Cum pot mari puterea WI-FI(airport) la un iMac, am facut in bloc o retea wireless impreuna cu alti prieteni si am semnal slab sau deloc pe iMac, pe iBook ceva mai bine pentru ca il pot muta in zona cu semnal mai puternic…
Cum pot mari puterea WI-FI(airport) la un iMac, am facut in bloc o retea wireless impreuna cu alti prieteni si am semnal slab sau deloc pe iMac, pe iBook ceva mai bine pentru ca il pot muta in zona cu semnal mai puternic…
ceva recomandari?
Păi nu iMacu are nevoie de putere, ci routerul. Asta teoretic. Practic, nu de putere e vorba, ci de faptul că, între emițător și receptor sînt mai mulți pereți de beton care ecranează. Ca să puteți recepționa toți din bloc, ideal ar fi ca routerul să fie pus undeva la geamul unui bloc vecin, nu departe de blocul vostru, iar lumea să aibă calculatoarele pe partea aia.
O rețea router într-un bloc -ar putea face cu cîte un emițător pe etaj sau, dacă nu e mare ecranare, unul la fiecare două etaje. Poate dai de cineva mai priceput, dar nu cred să-ți ofere variante spectaculoase.
S-a spus aici că un router pe etaj este optimul. Cred că așa este corect (nu cumoastem caracteristicile blocului). In plus, în afară de sincronizarea canalelor este foarte important pentru voi și tipul de ruter: este b, g sau n? Să nu aveți apoi surpriza că un b prezent in configurație le trage și pe celelalte n-uri la viteză mică. O ultimă remarcă personală: nu vă recomand D-Link
eu am un router cu 2 antene (suporta 3) si il tin in pod. este D-Link…
in toata casa am semnal full (etaj/parter/curte)..chair si 3 case mai incolo vecinii au semnal bun.
poate are cineva..incearca..eu is multumit de el
in toata casa am semnal full (etaj/parter/curte)..chair si 3 case mai incolo vecinii au semnal bun.
poate are cineva..incearca..eu is multumit de el
Corect, e un mod optim de amplasare: sus în pod, bate pe o rază maximă în jur etc. Cred și eu că prind și vecinii, e normal. Rar, se mai întîmplă să-mi rezolv o urgență cu routerul wl al vecinului, din vreo 6-7 care îmi apar, unu-două sînt neparolate! Asta cînd mai pică și la mine rețeaua RDS (rar, dar mai pică).
1) Schimbă routerul. Modelul DI 524 este o porcarie. Cât dai atâta face. Am avut unul și l-am azvârlit. Routere bune sunt cele suportate de către DD-WRT, OpenWRT, RouterTech & co. Toți producătorii fac și bune și proaste. Eu am un D-Link DIR 300 (cu DD-WRT pe el) și merge ca focul.
2) Ești SINGUR pe canalul 6 ? Verifică cu KissMac. Dacă mai e cineva pe 6, vă bruiați unul pe altul.
3) Dacă mărești puterea de emisie (se poate cu DD-WRT), mărești și zgomotul și nu mărești recepția deloc. Cel mai bine pui o antenă mai performantă sau faci trick-uri cu antena. Eu am înlocuit antena de 3dB de la DIR 300 cu una mai lungă de 6dB și am semnal acuma și prin 4 pereți groși (față de doar doi pereți înainte)
Din nou cu puterea - mărirea puterii nu ajută decât anumite situații specifice. Am un Linksys WRT56GL la care pot să-i măresc din software (DD-WRT) puterea până la un sfert de Watt (a trebuit să-i lipesc un radiator pe modulul radio). La putere maximă are “raza de acțiune” mai mică decât la 80mW dar nimănui din cvartalul de blocuri nu îi mai merge wireless-ul pe acel canal. Legea română specifică o putere maximă de emisie de 200mW așa că nici nu e bine să stai cu potențiometrul dat la maxim că te trezești cu duba neagră cu antene în fața casei ( nu e banc, am un cunoscut care a avut plăcerea după niște experimente cu amplificatoare radio prea puternice ).
O antenă omnidirecțională mai mare/bună va crește și sensibilitatea de recepție așa că “va prinde” ma bine semnalul de la un laptop mai îndepărtat.
Și încă o chestie - polarizarea. Nu aranjați antenele alea cu vi se pare vouă că e mai frumos. O antenă omnidirecțională “băț” va emite/recepționa pe o zonă ca un disc perpendicular pe ea. Antenele din laptope și iMac-uri sunt verticale (pe laterala LCD-ului) așa că puneți antenele de la AP tot verticale (sau ușor înclinate dacă vreți ca planul de emisie să intersecteze și alt etaj). Dar nu orizontal.
Stii cumva modelul? m-ar interesa si pe mine unul “strong”
asta e modelu..
D-Link’s Xtreme N® products provide 14x faster and 6x farther range than 802.11g. In simple terms: a noticeably stronger connection at distance.
Daca e vorba de bloc atunci recomand un AP Cisco sau Linksys eventual schimbata antena cu una cu un gain mai mare (9-12 dBi). Ca sa va mearga bine, ar fi ok cam un AP/router la 4 persoane, plasat cat mai central.
Uita de conuri de hartie pe antene si placi metalice sub (e chiar posibil sa ii manance din semnal). Cum am spus is mai sus, orientati-va spre o antena mai buna omidirectionala. Mai puteri experimenta cu pozitia antenei pentru ca semnalul este emis ca sectiunea unui mar (http://www.data-linc.com/instinst/antenna/imagesant/antenn5.gif) si daca stai fix deasupra sau fix sub antena… ai sanse sa nu pupi semnal deloc. De asemenea fiti atenti si la ce a zis psergiu, sa nu cumva sa mai fie o alta retea in zona pe acelasi canal. Aaaa si inca o chestie - setati-l pe mod G sau N (where available), B-ul merge doar pe 11mbits.
Master e păcat de iMac-ul tău să stai cu routerul ăla b. Mai e și d Link un model slab.
E ca și cum te-ai conecta prin dial-up la 56 K. Luați-vă unele N ( și aici sunt și 150 și chiar 300)
reteaua wireless e doar secundara, fiecare dintre noi avand internet prin cablu de la cel putin un provider, vroiam doar sa ne asiguram ca avem internet non stop
am mai incercat si cu alte routere dar se pare ca la semnal stateau mai prost ca asta, acum o sa incercam si cu HG520s de la romtelecom apoi daca nici asta nu e ok incercam recomandarile, multumesc frumos pentru sfaturi
@psergiu
am vazut ca e destul de complex kissmac dar nu il pot folosi pe imac imi spune ca nu e compatibil cu placa de retea si airport sau ceva de genul
in bloc mai sunt 3 retele ale unor prieteni, o sa incerc sa schimb si canalul….