Uite, daca fundalul e alb atunci pur si simplu pune logo-ul sau ce vrea ala sa fie in spate (Arrange/Send to Back sau Send Backward) si nu mai ai probleme de transparenta.
Incearca
Puțină teorie: formatul EPS nu permite bitmapuri transparente, deci la export din Indesign se flatenizează absolut tot ce e bitmap sau efecte cu transparență. Poți exporta PDF cu transparențe, dar numai dacă versiunea PDF aleasă este cel puțin 1.4 (adică trebuie să pui la Export setarea Compatibility: Acrobat 5 (PDF 1.4) - sau mai mare).
PS: CPT, setarea de transparență de care vorbești e cumva “Transparency flattening”?
plus ca ‘branzica’ este doar un element pe pagina, care are bleedul propriu, plus ca are text, mai multe pagini de text.
intrebarea mea este: daca branzica are fundalul alb, textul fundalul alb, ce conflicte de transparenta ai?
CORECT…. marcajele sunt la pagina dupa cum se vede in poza 1 si nu la “BRINZICA TOPITA ” !!!! iar despre EXPORTUL din indesidn ca PDF am dat si ACROBAT 5..6..7 ..nimik !!! DE CE NU POT ACTIVA SETAREA de transparenta din EXPORT la PDF
“intrebarea mea este: daca branzica are fundalul alb, textul fundalul alb, ce conflicte de transparenta ai? ” ... omu vrea sa le roteasca nu stiu cum sa le aseze ptr print si DACA ARE FUNDAL ALB(si nu transparent) nu si da seama la margini ..cand roteste imaginea ea se roteste cu fundalul in forma de PATRAT si nu de BRINZICA !
Nu compatibilitatea ci STANDARD-ul trebuie setat la PDF/X-4
De ce inti trebuie asa de mult transparenta aia?
Iar cu rotitul este PROBLEMA TIPOGRAFULUI, are resgistry si bleed markurile! bleed markurile trebuie sa le lase oricum ar vrea sa-si complice viata.
Transparenta n-are ABSOLUT NIMIC de-a face cu aceasta problema a tipografului.
[ Modificat: 20 Ianuarie 2010 02:05 PM de Sinnerman ]
Nu compatibilitatea ci STANDARD-ul trebuie setat la PDF/X-4
Suntem offtopic, dar: la exportul din Indesign standardul e una, iar compatibilitatea fișierului cu versiunile PDF e alta. Poți să faci un PDF care să nu se conformeze niciunui standard de print, dar să fie compatibil cu orice versiune PDF dorită. În cazul transparențelor contează numai setarea de la Compatibility.
... omu vrea sa le roteasca nu stiu cum sa le aseze ptr print si DACA ARE FUNDAL ALB(si nu transparent) nu si da seama la margini ..cand roteste imaginea ea se roteste cu fundalul in forma de PATRAT si nu de BRINZICA !
Ce software folosește „omu” pentru a manipula PDF-urile pe care i le dai tu?
Se plangea ca setarea transparentei nu era activa. Asta doar dela Standard se poate activa.
Presupun ca l-a setat pe langa asta compatibilatea dela 5 in sus…
Tot nu stim pentru ce ii trebuie omului dela tipografie transparenta, asa ca ne pipaim in intuneric.
[ Modificat: 20 Ianuarie 2010 02:46 PM de Sinnerman ]
hai ca prin teste i am dat de CAP ... era de la setarea de EXPORT to PDF ...... CROPE IMAGE DATA to FRAMES !!!
omuleztului ii trebuie sa fie transparenta..sau vectoriala ca sa o poata invarti in COREL sa le puna nu stiu cum una linga alta sa fie lipite ptr PRINT !! mai multe nu stiu .
DACA INTREB cum export EPS cu transparenta ... ma injura cineva ?!?!?!
merci oricum ptr sfaturi baieti .. o sa incerc si cu EPS sa vedem dc ii dau de cap.
daca vorbeai inainte cu omul ala, va gindeati putin si ajungeati la concluzia ca mai bine ii trimiteai un document ai
asa putea sa si-l bage in c… si sa-l invirta cit vrea
dar, cum zici tu, totul se plateste