Am cumparat unTV plasma LG care nu poate fi conectat la MAC dualG5prin intermediul unui cablu HDMI-DVI, imi spune INVALID FORMAT. As vrea sa vizualizez pe TV plasma informatiile din calculator. Raspunsul de la LG suport suna asa: “Intrarea HDMI la acest model nu suporta rezolutia de calculator.
Rezolutia suportata este HDTV pe care trebuie so schimbati la setarile placii grafice”.
Sunt un macutilizator nou asa ca va rog sa-mi iertati ignoranta sau nepriceperea .Imi puteti spune va rog pas cu pas ce trebuie sa fac pt. a schimba rezolutia placii grafice. Multumesc anticipat!
Am schimbat rezolutia monitorului si frecventa si… imaginea e atat de distorsionata ca nu se descifreaza nimic si nu stiu cum sa ajung sa o schimb la loc. Am imprumutat un monitor, am schimbat rezolutia la loc dar cand am pus monitorul meu era aceeasi problema-nu se intelege nimic din imaginea care apare. Monitorul e in regula ,l-am probat pe alt calculator. Ma poate ajuta cineva? Multumesc anticipat!
Am schimbat rezolutia monitorului si frecventa si… imaginea e atat de distorsionata ca nu se descifreaza nimic si nu stiu cum sa ajung sa o schimb la loc. Am imprumutat un monitor, am schimbat rezolutia la loc dar cand am pus monitorul meu era aceeasi problema-nu se intelege nimic din imaginea care apare. Monitorul e in regula ,l-am probat pe alt calculator. Ma poate ajuta cineva? Multumesc anticipat!
NU mai posta același mesaj de două ori!!!
De ce ai schimbat rezoluția și frecvența monitorului? Nu se vedea bine?
Mac Help, evident, te ajută:
I changed my display’s resolution and now there’s no picture
You may have selected an unsupported screen resolution. To resolve the problem, you need to restart your computer in “Safe Mode” and then choose another resolution.
To start up your computer in Safe Mode and choose a different resolution:
Shut down your computer by holding down the power button.
Restart your computer, and immediately after you hear the startup tone, press and hold the Shift key. (Don’t press the Shift key before you hear the startup tone.) Release the Shift key when you see the progress indicator below the gray Apple icon. Startup may take a bit longer than usual.
Your displays should begin working correctly.
Choose System Preferences from the Apple menu.
Click the Displays preference pane.
Select a resolution and refresh rate that is supported by the display.
Restart your computer.
Schimb rezolutia la 1600*900 (de unde a zis ursulakis) si daca nu merge nici atunci e o problema.
Mie mi-a iesit din prima pe un LCD la 1920*1080 si se vede impecabil.
Acu’ la tine ori e de la TV (shit happens) ori e de la setari. revin-o cu informatii mai complete. Ai cumva 2 iesiri din placa video ?
Nu reusesc din de pe Mac din de pe PC nici cu laptopul sa stabilesc conexiunea cu plasma LG PQ1000ZD. Dupa ce am apelat la LG support mi s-a spus ca trebuie sa schimb rezolutia placii grafice( e ATY,RV360, VRAM (Total):128 MB). Setarea rezolutiei din MAC nu coincide cu 1920x1080 sau 1280x720 ale plasmei si imi spune INVALID FORMAT.Cablul e HDMI - DVI
A mai avut cineva o problema de genul asta, ma poate ajuta cineva? Multumesc anticipat? Toate cele bune!
Nu reusesc din de pe Mac din de pe PC nici cu laptopul sa stabilesc conexiunea cu plasma LG PQ1000ZD. Dupa ce am apelat la LG support mi s-a spus ca trebuie sa schimb rezolutia placii grafice( e ATY,RV360, VRAM (Total):128 MB). Setarea rezolutiei din MAC nu coincide cu 1920x1080 sau 1280x720 ale plasmei si imi spune INVALID FORMAT.Cablul e HDMI - DVI
A mai avut cineva o problema de genul asta, ma poate ajuta cineva? Multumesc anticipat? Toate cele bune!
