@boboc tu le-ai scris la cei cu serviciul de date si au zis ca nu este de la ei dar la cei cu serviciul de voce? pentru ca am vazut ca data opresti 3g -ul ( eu aici inteleg serviciul de date ) de fapt nu ajuta cu nimic , deci s-ar putea sa nu fie de la ei . Sau au raspuns ca nu este de la ei adica Orange?
cum a zis sergiu,3g este si pentru voce si pentru date si au zis ca nu are treaba orange.
deja daca este o persoana care are iphone pe orange si nu are aceasta problema ma pune pe ganduri.
daca de la orange nu e,atunci e de la iphone,il trimit la ei si sa rezolve problema ca deja m-am saturat.
faza ce-a mai ciudata este ca iphone-ul este nou nout.am avut unu inainte care mi s-a desprins in lateral iar ei mi-au dat unul nou cu folie pe el,neactivat.
cel vechi nu avea acea problema,ma gandesc sa fie un defect din fabrica?am luat in calcul si varianta asta,dar,care este explicatia la cei care iphone-ul pana acum 2 saptamani le mergea bine si acum nu?ei au acelasi telefon nu?
ceva se intampla sigur cu reteaua orange,prea multe cazuri concrete!
Mai adaug detalii, ca sa aveti un reper pentru comparatie: 3GS 32GB, cumparat in octombrie de la orange, fara jailbreak pana acum. Am toate setarile consumatoare de baterie dezactivate cand nu le folosesc (push notifications, localization/gps, mail autofetch, wifi, 3G). Folosesc internet prin wifi, destul de rar prin 3G. Convorbirile le fac cu 3G dezactivat. De obicei (fara exceptii in perioada asta) ma tine cam 4-5 zile de stand-by si 3-4 ore de utilizare diversa (browsing, mail, foto, diverse aplicatii, fara jocuri). In screenshotul atasat e statusul utilizarii astazi.
Nici măcar nu am Facebook, nu folosesc. Detalii: wi-fi: întotdeauna off; notifications: off; bluetooth: off; location services: on; push: on; fetch: manually. L-am încărcat ieri pe la amiază; seara ajunsese la 60% fără să-l folosesc deloc; înainte să mă culc, pe la 1 dimineața, la 40% iar azi când m-am trezit era, cum altfel, mort…
“E ceva în neregulă care nu-i în regulă”, ca să citez un personaj literar… DECI: consumul e ok acum. Asta după ce l-am închis și l-am deschis după câteva ore. Cât o să țină, nu știu - dar puteți încerca soluția asta, a reboot-ului (am mai experimentat asta: i-am dat un reboot, a fost ok, după alt reboot a redevenit mâncător de baterie). Sunt convins că e de la rețea.
Am avut nevoie de dimineaţă să vorbesc cu cineva, s-a întrerupt convorbirea de 6-7 ori.
Am vrut afară să verific mail-ul, normal că nu s-a conectat.
Deşi îl încărcasem la ora 1 înainte să plec afara, acum câteva minute era la 5% şi nu pot spune că am vorbit foarte mult azi…
Nu ştiu ce să mai fac, o să mai încerc încă un restore şi dacă tot nu se rezolvă o să mă duc la un Orange Shop să văd ce se poate face.
Convorbirile se întrerup, la serverul de mail nu se conectează, bateria nu ţine, şi cu un telefon de 50 Ron obţii rezultate mai bune. ))
Am avut nevoie de dimineaţă să vorbesc cu cineva, s-a întrerupt convorbirea de 6-7 ori.
Am vrut afară să verific mail-ul, normal că nu s-a conectat.
Deşi îl încărcasem la ora 1 înainte să plec afara, acum câteva minute era la 5% şi nu pot spune că am vorbit foarte mult azi…
Nu ştiu ce să mai fac, o să mai încerc încă un restore şi dacă tot nu se rezolvă o să mă duc la un Orange Shop să văd ce se poate face.
Convorbirile se întrerup, la serverul de mail nu se conectează, bateria nu ţine, şi cu un telefon de 50 Ron obţii rezultate mai bune. ))
Cu exceptia mail-ului aceleasi probleme! Luni dimineata sint la Orange Shop. Gata il trimit la service! Poate o avea Iphone-ul ceva. Pentru moment am trecut pe vechiul Iphone 3G neverlocked. Sa vedem rezultatul miine dimineata cind ma trezesc. Cit din baterie o sa mai am.
Ma aliniez si eu langa cei care au probleme cu bateria la iPhone 3GS in ultimele 2 saptamani. Telefonul are JailBreak de la Orange folosit pe Orange. Problema a aparut fara sa fac eu ceva anume la telefon. Pur si simplu mi-a aparut aceasta problema cand m-am trezit intr-o dimineata telefonul era inchis din cauza bateriei. Am ramas putin surprins pentru ca stiam ca aveam peste 50% noaptea cand m-am culcat.
