Folosire imprimanta intr-o retea Windows
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 27.10.08

Se da un Mac conectat la o retea de calculatoare, toate cu Windows. Unul din calculatoare are o imprimanta Canon IP4500 Pixma, pe care as vrea sa o accesez de pe Mac, prin retea. Vad in retea calculatorul care are imprimanta sharuita, dar nu reusesc sa printez, folosind Generic PostScript Driver. Am downloadat si instalat driver-ul de pe site-ul Canon, fara rezultat. Acesta nu apare in lista generata de “Select a driver to use…”. Driverul a venit cu un mic utilitar care vrea sa ma ajute la conexiunea cu imprimanta, dar nu pot selecta decat portul USB, ori eu nu ma pot conecta direct la imprimanta, decat prin retea. La “Other…” aleg CanonIJPDE.bundle din folderul PDEs care vine cu driverul, niciun rezultat.
V-as fi recunoscator pentru orice sugestii.

Semnătură 

We spent a lot of time in simulators, we were going to do it right  Wally Schirra

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Incearca din driverii generici la plezeneala poate nimeresti. Ai instalat driverii Conon de pe discul OS X? Incerca-i si pe astia: http://support.apple.com/kb/DL899

Ideea e sa pui orice pana merge. Nu trebuie sa restartezi ca la windows, nu dureaza mult, si faci probe pana misca bine.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

Am uitat sa precizez, am Leopard (10.5.8) pe Mac-ul in cauza. Dar merci huk, o sa incerc la nimereala, poate-poate…

Semnătură 

We spent a lot of time in simulators, we were going to do it right  Wally Schirra

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator

eu foloseam pentru lexmark un HP PLC 4 sau asa ceva… era singurul care mergea si pe airport… i-ai la rand. nu e cel mai placut sfat, dar ai o sansa…

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Din cate stiu eu, la prima configurare ca Canonului trebuie sa fi legat prin USB, chiar daca vrei sa configurezi WiFi-ul; apoi nu mai ai nevoie de cablu. Vezi prin manual.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Brasov
Macuser din: 25.09.06

Eu am un Canon Pixma IP4300 conectat intr-un Airport Express si tiparesc wireless din WinXP, Leopard si din Ubuntu.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Amiralul - 05 Ianuarie 2010 01:54 PM

Am uitat sa precizez, am Leopard (10.5.8) pe Mac-ul in cauza. Dar merci huk, o sa incerc la nimereala, poate-poate…

Evident, nu am acel model, dar îți pot spune cum am făcut eu cu un HP.
- setezi să meargă pe Windows, unde e conectată
- conectezi imprimanta direct la mac și o setezi să meargă; asta presupune că-i instalezi driverele corespunzătoare pt Mac OS X; print, merge. Dacă nu merge, nu trece mai departe, nu are sens.

Cînd totul e gata, faci setarea prin rețea, dacă e share-ută în Windows, nu are motiv să nu meargă. Ca driver în Mac OS X îl alegi pe cel cu care a mers cînd era conectată direct.
Nu vreau să par răutăcios, dar sfatul cu a o lua la întîmplare cu un driver la nimereală mi se pare fără sens, păi poți avea sute, mii de variante posibile. Nu așa se face. Metoda descrisă te duce relativ la sigur.
A, uitasem, instalează Bonjour for windows pe PC-ul cu Windows, desigur, face multe lucruri bune.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator

Omul a zis ca a incercat cu driverul de pe siteul Canon si nu a mers. Pentru probleme extreme am recomandat o solutie extrema, care a mers la mine. Extrema da, fara sens nu.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
huk - 05 Ianuarie 2010 03:28 PM

Omul a zis ca a incercat cu driverul de pe siteul Canon si nu a mers. Pentru probleme extreme am recomandat o solutie extrema, care a mers la mine. Extrema da, fara sens nu.

