Eu am 3 stații CB, un FT-857D + microKEYER II, un receptor IC-R20 și un DJ-X3…
Antene doar pe mașină sau portabile.
Eu sunt “radioascultător” deocamdată. Când o să-mi pun antena pe casă o să dau și examenul pentru autorizarea de emisie in benzile de radioamatori.
@psergiu dacă ai nevoie de calibrat antena pot să-ți împrumut un powermetru.
În we trecut am fost până la Arad și recepționat, cu antena de pe mașină, stații de pe la 500+ km.
@psergiu: Mersi de informatie, poate si prin Arad sunt CB-isti. Site-ul ce ai dat de la Mondoplast ii destul de bun, are multe lucruri pentru radioamatori si CB-isti. Din fericire la noi in Arad au si un magazin. Deci de cumparat as avea de unde. Dar inca nu ma grabesc sa fac o investitie in CB, poate pana la urma tot dau examenul si atunci iau “jucarii” profesionale de radioamator cu un numar de ț frecvente.
ma bag si eu in discutie: yo8 tzc. de fapt toata familia are indicativ (mai multe nu stiu). nu am fost pasionat de asa ceva, dar tatalui meu ii placea si inca ii mai place. Mergea prin tara cu copii de la Palatul copiilor (cred) din Bucuresti la tot felul de tabere inainte de 89. Stiu ca are sculele la el in camera, dar nu ma atrag. In caz de urgenta stiu sa folosesc una.
Mai demult asta era singura metoda de comunicare (aproape) gratuita cu persoane din alte tari. Acuma exista Messenger, Skype, Facebook. La astea noi nu trebuie sa stii aproape nimic. Ca sa fii radioamator si sa stii sa utilizezi aparatura, trebuia sa stii destul de multe. Acuma doar cei care au asta ca hobby mai practica radioamatorismul in ziua de azi…
stiu ca maicamea tot il bate la cap sa treaca la ceva mai modern decat sarme. stiu doar ca imi placea sa ma uit prin colectia lui taicameu de qsl-uri primite.
Ce tare!
Am zis sa o iau si eu incet asa pe anul asta si pana la urma m-am infipt in un transceiver retro: Yaesu FT-101ZD (modeul mark 2 cred, deoarece nu are FM).
Si eu ma gandesc sa fac la fel, dupa ce imi pun pe casa o antena mai draguta, cred ca ma apuc sa invat ce trebuie ca sa iau licenta.