1 din 2
1
MacBook VS PowerBook G4 (The Sims 2)
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

Deci, am mai intrebat pe unii de pe aici, am o mica dilema si vreau sa va aud parerea. Am intrebat si pe Macworld si va voi spune ce mi s-a raspuns.
Povestea este urmatoarea: se apropie scoala si surioara mea are nevoie de un laptop. Bun. Faza este ca pentru ea factorul decisiv este posibilitatea de a se juca The Sims 2 cu toate expansion-urile posibile cat mai bine. Acum, bugetul imi permite o alegere intre un MacBook nou si un PowerBook G4 15” 1.67/128VRAM tot nou (rectificat). Ce ma sfatuiti sa imi cumpar? Ia sa vedem… smile

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

ceva nou, bine inteles… problema e ca ceilalti copii de la scoala o sa aiba pc-uri si -probabil- va avea sanse mai mici de integrare in comunitatea lor…
am patit asta cu copii mei wink asa ca a trebuit sa le fac rost de un laptop compatibil ibm, mai ales ca nici proful de informatica nu prea stia de mac…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Sora mea are 19 ani si scoala e aceeasi ca a mea…cea de la Milano, unde nu este nici o problema cu Mac-urile. “Surioara” ii spun eu…poate v-am indus in eroare. smile

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

pai nu mai sta pe ginduri…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Pai stau din cauza placii video…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: bucuresti
Macuser din: 25.02.06

eu zic mai bine un macbook pentru ca e mai rapid dar sa-i pui mult ram

Semnătură 

Macbook 2.0 ghz, 2gb ram, 120gb hdd (black)
iMac intel core duo 2.0 ghz, 1.5gb ram, 250gb hdd
iMac G5 2.0 ghz, 1.5gb ram, 250gb hdd

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Tg. Mures
Macuser din: 18.10.05

Am folosit ambele laptopuri, dar MacBook il bate pe PB la fund, cu conditia sa-i dai destul RAM ca placa grafica sa nu mai moftureasca. In plus, merge cu Win XP pe el, pentru situatii limita. Si lasind caracteristicile functionale la o parte, are o gramada de minuni de pe urma carora surioara ta poate profita: telecomanda, mufe magnetice, senzori de miscare, autonomie excelenta pe baterie.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
nevrozel - 23 Iulie 2006 02:45 PM

Deci, am mai intrebat pe unii de pe aici, am o mica dilema si vreau sa va aud parerea. Am intrebat si pe Macworld si va voi spune ce mi s-a raspuns.
Povestea este urmatoarea: se apropie scoala si surioara mea are nevoie de un laptop. Bun. Faza este ca pentru ea factorul decisiv este posibilitatea de a se juca The Sims 2 cu toate expansion-urile posibile cat mai bine. Acum, bugetul imi permite o alegere intre un MacBook nou si un PowerBook G4 15” 1.67/128VRAM tot nou (rectificat). Ce ma sfatuiti sa imi cumpar? Ia sa vedem… smile

MacBook, desigur, cu memorie de măcar 1 giga, dacă aspiră la consumatoare de resurse precum Sims 2.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Aha…deci MacBook spuneti. Ciudat, pt ca nu stiu cum 64VRAM shared face fata mai bine decat 128VRAM dedicated. Pe deasupra, Peter Cohen (moderator Game Room Macworld) mi-a spus ca imi recomanda PowerBook in acest caz (si il intrebasem de un PB cu 64VRAM nu 128).

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Tg. Mures
Macuser din: 18.10.05

In cazul in care surioara ta va folosi obiectul NUMAI SI NUMAI pentru jocuri, atunci probabil i se potrivesc cu totul alte configuratii, si decit MB, si decit PB.

