1 din 3
1
Nu pot partitiona hardul
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 04.02.09

Buna!

Am si eu o problema, acum ceva timp am avut windowsul instalat pe mac, dar l-am sters ca incepuse sa-mi mearga greu.
In fine, ideea e ca acum am nevoie de el pentru la facultate (asa ca vorba aia, “daca trebuie, trebuie”) si nu-mi mai pot partitiona hardul.
Dupa ce ii dau sa-mi partitioneze hardul, sta o perioada, zice ca-l partitioneaza, insa apoi imi da o eroare cu ceva de genu ca unele fisiere nu pot fi mutate asa ca trebuie sa-mi fac un back up, sa formatez hardul si sa incerc sa-l partitionez din nou dupa ce ii dau un restore la backup-ul facut.
Am facut ce mi-a zis insa tot nu vrea.
Ce as putea face in cazul acesta?

Multumesc anticipat!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

ar trebui poate sa ai mai mult spatiu liber pe hard…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)

Partiționarea „din mers” eșuează dacă discul e prea fragmentat, motiv pt care trebuie făcută relativ repede după prima instalare a sistemului, cît timp discul e încă moderat fragmentat.
Dacă reinstalezi Mac OS X, nu e nevoie să ștergi partiția de windows, rămîne valabilă chiar dacă formatezi partiția de Mac OS X.
Soluția este să refaci o singură partiție pe disc, apoi să reinstalezi Mac OS X, apoi – relativ repede – în decurs de cîteva zile, să refaci partiția de windows cu Boot Camp. Alternativa ar fi să iei un utilitar gen iDefrag și să încerci o defragmentare, dar eu unul nu recomand. Oricum ai nevoie de backup, nu lucra orbește, riști să pierzi date de pe disc. Așadar, backup, pui deci tot ce ai nevoie pe un disc extern, apoi ras, tuns și frizat discul cu instalare de la zero Mac OS X, apoi imediat Boot Camp pt partiția de Windows. e cel mai sigur. Folosește un utilitar de backup, eu folosesc iBackup (grapefruit.ch), dar ai și altele.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: 

@dacuBurebista: am 150 de Gb liberi din 300, iar partitia vreau s-o fac de 80.

@Cattus Thraex: Pai am o singura partitie momentan, cea a mac-ului ca pe cealalta am sters-o.

Abia ce l-am formatat si reinstalat.

Tin sa mentionez ca backup-ul l-am facut cu Time Machine si a copiat tot exact asa cum era. Posibil asta sa fie cauza.
O sa incerc sa-mi pun doar ce am nevoie cu un alt utilitar de backup si de restu asta e, fac eu rost pe parcurs…

Multumesc pentru raspunsuri.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
kn3k0 - 06 Ianuarie 2010 06:59 PM

@Cattus Thraex: Pai am o singura partitie momentan, cea a mac-ului ca pe cealalta am sters-o.

Abia ce l-am formatat si reinstalat.

Adică, dacă înțeleg, pașii au fost ăștia:
- ai avut Windows, l-ai șters, adică ai revenit la o singură partiție cu Boot Camp
- ulterior, ai vrut să pui din nou windows, ai rulat iar BC, dar a refuzat să mai facă partiția, spunînd că nu poate muta fișiere (= disc fragmentat)
- atunci ai reformatat discul (cum ai făcut? poți descrie?), ai repus Mac OS X (care? Leopard? snow leopard?), ai refăcut fișierele cu TM și
- ai rulat iar BC, dar iar a refuzat să facă partiția de win, spunînd că nu poate muta fișiere

ești sigur că la pasul 3 ai ras tot și ai repus sistemul? Ce sistem ai pus? Dacă ai pus Snow Leopard, SL nu rade nimic automat, trebuie rulat Disk Utility pt a rade discul, a pus peste și, ca atare, nu numai că a păstrat discul fragmentat, ba chiar l-a fragmentat și mai mult. Faptul că ai reinstalat Snow Leopard de la zero nu înseamnă deloc că ai ai șters partiția, din contra!

