dupa upgrade care a decurs o.k. a aparut o alta problema. Coolerul merge acum la viteza maxima in continuu desi temperatura procesorului nu trece de 34 de grade. Am auzit ca asta se mai intampla dupa un upgrade de memorie. A mai patit cineva treaba asta ? exista vreu programel smartfan sau ceva de genul asta ?
daca nu tii prea mult la garantie (am impresia ca nu-ti pierzi garantia daca nu strici nimic “during the process”) poti sa faci asta chiar singur. eu am facut-o cand aveam mac mini -ul.
Cumpara-ti spacluri de glet de la un magazin cu articole pentru zugravit & shit… si cu ala il desfaci. Mistria este altceva.
Din pacate, la cele cu procesor intel nu este asa de usor. Dupa ce-l desfaci (cu spaclul) trebuie sa-i scoti unitatea optica, hdd-ul… Parerea mea este ca daca nu ai manualul cu cum se desface, sa nu risti asa ceva. Riscul este MULT prea mare!
Oamenii care au facut asta sfatuiesc sa slefuiesti colturile de la spacluri, sa nu fie ascutite.
Vezi ca sunt pe net poze cu fiecare etapa; n-ar trebui sa fie prea complicat, daca treci de desfacutul initial fara sa zgarii nimic.
daca treci de desfacutul initial fara sa zgarii nimic.
A se citi:
Daca treci de senzatia de stomac intors pe dos produsa de paraitul sinistru tip “rupere de piese de pe placa de baza” care-l face carcasa in timpul desfacerii si de incapatanarea carcasei de a se inchide instant la loc in clipa in care ai scos spaclul (de aia e bine sa folosesti 2 subtiri)
Va multumesc de sfaturi. Apple service in Tulcea mai greu .. ca altfel nu ezitam. Am studiat si eu niste How-to pe net si spuneau cam acelasi lucru. Sper sa ma descurc. Deci spacluri de glet .. smirgheluite sa nu taie.
Am o carte, MacMini Hacks, care detaliaza procesul, cu poze. Daca consideri ca te ajuta, ti-o trimit.
Da, m-ar ajuta daca o ai in format electronic. Daca poti sa o pui pe privat sau un link ceva ar fi excelet.
Azi vin memoriile si o sa incerc tot azi sa le pun.
Va tin la curent.
Operatia a avut succes iar plusul de viteza e considerabil din cate imi dau seama pana acuma. In schimb a aparut o alta chestie ...coolerul merge aproape non-stop si la turatie destul de mare .Am inteles ca au patit-o mai multi din ce am citit pe niste forumuri pe afara. Daca stiti ceva de treaba asta ar fi excelent.
Va multumesc de sfaturi . Treaba cu spaclurile a functionat perfect si fara paraiturile legendare.
am rezolvat si problema nou aparuta, acea cu turatia cooler-lui . Exista chiar langa baterie un cablu mic, negru care controleaza turatia. Este cat un neg pe un c…r de musca, iar chestiile negre de langa el nu ajuta la observarea lui. Dupa ce il reconectezi.. turatia cooler-lui revine la normal.
eu unul ma bucur ca va amuzati… dar dupa ce am vazut ca nu se mai potoleste coolerul o cam bagasem pe maneca. Tot ce citisem eu nu spunea nimic de cablu ala mic care iese singur si fara rezistenta cand ridici o piesa de plastic destul de mare (un fel de exoschelet). Imi pare rau ca nu am facut o poza dar nu prea imi ardea. Eram nerabdator sa vad daca mai functioneaza . Cand am auzit sunetul de boot m-am bucurat asa tare ca nici nu am auzit cooler-ul ala vreo 10 min. Abia dupa aceea am observat dar am zis ca poate se potoleste. Dupa acea am inceput sa ma ingrijorez si am inceput sa caut documentatie. Ma gandeam ca o fi ceva cu memoriile desi am luat geil cu garantie pe viata. Toti care au avut probleme similare nu ziceau nimic de cablul ala asa ca l-am mai desfacut odata . ... Cine se mai apuca de treaba asta poate citeste postul asta sa nu pateasca ca mine. Oricum totul e bine cand se termina cu bine ...Data viitore fac si poze… inclusiv cu fatza mea disperata inainte de apasarea butonului de power.
dupa upgrade care a decurs o.k. a aparut o alta problema. Coolerul merge acum la viteza maxima in continuu desi temperatura procesorului nu trece de 34 de grade. Am auzit ca asta se mai intampla dupa un upgrade de memorie. A mai patit cineva treaba asta ? exista vreu programel smartfan sau ceva de genul asta ?
sa stii ca pt ca ai schimbat primul topic, daca te apuci sa citesti de la inceput sunt contradictii, mai bine lasai primul topic asa si continuai cu asta unde cadea, nu cade bine acum