Am un TC generatia noua pe care nu reusesc sa-l fac sa se conecteze la internet (rolul lui e sa inlocuiasca vechiul router Linksys)
I-am dat reste la setari de cateva ori, am incercat toate variantele de setup, dar fara succes.
In acest moment ma conectez la internet cu un router wireless Linksys (retea de cartier), care merge perfect. In momentul in care incerc sa fac switch pe TC, internetul nu mai merge, indiferent daca il setez ca o noua retea sau il pun sa-si ia setarile de la reteaua linksys existenta.
Probabil accesul in internet este dat de provider in baza mac-ului. In baza lor de date este vechiul router, cu mac-ul corespunzator. Suna le ei si comunica-le mac-ul noului router (TC). Asta ar trebui sa-ti rezolve problema.
Dacă nu dai detalii CUM te conectezi și CUM face setările providerul nu cred că te poate ajuta cineva. Presupunînd că știi să setezi un router wl Apple (Applications/Utilities/Airport Utility), ai nevoie de datele oferite de provider, indiferent dacă e rețea de cartier ori nu. Dacă providerul face setarea pe baza MAC Address, atunci trebuie să-l suni și să-i spui că ai alt calculator (nu-i spune că ai rotuer wl) și că adresa plăcii de rețea e…
MAC Address ți-o afișează Airport Utility cînd îl deschizi. Dacă butonezi mai departe pe manual setup, își va afișa două, una de wl și alta de eth, tu lor le-o spui pe asta de eth, că prin sîrmă te conectezi la ei, nu prin aer.
Dacă providerul nu face setările prin MAC Address, atunci faci tu ceva greșit, fie nu scrii ce trebuie, fie scrii prea multe și încurci routerul să se pupe cu serverul.
@all: thanks, guys. pana la urma am rezolvat cu un telefon la provider, care a inlocuit in server Mac addressul routerului vechi cu cel nou din TC si acum, evident, merge netul (wireless => MBPro). acum sper sa reusesc sa-l setez si pe PCul cel vechi, care se conecteaza prin ethernet.
@all: thanks, guys. pana la urma am rezolvat cu un telefon la provider, care a inlocuit in server Mac addressul routerului vechi cu cel nou din TC si acum, evident, merge netul (wireless => MBPro). acum sper sa reusesc sa-l setez si pe PCul cel vechi, care se conecteaza prin ethernet.
Adresa MAC nu ține de sistemul de operare ori de tipul calculatorului.
Ce e cu PC-ul cel vechi? Pe ăla cum vrei să-l conectezi? sper că routerul wl are și mufe eth, că altel de învîrtești în cerc.
Adresa MAC nu ține de sistemul de operare ori de tipul calculatorului.
Ce e cu PC-ul cel vechi? Pe ăla cum vrei să-l conectezi? sper că routerul wl are și mufe eth, că altel de învîrtești în cerc.
routerul cel vechi a ajuns in cutie, iar acum folosesc doar TC, wireless pt MBP, iPhone si iPod Touch, si prin ethernet la PCul vechi, care si si-a luat setarile automat, din prima.