2 din 3
2
Japan’s brutality
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: Dr. Tr. Severin
Macuser din: 19.11.07

“Arta”  de a fi “om”, cea mai “evoluata”  fiinta :

http://video.google.com/videoplay?docid=-4867469000009495453&ei=K2GySfKcNpmI2gKD9dD9Aw&q=documentar+ROMANA#

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

Nu recomand nimănui vizionarea filmului din linkul de mai sus. Adevăratele filme horror sînt cele reale, nu cele născocite.

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member
Din: Texas
Macuser din: 16.11.06
dacuBurebista - 24 Ianuarie 2010 08:18 PM

ei, cred că ne mai trebuie exercițiu
smile

Practice makes perfect

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Din ce am văzut în filmuleţele postate de unii dintre voi, totul se face pentru hrană. Ce vă înspăimântă (poate) este numărul mare de animale sacrificate. Când eram mai puţini oameni pe planetă, divizaţi în triburi, tot aşa vânam, pescuiam, tranşam etc. Gata, am găsit o soluţie bună. Nu mai mâncăm carne, sau mai bine, cotizăm lunar cu sume mari pentru ca vreun laborator să cloneze direct carnea şi produsele din carne. În felul acesta, nu mai mor balene, delfini, porci, găini etc. Vom merge la supermarketuri, apăsăm pe un buton şi (ca şi în Star Trek) cerem computerului: Un kilogram de carne de ton, unul de porc, unul de vită si doi pui.

La începuturi erau câteva sute de mii de oameni pe toată planeta, acum suntem cîteva miliarde. Înainte, un trib vâna un cerb, un mistreţ, un bizon etc. pe an (poate), acum se întâmplă cu ordinul a sutelor de mii de capete de vite, oi, capre, găini, delfini etc. A crescut populaţia Pământului. Dar, pe aceeaşi temă, am putea împuşca urşii grizlii care pescuiesc somoni, îi consumă de vii şi îi lasă pe jumătate devoraţi.

Cred, după cum a spus @dacu’ că problemele reale sunt de cu totul altă natură.

[ Modificat: 25 Ianuarie 2010 10:39 AM de arahnedea ]
 Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 28.03.06
dacuBurebista - 24 Ianuarie 2010 08:18 PM

a, să omorăm cu grație…
ei, cred că ne mai trebuie exercițiu
smile

Într-adevăr, poate asta să se mai schimbe. Restul, mi-e teamă, n-are cum. Asta sîntem noi (europeni, asiatici sau ce-om fi), şi n-o facem numai pentru hrană. Trecerea de la vînătoarea pentru hrană la agricultură n-a înlocuit în întregime ritualurile şi practicile tribale (ciclurile de maturizare, dovedirea intrării în rîndul celor capabili de a aduce hrană etc.) - vezi, ca un exemplu, mega-vînătorile lui Ţiriac, care, dincolo de o exhibare a posibilităţilor financiare, vin dintr-un fond atavic. Rafinarea culturală a finisat doar, cumva, metoda de vînătoare (asta ne-ar putea-o spune mai exact cei ce fac cercetare antropologică).
Asta nu ne împiedică să ne oripilăm (unii dintre noi mai mult decît alţii) la măcelul intermediat de youtube şi ceilalţi în timp ce consumăm cu delicii cine ştie ce fish fingers, pork chops sau aripioară de rechin. Pe Discovery am mai văzut şi tentativele disperate ale unui grup militant pentru conservarea nu ştiu cărei specii de balenă, de a opri o balenieră să-şi facă treaba din care, de altfel, echipajul îşi ducea cu greu zilele. Totul se petrecea în minunata ignorare a autorităţilor maritime ce guvernau acele ape. Ăsta da cinism, mai rău decît al nostru.

Semnătură 

.Logare humanum est.

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRank
Member
Din: Pitesti(Madrid)
Macuser din: 19.04.08
toma - 24 Ianuarie 2010 10:52 PM

Nu recomand nimănui vizionarea filmului din linkul de mai sus. Adevăratele filme horror sînt cele reale, nu cele născocite.

Cu mare greutate am reusit sa vad trei sferturi .....la imaginile alea dure intorceam capul pur si simplu nu eram in stare sa vad ......
stau pe ginduri inca daca mai vreau sau nu sa iau parte la HOLOCAUSTUL ANIMALELOR !!!

Semnătură 

Camionagiu

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 02.12.07

Eu cred că răspunsul se află în South Park sezonul 13 episodul 11 smile

Semnătură 

iPhone 5c

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRank
Member
Din: Dr. Tr. Severin
Macuser din: 19.11.07
Boly - 25 Ianuarie 2010 03:11 PM

Cu mare greutate am reusit sa vad trei sferturi .....la imaginile alea dure intorceam capul pur si simplu nu eram in stare sa vad ......
stau pe ginduri inca daca mai vreau sau nu sa iau parte la HOLOCAUSTUL ANIMALELOR !!!

Bine zis !

