Are cineva idee daca se poate face asa ceva pe Mac?
Am incercat cu Capture One, dar nu-mi vede camera (cu toate ca ei zic ca e suportata). Aperture face ceva, dar doar deschide obiectivul, face poza, apoi se inchide obiectivul; nu afiseaza imaginea pe ecran inainte de captura, nu poti seta nici o chestie. Iar imaginea e jpg, nu RAW.
Acu ceva vreme am dat si eu peste un video pe youtube despre asa ceva.
e mai mult despre nikon da cred ca unele programe merg si pt canon http://www.youtube.com/watch?v=pwreebRflmk
Mda, uitasem de Remote ăsta. Merci.
E cam slabut insa, dar macar pot seta sa faca serii de poze la intervale definite.
Ma enerveaza ca nu merge pe Capture One, ăsta pare un soft destept.
E un soft destept, sunt o groaza de camere incluse in support, dar numai ca formate RAW.
Pt tethering sunt suportate doar:
- Phase One, in pregatire si Leaf, de cand au fost si ei preluati de PO.
- (unele) Canon DSLR
- (unele) Nikon DSLR
Nu stiu unde naiba au ascuns lista completa cu compatibilitati pe site, mai cauta si tu.
DPP, pe care banuiesc ca l-ai primit impreuna cu G11 este de asemenea foarte performant pt tethering. Functioneaza frumos cu un EOS 1, 5, 7, etc. Nu si cu G7, G9, G10, G11.
Din pacate trebuiein general la aparatele considerate non-profesionale nu se insista din proiectare pe aspectul asta, de aia tetheringul e un feature subdezvoltat la ele.
Pana la urma sunt destul de putini cei care chiar sufera din cauza asta. Chiar si dintre DSLR-isti sunt multi pe care nu-i ii intereseaza.
Si mie imi place f. mult G11, desi am ramas in urma, la un G7.
Mda, uitasem de Remote ăsta. Merci.
E cam slabut insa, dar macar pot seta sa faca serii de poze la intervale definite.
Ma enerveaza ca nu merge pe Capture One, ăsta pare un soft destept.
A, uite. Daca mai are importanta.
Din Release Note-ul din HELP:
Tethered camera support
Capture One 5.0.1 PRO/DB has tethered support for the following digital backs/cameras:
PhaseOne: P65+,P40+,P45+,P30+,P21+,P25+,P20+ P 45, P 30, P 25, P 21, P 20, H 25, H 20, H 101, H 10, H 5, LightPhase
Mamiya: M31, M22, M18
Additionally Capture One 5.0.1 PRO has tethered support for the following cameras:
Canon:
Nikon:
1Ds Mark III, 1D Mark III, 1D Mark II N, 1Ds Mark II, 1D Mark II, 5D Mark II, 5D, 50D, 40D, 30D, 20D, 500D/Rebel T1i, 450D/Rebel XSi, 400D/Rebel XTi, 350D/Rebel XT, 1000D/Rebel XS
D3X, D3, D700, D300, D300s, D200, D90, D80, D60, D5000, D40x, D40
Tetheringul in general face ca dupa ce ai facut poza ... sa o trimita automat in computer, in softul de photo management, Aperture, LR, etc ...
Tethering-ul din Aperture nu-ti comanda camera. Eu pot sa comand camera ( un 450D ) prin USB, in modul Remote shooting ... si sa imi transfere fotografiile in computer cu softul de la Canon, EOS Utility.
Iata lista camerelor compatibile pentru tethering cu Aperture ...
altero, ai încercat DSLR remote (sau cum naiba s-o chema) pentru iPhone? Nu știu cum mere dar am cetit numa’ de bine. Dacă n-ai cont de un’ s-o iei, PM.
G10 are RAW.
Citeam pe undeva (cred ca prin documentatia Capture One) ca RAW-urilor li se aplică si lor ceva procesare in aparat, iar capturarea lor prin tethering ar evita asta; insa probabil ca diferentele sunt infime.
G10 are RAW.
Citeam pe undeva (cred ca prin documentatia Capture One) ca RAW-urilor li se aplică si lor ceva procesare in aparat, iar capturarea lor prin tethering ar evita asta; insa probabil ca diferentele sunt infime.
hmm…, nu prea cred asta cu RAW-urile mai “pure”. Suna mai degraba a legenda.
Eu trag in 95% din cazuri tethered, nu am vazut pana acum diferente fata de RAW-urile trase in camera.
O procesare exista cu siguranta in aparat.
Exista camere dela marci diferite care folosesc acelasi tip de senzor si cu toate astea au rezultate diferite, tocmai pt ca procesarea onboard se face diferit, inainte de Raw.
Numai ca aceste “retete” de procesare bruta sunt facute de expertii lor “in laborator” si nu e cazul sa le replicam noi.
E ca si cum am prefera sa ne punem in rezervor direct titei fiindca, parese, Rompetrol nu rafineaza chiar toate hidrocarburile de care am auzit noi la Discovery.
Nu e cea mai buna comparatie la ora asta, dar ma rog…