Fa rost de un player HDMI.
Conexiunea se face cu ele OPRITE (adica scoase din priza nu oprite din telecomanda, pt ca inca mai circula curent prin conexiunea hdmi in acel moment).
Vezi daca merge ceva cu acel player, daca nu, ai patit ce patesc majoritatea celor care isi conecteaza prin hdmi plasmele fara sa le opreasca de tot curentul: arzi intrarea.
Nu explic acum in termeni tehnici, ca nici nu e domeniul meu, dar, sunt multe cazuri in care se arde placa video daca nu esti atent…
se produce o descarcare electrica din ce stiu, la conectare , daca cele 2 aparate sunt alimentate.
poate cei cu electronica pot da o definitie mai buna…
Am vecin care a ramas fara plasma 2 saptamani pana i-au reparat-o si coleg de munca care a ramas fara laptop 1 luna, pana i-au schimbat placa video.
Ambele firme au avertizat asupra conectarii de mai sus.
Incearca sa scoti plasma din priza o perioada, 1-2 ore, poate a intrat in protectie.
bine punctat, nu stiam chestia cu arsul…..am cumparat un cablu mai demult si nu m-a avertizat nimeni, iar pe cutie nici gind de asa ceva, idem ghidul televizorului
Multam rynn !
Ce legatura are topicul asta cu “internet & networking” ?!?!?!
Faza cu arsul, poate fi adevarata. In mufele HDMI pinii ( de fapt traseele de conectare ) sunt destul de subtiri si cu distanta mica intre ei. Daca nu se introduce mufa drept, frumos, usor si fara balbaieli, poate aparea riscul ca tensiunea de 5 volti prezenta pe pinul 18, sa intre pe pinul 16 din vecinatate. Pe pinul 16 avem Serial Data Line pentru DDC, microcontroller de identificare. Deci, pin de semnal, low voltage .... si ...buf, se poate praji I²C-ul. Se mai pot arde interfetele HDMI de la eventualele incarcari electrostatice, descarcate tot pe vre-un pin de date, sau, daca cele doua aparate/device-uri/etc ce urmeaza a fi conectate, au surse de alimentare de la retea, in comutatie, fiind alimentate din prize diferite.
S-a mai scris o gramada pe aici. Chiar eu de cel putin 3 ori pe acest forum. Pe HDMI se “transfera” numai rezolutii VIDEO ...nicidecum “de ecran”. Panelul acelui LG daca ar fi LCD care NU stie FullHD, ar trebui sa aiba o rezolutie nativa de 1366 x 768. Acea plasma de care spui, nu stiu ce rezolutie nativa are. Ar trebui sa aflii acest lucru. Nu poti obtine o rezolutie non-video cu HDMI.
Recomandarea mea ar fi sa folosesti conexiune VGA daca ai la acea plasma. Daca nu, instaleaza SwitchResX Control. Configureaza din el rezolutia nativa a panelului, pe care o poti afla goagaluind pe net.
Ce e ciudat e că macul vede imediat rezoluția TV. Eu cred că ai împins-o dincolo de limita permisă și că încerci să o forjezi la 1080. Scade, așa cum ți-a zis la Kata4, la 1336/768.Cînd deschizi preferințele de ecran, automat reglajele se splitează în două: Și debifează video mirroring!
Am incercat toate variantele. Am instalat SwitchResX Control si i-am dat rezolutia plasmei si acelasi lucru -format invalid. Intre timp am mai primit un e-mail de la LG, de data asta LG U.K. care mi-au spus clar ca ” the 42PQ1000 models does unfortunately not support a computer connection via the HDMI port. The only way to get a picture from a compuer to this TV is via a Scart connection “.
Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns! Toate cele bune!