Mai sint citeva exceptii (de ex. Photoshop din cite am auzit), dar in rest MB e net superior, si nu neglija celelalte avantaje de care pomeneam.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

O sa il foloseasca la tot ce ii trebuie pt scoala + The Sims 2, atat. Nu joaca altceva. Are avantaje, adevarat; insa are si dezavantaje: mai gros un pic, display mai mic, fara senzor de luminozitate, fara tastatura iluminata, fara SuperDrive, boxe mai slabe, material inferior. smile
NU ma intelegeti gresit, nu sunt pro PB sau MB insa pur si simplu vreau sa fie cea mai buna alegere.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
nevrozel - 23 Iulie 2006 05:50 PM

O sa il foloseasca la tot ce ii trebuie pt scoala + The Sims 2, atat. Nu joaca altceva. Are avantaje, adevarat; insa are si dezavantaje: mai gros un pic, display mai mic, fara senzor de luminozitate, fara tastatura iluminata, fara SuperDrive, boxe mai slabe, material inferior. smile
NU ma intelegeti gresit, nu sunt pro PB sau MB insa pur si simplu vreau sa fie cea mai buna alegere.

Dacă are deja versiunea mac, atunci un mac ppc poate fi opțiunea corectă. Dar mi se pare că deja au un upgrade pt mactel, caz în care tot la macbook ajungem.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: bucuresti
Macuser din: 25.02.06

pai sims 2 ar trebui sa mearga bine pe macbook pt ca eu am observat ca nu se simte diferenta mai ales ca acum e ub

Semnătură 

Macbook 2.0 ghz, 2gb ram, 120gb hdd (black)
iMac intel core duo 2.0 ghz, 1.5gb ram, 250gb hdd
iMac G5 2.0 ghz, 1.5gb ram, 250gb hdd

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
nevrozel - 23 Iulie 2006 05:50 PM

trebuie sa stie si ce vrea cu el dupa ce termina cu sims smile poate un alt joc sau altceva care pe mac nu este si de aici mai bine macbook…
eu am vazut pe de alta parte cum arata un macbook, se misca destul de bine, insa este destul de mic (poate este alegere buna pentru scoala, sims) si are toate lipsurile enumerate de tine mai sus…

mai bine faci asa… o iei pe surioara ta si PB tau si mergi la un apple store, le pui unul langa celalalt si vorbesti cu ea de ceea ce au si cea ce nu, asa ea nu va fi suparata mai tarziu, nu va putea zice ca ai facut tu alegerea si nu ea, pt ca acum are si ea un cuvant… nu?

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Din: Tulcea, Romania
Macuser din: 31.03.06

Nu ar trebui sa iti faci griji cu placa video , eu ma joc WoW la rezolutia nativa a monitorului (1280x1024), fara anisotropic filtering,  pe un mac mini care are aceeasi placa video cu macbook-ul si am si doar 512 Mb de RAM. In plus SIMS e un joc oarecum atipic deoarece din cate stiu eu vrea mai mult procesor decat placa video. Daca numai asta e grija .. daca merge Sims bine ...nu e problema, mai degraba te concentrezi pe celelate chestii ...monitor mai mare, ambient light ...celelate chestii.

Semnătură 

if it works .. don’t screw with it

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
leeloo - 24 Iulie 2006 01:00 AM

Nu ar trebui sa iti faci griji cu placa video , eu ma joc WoW la rezolutia nativa a monitorului (1280x1024), fara anisotropic filtering,  pe un mac mini care are aceeasi placa video cu macbook-ul si am si doar 512 Mb de RAM. In plus SIMS e un joc oarecum atipic deoarece din cate stiu eu vrea mai mult procesor decat placa video. Daca numai asta e grija .. daca merge Sims bine ...nu e problema, mai degraba te concentrezi pe celelate chestii ...monitor mai mare, ambient light ...celelate chestii.

Mersi de informatie. Asa e, Sims cere mai putin decat WOW. Cred ca incep sa ma indrept catre un MacBook cu 1GB DDR. smile
Stie cineva, de obicei dealerii de la noi au MB pe stoc sau trebuie comandate?

1 din 2
1

‹‹ Mare belea Mare      Mouse pad ››