Nu te supăra, dar nu cred deloc că omul a atins extrema și nici nu cred că a procedat cum trebuie. Nici nu-s sigur că nu merge driverul oferit de Canon, asta-i firmă serioasă, nu e HP, care dă nașpe deseori. Cum să nu meargă cu driverul Canon dacă e oferit de ei? Eu nu cred așa ceva.
Dacă setează imprimanta direct pe Windows și merge, apoi o setează direct pe Mac și merge, nu văd de ce nu ar merge cum vrea el, decît dacă nu are print sharing activat pe windows, caz în care poate pune și pe mămuca driverelor, că tot nu va merge.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

Pai zice ca vede in retea calculatorul cu imprimanta… si a selectat-o ca altfel ar fi fost dropdownbox-ul de driver gri/blank, dropdownbox unde NU ii apare driverul instalat. Nici tu nu te supara, dar citeste ce a scris omul… Avand in vedere ca nu scrie numai cu K si 3li7e am presupus politicos ca Amiralul stie sa dea un dubluclick pe un dmg si pe un pkg. In cazul de fata tind sa pun userul inaintea companiei. Am avut destule experiente si cu Canon (MP150) si cu lexmark si cu HP-uri pe acasa si pe la munca, si stiu cum e cu driverii: merg intotdeauna cu exceptia cazurilor cand nu merg si nici nu stii cum sa-i faci sa mearga…

Sa incerce cu imprimanta conectata direct, si cu driverii de la Apple (mai ales ca imprimanta lui e pe lista), si per sa-i mearga. Dar repet, sunt solutii evidente si solutii extreme. Sper sa-i mearga cu cele evidente, dar daca nu, stie ce sa mai incerce.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Bun, dacă esența acestei discuții este să spun „da, huk, ai dreptate, eu am greșit”, așa să fie. Omul a procedat foarte bine, iar driverul de la Canon, deși e pt Leopard, nu merge pe Leopard. Așa e bine?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member

Multumesc tutror pentru sugestii si sper sa putem reveni la un ton mai calm al discutiei.
Am instalat .pkg-ul de la Canon, luat de pe site-ul lor, care era (si) pentru Leopard. In downdropboxul de la driver nu apare probabil pentru ca .pkg-ul de la Canon a instalat driverele in alt loc decat erau cele listate acolo. Nu mai retin pe dinafara calea si nici nu am in prezent acces fizic la acel Mac, dar asta se poate rezolva maine dimineata. Am remarcat ca driver-ul de la Canon este .gz in timp ce driverele din lista si din prima cale sunt .tgz. In cel mai rau caz, pot desface .gz-ul, reimpacheta ca si .tgz si copia fisierul in gramada respectiva, dar deja asta tine de masuri extreme.
Tot maine dimineata am sa incerc ideea lui Cattus Thraex, de a lega direct imprimanta respectica la Mac-ul in cauza, lucru pe care inca nu l-am facut, desi probabil era unul din cei mai logici pasi. Si voi instala si Bonjour pe acel calculator, care da, are sharuita imprimanta, am printat de nenumarate ori din Windows, prin retea, in acest fel.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Sînt foarte calm, unii admin doresc să aibă ultimul cuvînt, ceea ce nu mă deranjează absolut deloc, dacă așa trebuie. Fiecare cu orgoliul lui, nu mă pot supăra.
Revenind la cestiune, stimabile, da, dacă o imprimantă de rețea nu „o ia” din prima, primul pas este să o conectezi direct la calculator, să vezi unde-i baiu. Eu unul nu cred, dacă-mi permiți, că driverul ăla oferit de Canon e așa de aiurit făcut încît să nu meargă, ia probează-l mata cu imprimanta conectată direct la mac. Dacă nici așa nu merge, atunci sigur că te chinui degeaba să o folosești prin rețea, e logic.
Dacă însă merge, atunci vezi unde-i baiul. eu zic că Bonjour for Windows te va ajuta foarte mult, pune-l; de fapt, începi cu asta, s-ar putea să rezolve treaba.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member

Am legat direct imprimanta la Mac-ul in cauza. Nu a mers pana nu am despachetat frumos .tgz-ul rezultat din .pkg, l-am impachetat frumos in format .gz, asa cum erau restul driverelor prezente in sistem, dupa care l-a recunoscut si am putut tipari linistit.
Insa prin retea, aceiasi problema, chiar daca am instalat (si m-am jucat cu) Bonjour pe PC-ul in cauza. Bonjour nu vede deloc imprimanta legata la PC.
Ma gandesc ca o masina virtuala cu XP pe bridged networking va rezolva problemele.

Semnătură