Am tot cautat pe aici si nu am gasit nicaieri un topic pe tema asta.. in caz ca s-a mai discutat, scuzele mele..
Absolut dintr-o data.. fara sa fac nimic.. iPhone’ul (3G, nejailbrakeuit, totul in regula cu el) nu mai apare in Finder.. desi iTunes il vede.
Ma deranjeaza pentru ca implicit, nici pozele de pe el nu le mai pot downloada.. si nici nu vreau sa le sincronizez in iTunes.
Care ar fi problema? Ce ar trebui sa fac pentru a aparea din nou in Finder si pentru a lua pozele cu drag and drop ca pana acum?
Multumesc
Pai pur si simplu aparea iPhone’ul pe desktop.. intram in el.. vedeam pozele si copy/paste.
Poti te rog sa dezvolti mai mult subiectul cu Image Capture? Sunt incepator in ceea ce priveste OS X…
Pai pur si simplu aparea iPhone’ul pe desktop.. intram in el.. vedeam pozele si copy/paste.
Poti te rog sa dezvolti mai mult subiectul cu Image Capture? Sunt incepator in ceea ce priveste OS X…
Mai întîi aș fi curios să aflu cum D-zeu îți apărea ție iPhone în finder și cum copiai din el ciobănește, de colo-colo. Poate aveai un iPod, unele apar în Finder, pe post de flash drive.
După aia, îți dezvoltăm și noi cum e cu Image Capture.
Simplu. Conectează iPhone-ul la computer, deschide Image Capture din Applications, selectează iPhone-ul tău din stînga, acolo la Devices și descarcă-le pe toate sau doar cîte vrei tu. Cred că ăsta era Finderul tău.
Mai întîi aș fi curios să aflu cum D-zeu îți apărea ție iPhone în finder și cum copiai din el ciobănește, de colo-colo. Poate aveai un iPod, unele apar în Finder, pe post de flash drive.
După aia, îți dezvoltăm și noi cum e cu Image Capture.
Multumesc, m-am lamurit cu Image Capture..
Daca as fi putut sa explic cum sta treaba cu Finderul, sa fii sigur ca nu mai deschideam topicul asta.
Intr-adevar e posibil sa ma fi inselat eu si sa confund cu iPodul. In fine mulumtesc de ajutor tuturor.
Conectează iPhone-ul la computer, deschide Image Capture din Applications, selectează iPhone-ul tău din stînga, acolo la Devices și descarcă-le pe toate sau doar cîte vrei tu. Cred că ăsta era Finderul tău.
Cred că setarea default este, dacă e prezent, să deschidă automat iPhoto dacă e cel puțin o poză în iPhone. La mine așa este, se deschide automat iPhoto, nu altceva.
E plauzibil să credem că, prin „Finder”, omu se referă la Image Capture sau la iPhoto? Știu și eu? Probabil, altă logică nu prea are.
Ca tot s-a mentionat iPhoto.. chiar vreau sa imi satisfac o curiozitate.. eu am crezut ca iPhoto e pur si simplu un “viewer” de poze.. gen ACDSee (pentru cei ce cunosc din Windows). Prin urmare.. am poze in Finder pe care am vrut sa le “pun” in iPhoto.. am observat ca de fapt se copiaza, astfel ca avand pozele si in Finder si in iPhoto e ocupat spatiu dublu pe HDD. Deci teoria cu “viewer"ul pica.
Sa inteleg ca in iPhoto trebuie gestionate pozele si nu in Finder? Asta pentru un mai bun “handling” al pozelor…
Probabil ca e o intrebare stupida si “ciobaneasca” cum vad ca le place unora sa numeasca lucrurile.. dar am zis de la bun inceput ca sunt incepator si aproape 0 in domeniul OS X.
La mine așa este, se deschide automat iPhoto, nu altceva.
La mine nu se deschide nimic. Mă enervează ca, dacă leg telefonul de zece ori pe zi la computer, să se deschidă iPhoto de fiecare dată. Sau orice altceva.
La mine așa este, se deschide automat iPhoto, nu altceva.
La mine nu se deschide nimic. Mă enervează ca, dacă leg telefonul de zece ori pe zi la computer, să se deschidă iPhoto de fiecare dată. Sau orice altceva.
Cred că asta se poate seta din Preferințele aplicației, eu nu am modificat, deoarece e OK, fi-mea mai face poze aiurea, cu ocazia asta le șterg!
Ca tot s-a mentionat iPhoto.. chiar vreau sa imi satisfac o curiozitate.. eu am crezut ca iPhoto e pur si simplu un “viewer” de poze.. gen ACDSee (pentru cei ce cunosc din Windows). Prin urmare.. am poze in Finder pe care am vrut sa le “pun” in iPhoto.. am observat ca de fapt se copiaza, astfel ca avand pozele si in Finder si in iPhoto e ocupat spatiu dublu pe HDD. Deci teoria cu “viewer"ul pica.
Sa inteleg ca in iPhoto trebuie gestionate pozele si nu in Finder? Asta pentru un mai bun “handling” al pozelor…
Probabil ca e o intrebare stupida si “ciobaneasca” cum vad ca le place unora sa numeasca lucrurile.. dar am zis de la bun inceput ca sunt incepator si aproape 0 in domeniul OS X.
Multumesc tuturor inca o data!
Nu trebuie să te superi, eu folosesc cuvîntul „ciobănește” pt orice mod rutinier de lucru. Sînt fiu de țărani, de aia zic așa.
iPhoto e pt poze ce e iTunes pt sunete. Ambele aplicații folosesc biblioteci cu CÓPII, nu cu originalele fișierelor. iPhoto este o aplicație suficient de sofisticată pt a-ți face biblioteci personale, inclusiv exportînd pozele ca filme cu fond muzical, ca un slide show. Cu iPhoto poți retușa pozele pînă la rafinamente semi-pro.
Dacă vrei nivel pro, atunci ai Aperture sau Adobe Lightroom.
Îți recomand călduros că te apuci de iPhoto, este o aplicație așa de simplă și așa de bine gîndită, încît mă face să o consider una dintre capodoperele Apple. Alternativa ar mai fi GraphicConverter, dar e comercială, e drept că nu scumpă. S-a livrat și cu unele mac-uri produse prin 2004–2005, am avut-o și eu, după aia, plăcîndu-mi, am dat 35 de euro pe ea, nu mergea cu licență pe alt mac, lucru ăsta mă enerva și mă făcea să am un sentiment de culpă.
Cattus Thraex nu m-am suparat
Multumesc cred ca o sa pun tot ce am in iPhoto ca sa scap de probleme.
Eu pentru editat poze folosesc Adobe Photoshop Elements 8 pe care mi l-am cumparat de curand si de care sunt foarte mandru. Chiar recomand tuturor!