Iata ca eu nu consum carne de vreo 17 ani si ma simt foarte bine, ca sa nu mai zic ca am facut si sport de performanta de storceam apa din centura dupa antrenament, sau alergari de rezistenta de pana la 50 de km distanta !

Deci se poate trai si altfel, sa mancam ce ni se ofera de buna voie in natura, fara sa mai ucidem pentru a ne hrani !

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRank
Member
Din: Pitesti(Madrid)
Macuser din: 19.04.08

pe calea asta, printre picaturi, rog vegetarienii sa imi dea si mie o reteta , doua sau chiar produse cu care se alimenteaza cheese

Semnătură 

Camionagiu

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

Imaginați-vă că de mîine toți musulmanii vor mînca porc și toată Asia va trece la meniurile europeano-americane. Să vezi atunci măcel. Se va cota tona de antricot la bursă chiar acolo sub țiței.

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 11.02.07
Astrus - 25 Ianuarie 2010 06:33 PM
Boly - 25 Ianuarie 2010 03:11 PM

Bine zis !

Iata ca eu nu consum carne de vreo 17 ani si ma simt foarte bine, ca sa nu mai zic ca am facut si sport de performanta de storceam apa din centura dupa antrenament, sau alergari de rezistenta de pana la 50 de km distanta !

Deci se poate trai si altfel, sa mancam ce ni se ofera de buna voie in natura, fara sa mai ucidem pentru a ne hrani !

Mai mult ca sigur ca se poate. Eu mananc carne insa nu orice carne. Pui din gradina, care a trait si el fericit a vazur verde si soare, porc care la fel a avut cateva plimabri pe camp, etc.
Nu simt nevoia de a manca carne intradevar, insa mi-ar fi greu sa renunt de tot. Am renuntat sa iau ce imi ofera o crescatorie si de aici pana la a renunta total nu e mult dar e greu. Cand insa vad
aceste filme sincer ma gandesc ca omul e un blestem pentru pamantul asta.

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
toma - 25 Ianuarie 2010 07:28 PM

Imaginați-vă că de mîine toți musulmanii vor mînca porc și toată Asia va trece la meniurile europeano-americane. Să vezi atunci măcel. Se va cota tona de antricot la bursă chiar acolo sub țiței.

Mda…ar fi si mai trist,

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: bucuresti/aalborg/viena
Macuser din: 05.10.07
szasz - 25 Ianuarie 2010 07:28 PM

Eu mananc carne insa nu orice carne. Pui din gradina, care a trait si el fericit a vazur verde si soare, porc care la fel a avut cateva plimabri pe camp, etc.

nici nu pot concepe să fac o omletă din alte oo decât cele care au fost facute de gaini avide de arte plastice și care nu se suie in cuibar decât dacă este muzică preclasica în cerdac!
salată nu pot mânca dacă pământul nu a fost înainte udat cu lacrimi de fecioare și afânat de inorogi…

și peștii? milioane de tone de pește scoase din apă murind, neauziți de nimeni, sufocați.

dar gândacii din cămine sau cantine, ori șobolanii… numim generic “deratizare”

oricum nu vrem sa știm mai mult… decât ce ne convine.

Semnătură 

 ǝʞıl ı

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Făcînd unele mici cercetări pe internet, se pare că ceea ce a fost prezentat în filmuleţ este o tradiţie japoneză care are loc odată în an. Parte a acestei tradiţii, carnea respectivă se consumă, nu se aruncă. La fel se întâmplă şi în Norvegia (parcă) unde, tot odată în an, pentru a fi considerat adult, prin tradiţie trebuie să omori delfini (cred că erau tot delfini). Faptul că omorîm zilnic porci, găini, vaci nu are acelaşi impact asupra opiniei publice, dar dacă odată în an, prin tradiţie are loc un astfel de “măcel”, brusc devine o problemă internaţională.

Acum, o să redeschidem vechea polemică “a mînca sau nu carne”? A fi sau nu vegetarian? Păi, să mă gîndesc. Nevoia de teren agricol a crescut - păduri defrişate - ecosisteme distruse - animale pe cale de dispariţie - să mai continui? Mda, cred că m-am făcut înţeles.

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
haris - 28 Ianuarie 2010 02:39 AM
szasz - 25 Ianuarie 2010 07:28 PM

Eu mananc carne insa nu orice carne. Pui din gradina, care a trait si el fericit a vazur verde si soare, porc care la fel a avut cateva plimabri pe camp, etc.

nici nu pot concepe să fac o omletă din alte oo decât cele care au fost facute de gaini avide de arte plastice și care nu se suie in cuibar decât dacă este muzică preclasica în cerdac!
salată nu pot mânca dacă pământul nu a fost înainte udat cu lacrimi de fecioare și afânat de inorogi…

și peștii? milioane de tone de pește scoase din apă murind, neauziți de nimeni, sufocați.

dar gândacii din cămine sau cantine, ori șobolanii… numim generic “deratizare”

oricum nu vrem sa știm mai mult… decât ce ne convine.

Ai fost haios recunosc, dar tot nu am cum sa cumpar gaina umflata de pe raft, si “oo” de plastic.

2 din 3
2