1 din 3
1
Japan’s brutality
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.02.07

Nu am cuvinte…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 23.09.09

E intr-adevar foarte greu de inteles si acceptat asa ceva. Dar se pare ca societatea japoneza nu prea se sinchiseste. Am ajuns sa cred ca sunt un popor cu o etica bolnava si ca n-au invatat nimic despre respectul pentru viata de pe urma tragediilor colosale prin care au trecut in WWII cu cele 2 bombe atomice.

Am urmarit cele 3 serii de Whale Wars de pana acum, un documentar despre flota japoneza de baleniere din Antarctica si activistii care incearca sa-i opreasca. Am ramas cu mult gust amar si o imensa greata fata de o “cultura” care tolereaza ca si normale astfel de barbarii.

Nu mi-am facut curaj inca sa urmaresc The Cove (despre “pescuitul” japonez de delfini).

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Depinde din ce unghi privești. Și tăiarea purcelului inocent Ghiță, filmată cum trebuie, ar putea stârni un protest internațional împotriva barbarilor români care de-abia așteaptă să-și înfingă dintii în pielea crudă a săracului animalul ucis cu sânge rece la început de iarnă.

Sănătate și viață lungă îi urez poporului japonez și să facă liniștit la el acasă ce vrea cât timp mă lasă în pace să rod un șoric proaspăt de Ignat.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 23.09.09

E foarte larg unghiul din care se vede negativ subiectul asta. Iti recomand Whale Wars daca nu l-ai vazut, pt. o perspectiva asupra subiectului (evident, daca te intereseaza). Poti sa judeci singur cum stau lucrurile, dar mai intai uita-te.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 19.06.09

stiam de aceste lucruri de ceva timp si m-am interesat si pe internet.
se intampla in foarte multe tari
priviti filmul acesta (daca aveti probleme cu inima nu va uitati): http://www.youtube.com/watch?v=LU640t7VjK8
sunt invatati de mici sa faca asta, vin cu toata familia sa se uite.
asta e, lumea noastra….

Semnătură 

<insert Apple products here>
“Too many people spend money they haven’t earned, to buy things they don’t want, to impress people they don’t like.” - Will Rogers

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Dr. Tr. Severin
Macuser din: 19.11.07

Oare ar fi tot asa daca n-ar exista si criminalii pasivi (adica aia de se hranesc cu asa ceva) ???

De ce ar trebui sa ne mire tocmai acum, oare nu tot la fel sufera si celelalte fiinte care sunt ucise pentru a fi mancate, ele nu au suflet ?!

Asta este “societatea moderna” a omului carnii, bazata pe “o mare inteligenta si iubire” care de fapt reprezinta cruzime si instinct animalic !!!

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
szasz - 24 Ianuarie 2010 03:25 PM

Nu am cuvinte…

Nu știu dacă japonezii sînt mai cruzi sau nu decît alții. Dacă privim istoric, ai zice că da. Omul este crud, prin definiție crud, chinuie fără motiv și din plăcere, tot istoric privind. Acum vreo 3 ani, circula pe net un filmuleț, ca ăsta, despre cum chinezii chinuie cîinii înainte să-i sacrifice, deși puteau, fără mare efort, să nu-i chinuie. Și japonezii ăștia din film ar putea face la fel. Sînt cei pe care-i admirăm pt civilizația lor, nu? Pt produsele lor.. pt seriozitatea lor…
Cred că, cel mai adesea, în spatele acestui ștaif de civilizație se ascunde mult primitivism. cum zice și psergiu, dar sacrificare porcului de Crăciun ți se pare mai blîndă? Dar porcul nu se chinuie cînd i se pune sîrmă în nas, primăvara? În general, sîntem totdeauna tentați să nu ne vedem propriile nemernicii, dar să fim totdeauna gata să le vedem pe ale altora.
Altfel, da, grețos, inadmisibil. Scriem Ambasadei Japoniei? Facem o depeșă?

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

știți că în romănia, sunt unii crescători de chinchila?...

