Iata situatia pe scurt: am un PB de 17” , “bunicel”-1.67 , 1 G RAM, HD- inca in garantie.
De ceva vreme ma tot gandesc la un MBPro tot de 17”, mi l-as permite dar nu stiu daca merita. Trecand peste faptul ca n-am incredere in nici o scula de prima generatie ( patit rau inclusiv cu Apple, Sony Ericsson, etc), zau daca stiu daca merita sa fac “switch-ul” sau nu.Pe scurt e vorba de vrabia din mana vs. cioara de pe gard.
As avea la ce sa folosesc MBP dar deocamdata si PB face bine fata la cat ii cer eu.Sunt inclinat sa atept generatia noua dar cine stie cand apare aia;)
Pareri, opinii, sfaturi?
Eu zic ca nu merita. Daca-ti faci treaba cu PB-ul si nu ai nevoie de bibilurile noi dintr-un MBP, atunci mai asteapta pana la anul. Eu mi-am luat iBook G4 nou in detrimentul unui MacBook, cam la acelasi pret.
Iata situatia pe scurt: am un PB de 17” , “bunicel”-1.67 , 1 G RAM, HD- inca in garantie.
De ceva vreme ma tot gandesc la un MBPro tot de 17”, mi l-as permite dar nu stiu daca merita. Trecand peste faptul ca n-am incredere in nici o scula de prima generatie ( patit rau inclusiv cu Apple, Sony Ericsson, etc), zau daca stiu daca merita sa fac “switch-ul” sau nu.Pe scurt e vorba de vrabia din mana vs. cioara de pe gard.
As avea la ce sa folosesc MBP dar deocamdata si PB face bine fata la cat ii cer eu.Sunt inclinat sa atept generatia noua dar cine stie cand apare aia;)
Pareri, opinii, sfaturi?
Dacă nu ai neapărată nevoie nu merită, desigur. Doar dacă ai prea mulți bani și nu ai ce face cu ei. O donație, o faptă de caritate ar fi mai utile decît un macbook pro față de PB 17 inci, dar știu și eu?!
Pai depinde ce faci tu cu scula. Daca ai nevoie de Adoabe, mai stai pana apar UBurile (la anu’ ). Daca faci editare video, DVDuri la greu si iti trebuie (ceva) mobilitate (cam astia-s grupul tinta pentru laptopurile de 17”), atunci ia-ti, cresterea de performanta e semnificativa.
Cat despre cat de scump ti se pare, tot tu stii cel mai bine cum e.
Mie unuia mi se pare prea mare pentru un portabil, dar si sa ai un 17” in geanta e misto…
Cand apar generatiile noi e foarte greu de prezis. Pe de o parte Apple isi reinoieste sculele cam rar, pe de alta, au trecut la Intel, care scoate mai des noi versiuni. Chiar sunt curios care o sa fie ritmul lui Apple.
Sunt in aceeasi situatie cu autorul. PB-ul din semnatura. Am tot stat sa ma gandesc la un MacBook Pro insa tot aud ca au probleme (caldura + zgomot). Mai mult, am un amic bun cu un MBP care imi spune ca ii tot da OSX crash fatal destul de des. Deci mai punem la problemele vehiculate si cel de instabilitate din cand in cand si atunci chiar ca nu iti vine sa dai banii pe asa ceva. Plus ca ma enerveaza mult caldura excesiva. PowerBook-ul meu e chiar rece in comparatie cu MBP, pe testate. Este foarte silentios chiar si cu ventilatoarele la maxim. Singura posibilitate ar fi MBP de 17” insa care, evident, este enorm de scump. Iar pana o sa apara el la second hand o sa mai dureze. Mai trebuie luat in considerare ca atunci cand va aparea la second o sa fie prima generatie. :(
Deci practic nu prea avem alternative deocamdata, mai ales ca nu vrem sub nici o forma sa trecem la un display mai mic.
In cele din urma iti dai seama destul de clar intre un produs ajuns la maturitate (PB) si unul mai puternic si tinerel.
Oare daca ii mai pun 1GB o sa se miste mai bine? Cateodata este cam puturos. Mentionez ca folosesc la greu iPhoto cu 20,000+ si iMovie pt editare.
me 2 (pb17’‘/1.33 Ghz/1.25 Gb RAM)
Tot de 17 vreau ca imi place ecranul mare. Am citit pe ici pe colo ca problemele de zgomot si caldura ar fi adresate in niste revision-uri noi de motherboard-uri.
Faptul ca macbook e pe Intel e un bonus - Virtual PC pe PPC mi se pare inutilizabil si nu se compara nicidecum cu VMWare de pe PC.
Tot de 17 vreau ca imi place ecranul mare. Am citit pe ici pe colo ca problemele de zgomot si caldura ar fi adresate in niste revision-uri noi de motherboard-uri.
Faptul ca macbook e pe Intel e un bonus - Virtual PC pe PPC mi se pare inutilizabil si nu se compara nicidecum cu VMWare de pe PC.
Parallels insa se poate compara bine cu VMWare. Este pe acelas motor si merge la fel de bine.
VirtualPC e un mare jaf. De asemenea si GuestPC. Sunt absolut varza!
Noi acum ne-am obisnuit cu 17” insa chiar aseara a venit un prieten la mine si cand l-a vazut…cica “frate ce mare e!!!”.
eu am de 15 si nu ma mai plang, insa nu ma gandesc sa schimb momentan cu un macbook, poate mai tarziu
adevarul este ca si 15 uneori nu iti ajunge, pe de alta parte cand il tii dupa tine este mai greu un pic cu unul de 17… tudor cum este cu 12 pe drum?
Si eu am tot de 12” si este foarte comod/util. Il folosesc acasa cu posibilitatea de a il lasa pe birou sau de a’l lua in pat sau de a’l duce la bucatarie etc, de asemenea il iau si prin terase unde mai trag niste editari video de la utimele concerte filmate cu telefoane…si fiind de 12 este foarte usor de transportat si are si loc pe masa printre beri sau mancare, dupa caz.
Deci cel de 12” este cel mai portabil dintre portabile si, cum spune si Tudor, este o bijuterie.
Mie mi se pare foarte comod, am manevrat si de 15” si de 17”, dar asta de 12” il pot pune in orice geanta, impreuna cu alte lucruri, il tin in mana ca pe o carte, deci mi se pare foarte comod. Si chiar pot lucra pe el in conditii mai mult decat acceptabile.
Parallels insa se poate compara bine cu VMWare. Este pe acelas motor si merge la fel de bine.