Am incercat sa-mi conectez iBook-ul la net prin telefonul mobil, folosind GPRS-ul de la Connex - Vodafone.
Dupa cum poate stiti, Connex nu ofera suport tehnic ptr Mac, asa ca a trebuit sa ma descurc de unul singur. Mi-a luat cateva ore pana am reusit, asa ca, daca vreti sa faceti acelasi lucru fara sa pierdeti la fel de mult timp, iata care a fost procedura:
1. Activati abonamentului GPRS si setati telefonului ptr transfer de date GPRS (ambele operatiuni se fac cu asistenta de la connex - relatii clienti: *222 si apoi 103).
2. Descarcati scriptul de modem potrivit mobilului pe care-l aveti de pe pagina lui Ross Barkman: http://www.taniwha.org.uk/
Eu am motorola RAZR V3 asa ca am descarcat pachetul de script-uri Motorola GPRS. Contine 6 scripturi si instructiuni de folosire. Daca nu intelegeti detaliile tehnice, ideea de baza e sa incercati fiecare script pana cand il gasiti pe cel care merge.
In cazul unui mobil motorola bluetooth care se conecteaza prin reteaua CONNEX, nu vor merge decat scripturile “Motorola GPRS CID1 57k +CGQREQ” sau “Motorola GPRS CID2 57k +CGQREQ”.
3. Copiati scripturile in user/library/modem scripts (Mac OsX)
4. In system preferences > network alegeti show >bluetooth si completati:
Service Provider: Connex
Account Name: internet.connex.ro
Password: connnex
Telephone number: internet.connex.ro
(!!! f important - nu scrieti nr de tel *99***1#, ci APN-ul, adica internet.connex.ro)
5. La PPP options: selectati Use TCP Header Compression si deselctati Send PPP echo packets
6. La tab-ul TCP/IP:
Configure IPv4: Using PPP
IP Address: -
Subnet mask: -
Router: -
DNS Servers: 193.230.161.3
193.230.161.4
7. La tab-ul Bluetooth Modem, selectati la Modem unul din scripturile descarcate si salvate anterior.
8. Reveniti la tab-ul PPP si click pe Dial Now
10. Se deschide Internet Connect. Din nou, f important: aici trebuie sa completati din nou
Telephone no: internet.connex.ro
(!!! f important - nu scrieti nr de tel *99***1#, ci APN-ul, adica internet.connex.ro)
Account Name: internet.connex.ro
Password: connex
11. Connect
12. Daca apar erori, reveniti la pasul 7 si schimbati script-ul. Desi aveam script-ul bun, eu am primit eroarea “the modem has unexpectedly hungup” pana cand am completat nr de tel, contul, parola si in fereastra de Internet Connect (pasul 10), nu doar in System Preferences (pasul 6).
Cam asta ar fi. La mine merge acum perfect. F urat din partea celor de la Connex ca dau sfaturi pentru toti posesorii de PC-uri si habar n-au sa-i ajute pe posesorii de mac-uri, dar, in definitiv, banuiesc ca aerul inaltimilor e prea rarefiat pentru nasul alora de la connex :D