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
psergiu - 24 Ianuarie 2010 04:02 PM

Depinde din ce unghi privești. Și tăiarea purcelului inocent Ghiță, filmată cum trebuie, ar putea stârni un protest internațional împotriva barbarilor români care de-abia așteaptă să-și înfingă dintii în pielea crudă a săracului animalul ucis cu sânge rece la început de iarnă.
Sănătate și viață lungă îi urez poporului japonez și să facă liniștit la el acasă ce vrea cât timp mă lasă în pace să rod un șoric proaspăt de Ignat.

Nu cred ca te inteleg. Ce se intampla in curte la Dorel nu cred ca se poata compara cu macelul acesta. Intradevar asemenea lucruri se intampla si in crescatorii de porci, repet crescatorii, dar si acestea la randul lor au
generat proteste. Si uite am ajuns sa nu mai cumpar oua, si nici un fel de care de la magazin. Pana la urma idea ar fi sa nu aratam cu degetul in curtea vecinului sa aducem argumente la brutalitatile de asemenea gravitate.
Pana la urma poporul cumpara carnea si cat timp corporatiile pot face bani vor iesi sa macelareasca tot ce misca, ca doar de gasit un nebun care sa faca treaba nu e greu.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 10.09.08

Din pacate uitati ca suntem oameni….. japonezi sau alte natii toti suntem la fel, uneori fara sa vrem incercam sa fim altfel, nimic mai mult.

Semnătură 

membru retras

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
lyncks - 24 Ianuarie 2010 04:09 PM

stiam de aceste lucruri de ceva timp si m-am interesat si pe internet.
se intampla in foarte multe tari
priviti filmul acesta (daca aveti probleme cu inima nu va uitati): http://www.youtube.com/watch?v=LU640t7VjK8
sunt invatati de mici sa faca asta, vin cu toata familia sa se uite.
asta e, lumea noastra….

Incredibil, nu pot sa cred. Civilizatie…cica.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 10.09.08

Fara sa vrei uneori poti sa fi ipocrit. Ce nu intelegi? nu vreau sa fac alte remarci, apropo de civilizatie….
Evident ca o sa fi si mai socat, pentru a nu intra intr-o polemica fara sfarsit, promit ca n-o sa mai raspund.

Semnătură 

membru retras

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
safe zone - 24 Ianuarie 2010 07:30 PM

Fara sa vrei uneori poti sa fi ipocrit. Ce nu intelegi? nu vreau sa fac alte remarci, apropo de civilizatie….
Evident ca o sa fi si mai socat, pentru a nu intra intr-o polemica fara sfarsit, promit ca n-o sa mai raspund.

Nu trebuie sa faci promisiuni. Ipocrit cine eu ?

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator

dezgropăm râme ca să prindem pești pe care îi mâncăm…
tăiem copaci, porci, vaci, gaini etc
zgămâiem pamăntul ca să extragem chestii
ascundem deșeuri în ocean
zburăm în spațiu și poluăm planetele la care ajungem…
facem toate astea în cunoștință de cauză și pentru că așa e ciclul vieții
uneori ne rușinăm, și ne credem ecologiști dacă șcriem și pe cealaltă parte a foii de hârtie
unii fac proteste în oraș, renunțănd la chestii banale: duș, elctricitate, transport în comun
alții semnează petiții adresate Marelui Creator
cîteodată răbufnim pe forumuri
ei bine, da, facem totul să ne simțim bine, noi, oamenii obișnuiți
natura umană e prea complexă pentru niște idei așa de mici și niște idealuri așa de mari…
ps - ghețarii nu se topesc, iar gaura de ozon a uitat-o lumea
raspberry

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Din: Texas
Macuser din: 16.11.06
Astrus - 24 Ianuarie 2010 04:12 PM

De ce ar trebui sa ne mire tocmai acum, oare nu tot la fel sufera si celelalte fiinte care sunt ucise pentru a fi mancate, ele nu au suflet ?!

Nu, cel putin vacile de aici sunt macelarite inconstiente fiind. Sunt regulamente clare si impuse strict.
Deci problema, in opinia mea cel putin, nu e ca le mancam, ci modul in care sunt macelarite.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator

a, să omorăm cu grație…
ei, cred că ne mai trebuie exercițiu
smile

1 din 3
1