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06

Daca ai TM backup, si tot te-ai pus pe formatari/repartitionari incearca asa;

Booteaza de pe un disc de sistem, treci de prima fereastra ( cea cu language ) , si accesezi disk utility.
Din coloana stanga selectezi HDD-ul tau intern, discul, nu partitia.
Mergi apoi in tab-ul partition, si selectezi 2 partition.
Tragi de bara dintre cele 2 partitii in jos, pana cand ajungi la 80GB cu partitia de jos.
Apesi “apply”
Dupa partitionare, selectezi partitia de jos, cea de 80GB, dupa care dai click pe minus. Da ... o stergi si o lasi “RAW”, nealocata.
Apesi “apply”
Iesi din DU, si continui instalarea, sau cu “migration assistant” restorezi din Time Machine, discul de sistem cu tot ce aveai pe el.
Dupa boot de pe discul de sistem, intri in bootcamp assistant si incerci minunea winblows ....

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
Din: 

@Cattus Thraex: Da, aceia au fost pasii…iar hard-ul l-am formatat cu DU, am bagat CD-ul de install, am selectat hard-ul si i-am dat format.
Am repus acelasi Mac OS X Leopard pe care l-am avut si la inceput.

Cat despre Kata4, o sa incerc sa fac asta maine sau poimaine ca a trebuit sa-i imprumut HDD-ul extern unui prieten.
Nu m-am gandit ca nu o sa-mi mearga.
O sa va anunt daca am rezolvat-o sau nu.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie
Din: 

Ah si apropo(@Cattus Thraex), am uitat sa mentionez ca sunt fata. raspberry
Nu de alta, dar am observat ca ai vorbit la masculin. raspberry

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
kn3k0 - 06 Ianuarie 2010 11:23 PM

Ah si apropo(@Cattus Thraex), am uitat sa mentionez ca sunt fata. raspberry
Nu de alta, dar am observat ca ai vorbit la masculin. raspberry

Acuma, na, de unde să știu că litera k urmată de n+3 și iar de k dă gen feminin? În manualele mele de gramatică ale limbii române, scrie că un nume feminin se termină în -a/-ă sau în -e, nu în zero.
Și nici nu știam că modul de repunere pe linie a unui sistem de operare cu probleme este o chestiune sexuală, dar promit să aprofundez chestiunea.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06

Nu mai imprumuta HDD-ul extern pe care ai Time Machine ... mai ales unui prieten.
Ca se amesteca bitii masculini cu cei feminini ... si cine stie ce cyborgi ies p-acolo ...

PS. Ce inseamna “kneko” ?!!? ... daca tot vorbiram de nick-uri ...

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
Rank
Newbie
Din: 

@Cattus Thraex: Haha. Stiu, ai dreptate, n-aveai de unde sa-ti dai seama raspberry
@Kata4: Haha ok raspberry.

Pai…neko in japoneza inseamna pisica. Iar k-ul ala nu inseamna nimic :D. (Dar asta nu inseamna ca-mi plac pisicile)
Oricum, eu am vrut un ID simplu, insa se pare ca multora li se pare greu (nu vorbesc de voi).

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

După părerea mea, o optimizare cu DriveGenius sau TechTool Pro ar readuce liniștea în leagănul pisicii. Ku k în față.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
Rank
Newbie
Din: 

O sa incerc si asta imediat ce o sa “prind” putin timp liber. Merci

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
Rank
Newbie
Din: 

Ok…deci treburile cu TechTool Pro 5 si cu DU n-au mers.

Mai imi ramane o singura solutie…sa iau doar ce am nevoie, sa le pun pe un DVD (doua, trei etc :D) si sa-mi instalez iar Mac-ul :(

Uitati aici o poza din DU (pur si simplu nu ma lasa sa editez nimic) [imi cer scuze pentru calitate].

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

nu vad bine… ce ai selectat acolo, CD-ul?

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Offtopic, dar util: kn3k0, ca sa faci o captura de ecran, foloseste Command (Măr)+ Shift+4; cursorul se transforma intr-o cruciuliță cu care poti selecta zona dorită.

1 din 3
1