Incearca cu alt model, nu cu APC.
O baterie de 12V, 7Ah are ~80W. La o incarcare de 100W, cu un randament al invertorului de 80%, ar tine cam o ora.
Exista o confuzie legata de capacitatea UPS-ului (masurata in VA si oarecum convertibila in W) si timpul de run pe baterii. Prima depinde de cat amperaj suporta finalul invertorului, iar a doua este data capacitatea bateriilor (ignoram racirea, timpul pt. care este proiectat invertorul sa functioneze fara sa se prajeasca etc.).
O alta problema este circuitul de charging al bateriei. Acesta poate limita electronic curentul de incarcare sau poate miza pe faptul ca poti folosi doar un anume tip de baterie si gata. In primul caz nu vad de ce nu ar suporta baterii mai mari, doar ca durata de incarcare va fi, fireste, mai mare. In al doilea caz, este evident ca e vorba de overload, deoarece rezistenta interna este mai mica, deci intensitatea curentului la incarcare este mai mare.
Din ce-am mai citit, bateriile de masina cica nu s-ar preta la UPS, deoarece nu stiu cum nu au curba de descarcare necesara.
Daca am facut o greseala pe undeva, as fi incantat sa fiu corectat cu explicatii, pentru a-mi schimba ideile proaste