Well ... pare-se că iOS 4.3 alocă automat o adresă IPv6 dacă are de unde și nu se poate dezactiva treaba asta.
Pe iPhone-ul soției cu 4.1 merge totul brici și când merg la http://www.arin.net și test-ipv6.com îmi zice că nu am decât IPv6 iar pe iPad cu 4.3.1 test-ipv6.com îmi zice că sunt 10/10 compliant iar arin.net îmi arată IP-ul de IPv6
Am citit cu interes o parte din discuțiile inițiate de voi cu privire la IPv4 și IPv6. Așa încît vă întreb:
G4 Quicksilver cu Airport (habar nu am ce model, dar vechi desigur) are vreo șansă să poată folosi IPv6, în cazul că RDS va oferi așa ceva în viitorul apropiat? De altfel, ce rol are Browserul în capacitatea de a accesa website-uri cu IPv6? Eu am Mozilla Firefox 3.6. Mai mult nu merge din cauza sistemului OS X 10.4.11.
Începând cu 10.2, Mac OS știe de IPv6 100%. Pe 10.4 merge tot, perfect.
Ce bine ar fi să dea drumul la IPv6 toate ISP-urile - cum nu mai există NAT (toate adresele IPv6 sunt routabile) - dacă vrei să dai un fișier unui amic, faci un share și îi zici IP-ul la care să se conecteze - AFP merge perfect peste IPv6.
Oameni buni - sunați și voi la ISP-urile voastre și întrebați când vă dau adrese de IPv6 - altfel nu o să primiți niciodată.
Dacă MadNet - ISP-ul care ne ține gratuit serverul (și vrem să le mulțumim încă o dată cu ocazia asta) reușește să-și facă upgrade la echipamente (a dracu Cisco vor bani mulți pentru cutiile care suportă IPv6) o să încerc sa fac următoarele:
- Buton de “Edit” doar pentru cei care accesează macuser.ro peste IPv6
- Postarea la vânzări doar pentru cei care accesează macuser.ro peste IPv6
Am sunat la ei si ziceau ca cica Mac OS nu este suportat deocamdata.
Ce aiurea. La ei pe site, chiar primul din lista este Mac OS
“De asemenea, PPPoE IPv6 este actualmente suportat in versiunile curente ale sistemelor de operare MAC OS X, Microsoft Windows, precum si majoritatea versiunilor de Linux.”
@ Aetherius, am eu IPv6 pe Fiberlink pe un Airport Extreme 5th Gen încă de prin Decembrie. Am vrut să scriu aici, să știe lumea, dar m-am luat cu altele și am uitat. A fost foarte simplu, am făcut cont în Digicare, am activat opțiunea și apoi a mers. Nu instant, și mă cam panicasem căci credeam că “simt” ei cumva ce router am și merg doar alea 5,6 din lista lor, dar defapt am observat că atunci când se face conexiunea întâi își ia IP pe v4, și apoi la câteva ore (la început) acum în câteva minute își lua și v6. Însă nu-mi prea dau seama ce-i cu opțiunile alea de la Advanced > IPv6 > IPv6 Mode și nici că găsesc detalii despre ce ar trebui să aleg. Nici în Help nici pe net…