De cateva zile, iPhoneul din semnatura consuma baterie chiar si cand nu-l ating. Am push activat, dar n-am primit mailuri de o gramada de vreme pe adresa la care e setat push. L-am lasat sa se goleasca, dupa care i-am facut full recharge, crezand ca trebuie calibrat. Tot la fel face. L-am scos la 11 de la incarcat, are 1 ora 41 usage si am scris doar 2 mesaje. Ce sa-i fac? Am avut Battery Doctor instalat care pretindea ca face maintenance. Se poate sa se fi stricat bateria din cauza aia? N-am Location Services activ, nici bluetooth, nici wifi…nu stiu ce sa-i fac.
Cu siguranta una din aplicatiile instalate iti omoara bateria. Incearca sa iti amintesti ce aplicatii ai instalat in ultimul timp si care din ele solicita mult aparatul.
O baterie cand se “strica” nu se intampla asa peste noapte. Da simptome: se incalzeste excesiv la incacare si chiar la descarcare mai accelerata. Timpul de incarcare se modifica considerabil, fie creste fie scade. Celulele de Li sunt foarte sensibile, si nu cred ca vrei sa ai una aproape cand se strica…
Si o varianta mai extremista: Restore, urmat de instalarea treptata a aplicatiilor. Cate una pe zi sau una la 2 zile functie de cat de repede ii consumi “un plin”. Si urmaresti durata standby pentru fiecare aplicatie instalata.
Cu siguranta ai o aplicatie care ruleaza aiurea si papa mult curent.
Si mi mie se intimpla la fel cu un iphone 3gs de la Orange , fara jailbreak . Am observat asta acum aproximativ 5 zile dupa un update facut aplicatie “Facebook”. Sau cel putin asa am crezut eu. In fine am facut restore in iTunes setat ca si new iPhone fara sa mai adaug “Facebook”. Degeaba. Azi noapte cind m-am dus la culcare avea 40% baterie, iar cind m-am trezit dimineata era inchis. L-am pus la incarcat iar cind s-a deschis dupa 2 minute bateria avea 11% . Ceva nu este in regula. Saptamina care vine merg cu el la service.
Pățesc și eu cam același lucru de câteva zile (maxim 2 săptămâni): dimineața îl încarc, vorbesc 15-30 de minute maxim, verific de 1-2 ori mailul, scurt (nu mai mult de câteva minute, pe 3G) și seara e bateria gata; dacă nu-l pun la încărcat, a doua zi dimineața e mort. Nu am instalat nici o aplicație nouă iar telefonul e kosher, cum l-am luat de la Oranj.
Dezactiveaza Push-ul si vezi daca face la fel. Push-ul e ca o aplicatie care lucreaza in background si iti consuma bateria. Incearca fara si vezi daca se comporta la fel.
Dar Push ar trebui sa consume bateria decat daca “impinge” ceva, nu? Nu e ca si Fetch, care verifica o data la un interval de timp ceva. Este folosit “on-demand” de catre fiecare aplicatie, fie ea Mail, fie ea Facebook, fie atceva…
Toata lumea care se plinge este pe Oranj sau nu ? Ca ar fi interesant de vazut . Poate sint probleme cu semnalul si atunci se justifica consumul bateriei mai repede.
hop si eu cu aceasi problema,iphone 3g de la orange!
l-am avut in service pentru o problema si am primit in 10 zile altul nou,am crezut ca este defect,pana sa il trimit in service apucam seara cu bateria daca il foloseseam 2-3 ore sa zic.
acum fara sa il ating dupa 3-4 ore bateria e jumate,cu push gmail activat pentru mail,contacts,calendar + un mail cu fetch la o ora.
la notifications and trecut aproape toate aplicatiile pe off.
am incercat cu location services oprit,aceasi problema.
a incercat cineva cu 3g-ul oprit?
La mine 3G-ul este oprit 99% din timp. Acasa mai sta pe wi-fi cateva minute, doar, daca e nevoie. Push este activat. Am facut update-ul la Facebook si eu, si.. cam atat tin minte sa fi facut. Cam din perioada respectiva a inceput sa se descarce bateria mult mai repede decat de obicei, din cate tin eu minte. M-am gandit ca poate fi si din cauza frigului de afara, care oricum afecteaza intr-o oarecare masura orice acumulator sau baterie… Dar am stat si in casa aproape toata ziua si acelasi rezultat.
Nici măcar nu am Facebook, nu folosesc. Detalii: wi-fi: întotdeauna off; notifications: off; bluetooth: off; location services: on; push: on; fetch: manually. L-am încărcat ieri pe la amiază; seara ajunsese la 60% fără să-l folosesc deloc; înainte să mă culc, pe la 1 dimineața, la 40% iar azi când m-am trezit era, cum altfel, mort…