Am inceput sa cercetez problema, am dezinstalat tot ce credeam eu ca mananca internet prin 3GS, iar singura chestie care pare sa mearga sunt norificarile pe care le-am dezactivat de 1 saptamana si se pare ca si-a revenit.
Oricum problema este dubioasa si tind sa cred si eu ca este de la reteaua Orange. Sper sa isi revina.
Ma aliniez si eu langa cei care au probleme cu bateria la iPhone 3GS in ultimele 2 saptamani. Telefonul are JailBreak de la Orange folosit pe Orange. Problema a aparut fara sa fac eu ceva anume la telefon. Pur si simplu mi-a aparut aceasta problema cand m-am trezit intr-o dimineata telefonul era inchis din cauza bateriei. Am ramas putin surprins pentru ca stiam ca aveam peste 50% noaptea cand m-am culcat.
Am inceput sa cercetez problema, am dezinstalat tot ce credeam eu ca mananca internet prin 3GS, iar singura chestie care pare sa mearga sunt norificarile pe care le-am dezactivat de 1 saptamana si se pare ca si-a revenit.
Oricum problema este dubioasa si tind sa cred si eu ca este de la reteaua Orange. Sper sa isi revina.
Cum adica? “Telefonul are JailBreak de la Orange folosit pe Orange”? de cand au asa oferta?
Si in alta oridne de idei ,bateria se mai poate descarca mai rapid in momentul cand nu gaseste retea (are un sistem de amplificare a semnalului cand nu e suficient si aia suge bateria).Probabil nu ai acoperire suficienta si iPhone cauta ca disperatul semnal.
Eu am patit pe vremuri asa cu Zapp…cand eram la servici, Hala mare fenomenul Faraday si ca urmare se ducea bateria in nici doua trei ore.
Daca stai la Blocuri de beton sigur ai probleme cu acoperirea.
Cum adica? “Telefonul are JailBreak de la Orange folosit pe Orange”? de cand au asa oferta?
...
Daca stai la Blocuri de beton sigur ai probleme cu acoperirea.
Vream sa zic ca telefonul are JailBreak si e luat de la Orange folosit in reteaua Orange.
Telefonul sta in acelasi loc in fiecare seara de cand l-am luat, nimic nu s-a schimbat in bloc/apartament. Singura problema trebuie sa fie de la Orange.
Sa rezum problema pentru cine nu vrea sa citeasca cele 8 pagini de pana acum:
- Problema este simpla: iPhone-ul se descarca foarte repede daca este activ in reteaua Orange (atat pe 3G cat si pe 2.5G).
- Nu conteaza daca telefonul e jailbroken sau nu.
- Nu este vorba despre oameni cu probleme frecvente de semnal (de exemplu eu stau la casa si am tot timpul semnal full, n-am avut probleme de cand am telefonul si nu dorm intr-un sicriu de plumb)
- Problema nu pare sa fie cauzata de functii active pe telefon (notificari, etc)
- Par cel mai afectate iPhone 3GS pe orange.
- Acelasi telefon, aceeasi locatie, aceleasi serivicii active, 3G, nu genereaza problema pe Vodafone.
- Am testat telefonul si cu o cartela cu probleme care tot se deconecteaza si cauta retea si tot nu mi-a consumat mai mult de 4-5% intr-o noapte.
Nu vad ce o sa faca la Orange cu telefonul. Ma gandesc schimb sim-ul ca posibila solutie.
Am mai avut probleme in primavara anului trecut cu convorbi intrerupte, uneori nu se conecta cate o zi la retea, serviciile de date functionau doar din cand in cand si am incercat toate metodele pana in cele din urma am cerut un schimb de sim la Orange si problema a disparut cu sim-ul nou.
Zici de Sim? Am iPhone la Orange de un an ,de doua ori am schimbat simul la interval de sase luni…si asta poate fi o problema ,prea rapid se duc simurile astea nu?
cu Simul… cum spuneam… tot imi facea faze telefonul, ce am descris mai sus. Nu stiu cu orange ce sa zic. am un abonament si la VF de 10 ani si am avut niciodata probleme cu sim-ul. a trebuit sa il schimb o data pentru ca era prea vechi, cred ca atunci cand au bagat 3G. La Orange m-am abonat sa-mi iau iphone cu abonamentu lor si pentru ca au acoperire EDGE in toata tara. Acum, dupa aproape 2 ani pot sa zic ca reteaua e mult mai proasta decat Vodafone, fapt confirmat de un prieten de la Alcatel care le service-uie retelele… asa ca, nu ma mira problema de acum. Ma astept sa dispara la fel de misterios cum a aparaut.