Baterie mare in UPS mic
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.10.05

Oare UPS-ul mic poate incarca bateria mare?

Problema este urmatoarea: avem un UPS APC 350 care este dotat cu o baterie 12v 7,2Ah. Acum, ce se intimpla daca conectez o baterie 12V 20Ah? Timpul de incarcare creste? Bateria va fi tine mai mult? Este oare posibil aceasta modificare?

Semnătură 

Love all operating systems…including Windows. Peace!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

ups-ul are alt rol…
acuma, tu poți încerca să vezi ce iese smile

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

scopul este stiintific dar si practic. De exemplu este mult mai costisitor sa cumperi un UPS de putere mare decat o baterie de putere mare montabila pe un UPS mic - deja existent!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator

da
ai putea sa iei si un UPS micut ca sa incarci UPS-ul mic care incarca bateria…
smile

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 13.10.05

Științific vorbind:
- un UPS asigură alimentarea cu “un maxim de putere” pentru “un anumit timp”.
- bateria asigură energia pentru funcționarea la “un maxim de putere” pentru “un anumit timp”.

NU se poate modifica nivelul “maxim de putere” (fără să schimbi electronica din UPS).
Unele UPS-uri permit să se conecteze la ele baterii suplimentare pentru a mării “un anumit timp”.

UPS-ul de 350VA dotat cu bateria de 12v 7,2Ah functionează “2 minute” conectat la un consumator de “170W” și bateria se încarcă în “16 ore”.
Cu bateria de 20Ah presupunem că o să funcționeze “5 minute” conectat la același consumator și bateria o să se incarce în “căteva zile”.

Dacă curentul cade o singură dată pe săptămână pentru mai puțin de “5 minute” e ok, dacă se întâmplă mai des sau durează mai mult nu are rost să-i schimbi bateria.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Răspuns: după cum ți-e norocul, pe riscul tău. Citește în thread-ul ăsta: http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/23439/

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator

aaaa, acuma am inteles…
vrei sa schimbi bateria din UPS, pastrind electronica
eu as face asta nu stiintific ci mercantil - pretul dicteaza daca repari sau iei altul smile
dar avind in vedere ca am un UPS ieftin, care merge de 3 ani… consider ca s-a amortizat demult, si nu o sa mai umblu in el

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator

Dacu: o Baterie de 12v 7-8A este în jurul a 50 de lei dacă o iei chinezească de pe Maica Domnului. Ține la fel de mult ca cea originală.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

Am facut testul: intr-un APC 350 am conectat o baterie de APC 1000 - mult mai mare. Cur era si firesc, electronica nu a facut fata acestei bateri si a afisat mesajele Repace Batery si Overload :D

Deci, concluzia e simpla: vrei putere mai mare…cumperi un UPS mai mare…nu faci inventii wink

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 28.02.06

Incearca cu alt model, nu cu APC.

O baterie de 12V, 7Ah are ~80W. La o incarcare de 100W, cu un randament al invertorului de 80%, ar tine cam o ora.

Exista o confuzie legata de capacitatea UPS-ului (masurata in VA si oarecum convertibila in W) si timpul de run pe baterii. Prima depinde de cat amperaj suporta finalul invertorului, iar a doua este data capacitatea bateriilor (ignoram racirea, timpul pt. care este proiectat invertorul sa functioneze fara sa se prajeasca etc.).

O alta problema este circuitul de charging al bateriei. Acesta poate limita electronic curentul de incarcare sau poate miza pe faptul ca poti folosi doar un anume tip de baterie si gata. In primul caz nu vad de ce nu ar suporta baterii mai mari, doar ca durata de incarcare va fi, fireste, mai mare. In al doilea caz, este evident ca e vorba de overload, deoarece rezistenta interna este mai mica, deci intensitatea curentului la incarcare este mai mare.

Din ce-am mai citit, bateriile de masina cica nu s-ar preta la UPS, deoarece nu stiu cum nu au curba de descarcare necesara.

Daca am facut o greseala pe undeva, as fi incantat sa fiu corectat cu explicatii, pentru a-mi schimba ideile proaste smile

Semnătură 

0% MacBook Pro 17” Unibody 2.66Ghz, 4GB RAM, SSD 256GB Corsair P256
60% Macbook Unibody 2.4GHz
60% iPad 32GB
0% iPhone 3GS 32GB
0% iMac Aluminium 2.4 GHz, 4GB RAM, 150GB WD VelociRaptor
50% iPod Touch 1st gen, 8GB

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator

http://revision3.com/systm/hackedups

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: Constanta
Macuser din: 14.01.08

Depinde de UPS .
Probabil ca vrei sa pui un UPS la pompa de recirculare de la centrala termica. S-ar putea sa gresesc dar 90 % din oameni iau UPS ptr asa ceva. De regula colegul de la vanzari ii trimite in service ( adica la noi ) ca sa il lamurim.
Testat de mine cu succes inlocuirea unor baterii de ups de 7Ah si 12 V cu baterii de 50 70 sau 90Ah tot 12V . Timpul de incarcare este simtitor mai mare ( intre 7 pina la 12 ore )dar si autonomia este pe masura. O pompa de 60 - 100W merge bine mersi circa 8 - 9 ore.

Nu mai stiu sa va zic ce model de ups am utilizat dar cert e ca amers si cientii sunt multumiti.

Numai de bine.

Semnătură 

iPOD 3’rd gen 4GB
eMAC 17”  G4 1Ghz , 1GB RAM , 32 video Ram Ati 7500 , HDD 120 GB Samsung , MAC OS X 10.4.11 Tiger
PowerBook G4 1,5Ghz , 1,25 GB RAM , 60 GB HDD , DVD combo , GeForce FX Go 5200
iPOD Nano 3rd gen 4GB
iPOD Touch 2g 8GB
Pocket PC HP 2190B
Pocket PC HP IPAQ RX1950
EEEPC 701