’n'drop ci apasati butonul cu agrafa - ala deschide un selector de fisiere care are si o bifa numita - Send Windows Friendly Attachements ...

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

din ce am observat, nu ajung atasamentele carora mail le face preview / eu le trimit arhivate…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Mie nu mi s-a intamplat sa nu-mi ajunga atasamentele, chiar si cand le drag&drop;. Doar o data s-a intamplat, dar atunci sigur avea ceva serverul lui yahoo, ca busea atasamentul si arhivat. Si-a revenit in cateva ore.

Ca sa fie permanenta optiunea de “windows friendly”: Edit > Attachments - Always send…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

problema este intr-o firma, unde serverul de mail e tinut pe o anumita masina, configurata ca atare de unii admini…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
szhoul - 23 Iulie 2006 03:23 AM

am intaminat si eu o problema nu de mult si anume…
se pare ca unii clienti (cu windows) nu primesc atasamentele ca atasament ci in alt fel si pretind ca nu pot deschide…
la un moment dat, am aflat ca o persoana nu le poate primi din cauza ca folosea microstift outlook si nu outlook express…

unul din lucrurile pe care le-am facut a fost cel din poza atasata pentru a fi sigur ca ajung ca atasamente insa se pare ca la mine in outlook express se vad asa cum trebuie, ca atasament, si totusi care este rezolvarea? de ce la alti clienti de mail (banuiesc ca microsoft outlook) nu se primesc ca attach?

da, s-a mai vorbit despre asta, stiu! dar nici un raspuns…

Nu mi s-a intamplat niciodata ca win users sa nu primeasca atasamente, fie că bifez sau nu „Send Windows frindly attachments”. De regulă, sînt formate rtf, doc sau PDF. Dacă trimiți altceva, de ex. foldere cu mai multe fișiere, e bine să faci un zip (deși mai sînt cazuri cînd destinatarul zice că nu știe ce să-i facă zipului ăluia).
Așadar și prin urmare, ce fișiere nu au fost transmise corect? (dacă zici că alea uzuale sînt OK).

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

ok..concret, la mine..cam in 80% din cazuri, fisierele .jpeg mai mult ca sigur ca nu ajung. Din start am exclus posesorii de Lotus Notes, la ei nu ajunge mai nimic.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
mike.b - 23 Iulie 2006 05:34 PM

ok..concret, la mine..cam in 80% din cazuri, fisierele .jpeg mai mult ca sigur ca nu ajung. Din start am exclus posesorii de Lotus Notes, la ei nu ajunge mai nimic.

Hm, nu am avut semnale că jpeg-urile nu ajung! Voi testa în mod expres cu fi-meo.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

cred ca am omis sa las si informatia care trebuia in primul topic… pozele, jpeg, png, altele nu am incercat, astea nu merg
orice altceva merge, o arhiva sigur merge insa o poza nu, nu va ramane atasament.

pentru cei care nu au citit tot ce am scris in primul topic, repet, send windows friendly attachments este bifat si ramane bifat… insa se pare ca nu merge spre exemplu in microsoft outlook (sa inteleg ca si Lotus Notes are aceeasi problema), acolo poza nu este attach…

testat de mine outlook express nu are probleme de genul asta, primeste atasamente fara probleme

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 23 Iulie 2006 03:16 PM

problema este intr-o firma, unde serverul de mail e tinut pe o anumita masina, configurata ca atare de unii admini…

nu chiar, si acasa se intampla acelasi lucru…

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Eu trimit attachmenturi gramada din mail.app si nu se intampla niciodata “sa nu ajunga fisierul atasat” decat daca cel de la capatul celalat are un deadline si “misterios a disparut si fisierul pe care ti l-am trimis eu si n-am primit nimic de la tine”, citeste “mint cu nerusinare, dar imi permit pentru ca sunt sefa ta si am salariul de 50 ori mai mare ca al tau”.
Bazele de date se trimit prost pe net, dar asta tine de structura fisierelor si de functionarea internetului in general, indiferent de programul de mail sau de platforma.

@szhoul: verifica informatia de “disparitie”, daca poti, pe calculatorul destinatarului. Daca se confirma, trimite zip-uri. Indiferent de windows friendly attachments sau nu. Ecentual CC la un alt cont al tau pe care poti sa-l deschizi din browser.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member

Da, cei care folosesc Lotus Notes.nu primesc..in cazul meu, nici zip nu au primit. Pe langa jpeg, png mai adaug eu si tiff-urile, nici astea nu merg, cu tot cu windows friendly bifat.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

cu nimic altceva nu am probleme decat cu poze…
de trimis o arhiva nu pot, sunt oameni care de-abia stiu sa foloseasca un program de mail, calculatorul si daca ii mai trimit si o arhiva…

deci, pozele constituie problema, pana acum stiu outlook express nu are probleme dar nici daca persoana respectiva ia mailurile direct de pe web si nu cu vre-un program specializat… cred ca mai ramane loc de vre-un update de sistem, altceva nu vad…sau sa trimit mailuri de la yahoo eventual catre clienti smile

1 din 2
1