MIDI intern in Cubase AI?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.09.09

Exista posibilitatea de a seta ca driver MIDI in Cubase AI sountfonturile folosite in quicktime? Astfel incat sa pot auzi MIDI fara un modul extern? Pot asculta un fisier MIDI in Garagband, in Cubase insa nu gasesc formula de a seta respectivul driver. Sau nu exista aceasta posibilitate? Pot inlocui banca de SOuntfont folosita cu una mai “serioasa”?
Nu vreau cu Halion intrucat imi dispar instrumentele si nu le mai pot accesa, nu le ma vad, pare a fi un bug pe MAC… asta-i alta intrebare, cum sa le “vad” mereu, fara sa dispara in Halion?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Romania, Bucharest 4
Macuser din: 10.10.07

defindeste “dispara”, ca nu prea inteleg.
in primul rand halionone (ca nu cred ca ai halion 3 full version) le importa prin transformarea in formatul sau wave+fxp (sau fxb daca importi toata banca).
pentru banca mai serioasa… cauta vst instruments free, ca se gasesc destule, cel mai interesant si complet fiind independence.
doar ca iti trebuie ceva putere de procesare.
(sau roaga un amic care are halion 3 full sa iti dea bancile hsb de la el).
http://www.yellowtools.us/cp21/cms/index.php?id=399&shownews=528

Semnătură 

Winblows Mac’s me crazy si iMac-tually going OS X !

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.09.09
rynn cminorplusb - 09 Ianuarie 2010 09:51 AM

defindeste “dispara”, ca nu prea inteleg.

Deschid fisier nou in Cubase cu sunetele din Halion, pot alege din multitudinea instrumentelor. Salvez sau deschid inca un track tot pe Halion, nu mai apare lista instrumentelor respective. Nu mai am cum sa aleg respectivul canal MIDI decat daca editez un ProgramChange. Am patit si pe PC acelasi lucru, si inca nu i-am dat de cap. Cu alte cuvinte, ma pot bucura de un singur track de Halion Instruments, celelalte nu imi mai permit sa aleg instrumentele din lista. Nici pe PC. E vorba de Cubase AI.
Si ai si fi vrut sa pot alege un driver MIDI implicit al sistemului de operare OSX, cu care sa pot asculta fisiere MIDI din Cubase, fara un modul de sunet extern, sau o clapa. Asa cum pot asculta in GarageBand de ex. E posibil? Sau poate e o limitare a sistemului, care sa te duca incet dar sigur spre Logic? (De care inca nu ma pot hotari sa ma apuc, desi are sunete f. interesante!)
Sunt inca destul de proaspat pe MAC si nu am reusit sa aprofundez si tainele acestui sistem…
Multumesc.