1 din 2
1
sfaturi achizitie iphone/ipod touch
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 28.01.10

Salut,

Sunt intr-o dilema in ceea ce priveste o viitoare achizitie si, ca atare, apelez la niste sfaturi.
Am un buget de max. 400 E. Ca atare, as avea de ales intre:

1. ipod touch 8gb nou (mai ieftin, dar mai vechi dpv. hardware)
PRO
- mai putini bani
- nou->garantia
CONTRA
- 8gb
- hardware-ul prea vechi (din ‘08 daca nu ma insel)

2. ipod touch 32gb nou (mai scump - in limita bugetului)
PRO
- 32 gb
- nou->garantia
CONTRA
- deja la banii acestia ma pot gandi la un iphone

3. iphone 3G second-hand (tot in limita bugetului; 3GS nou nu se pune problema din cauza abonamentului, iar sh ajunge la 500 E cred)
PRO
- camera foto, telefonul
CONTRA
- e 3G (deci tot de prin ‘08)
- e second-hand

La ce intentionez sa folosesc “jucaria” (nu neaparat in ordine):
- muzica si video-podcasturi (eventual un film “on the go”)
- citit diferite documentatii s.a.
- agenda
- internet (mail, google, etc.)
- diferite aplicatii/(eventual)jocuri (teste si/sau dezvoltare)
- evident daca vorbim de un iphone: functia de telefon si intinsa la maxim capacitatea camerei foto
- voice recording
- etc.

Ce intrebari imi vin in minte:
- sa inclin catre un ipod nou sau un iphone sh de generatie mai veche?
- cat de mare/sesizabila este diferenta hardware intre un ipod gen3 si un iphone 3G?
- cat de mare ar fi riscul daca as achizitiona un produs fara garantie?
- (intr-o alta ordine de idei, oarecum: ce parere aveti despre afirmatia “iPad-ul este un iPod touch mult mai mare”? ... pastrand desigur comparatia la modelul fara 3G; merita 500$?; daca faptul de a-l purta in buzunar nu este important, ar merita de cumparat mai mult un iPad dacat un iPod touch?)

Nu ma impresioneaza/intereseaza prea mult functia de telefon. In schimb apreciez mult camera (poate daca Apple anuntau ieri, pe langa iPad, si iPod-ul touch cu camera, cred ca nu mai aveam dubii in ceea ce priveste achizitia). Vreau sa imi iau ceva util. Si intentionez sa fac o singura achizitie (deci in cativa ani nu vreau sa mai cumpar ceva asemanator).

Oricum, astept sfaturi si sugestii.

Va multumesc,
Yeseanul

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06

iPod Touch last gen, 32GB ... asta folosesc mai nou.
Am avut iPhone ... prefer un telefon mai mic pentru functia de “vorbit”. Am un Samsung dual sim de cateva luni ... Il folosesc DOAR ca telefon si isi face treaba ...
Touch-ul este gadget-ul mobil ....

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 
Kata4 - 28 Ianuarie 2010 04:47 PM

iPod Touch last gen, 32GB ... asta folosesc mai nou.
Am avut iPhone ... prefer un telefon mai mic pentru functia de “vorbit”. Am un Samsung dual sim de cateva luni ... Il folosesc DOAR ca telefon si isi face treaba ...
Touch-ul este gadget-ul mobil ....

Dar nu este generatia 2 de iPod touch ceva cam depasita dpv. hardware? Ce aplicatii folosesti?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: München
Macuser din: 30.05.08

pai last generation = generatia a 3-a

Semnătură 

dau doua beri goale pentru una plina

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 
goosebumps4 - 28 Ianuarie 2010 10:55 PM

pai last generation = generatia a 3-a

Corect. Greseala mea.
Ma gandeam doar la faptul ca la ultima generatie de iPod touch exista acea diferenta hardware intre versiunea de 8g si cele de 32gb si 64gb.
Din cate stiu eu, in ceea ce priveste hardware-ul in general:
- iPod touch 8gb 3rd gen = iPhone 3G
- iPod touch 32/64gb 3rd gen = iPhone 3GS

Dar, ce generatie de iPhone ai avut? Si iPhone-ul si iPod-ul le-ai cumparat noi?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

Nu cred ca sunt relevante aceste amanunte, in plus intrebarile sunt usor indiscrete, pentru a fi ridicate aici pe forum. Dar daca eram la o sueta, sau la o intalnire macuser sau non macuser, iti puteam raspunde.
Am dat niste sfaturi, impresii dupa o utilizare indelungata a dispozitivelor discutate. In general, mi-au trecut prin maini cam toate aceste device-uri ...
Am ajuns la concluzia ca un telefon trebuie sa fie in primul rand un telefon. Restul gadget-urilor, cu folosinta mai mult sau mai putin sporadica, ar trebui sa fie bune, punctual la un anumit lucru. Si aici pot da exemplul solutiilor de navigatie GPS. Anul trecut, am testat cam toate platformele si ... ghici care e solutia cea mai buna. Evident din punctul meu de vedere. Garmin ... restul ... e cancan.
Dar ... faci cum consideri.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
Din: 
Kata4 - 29 Ianuarie 2010 08:58 AM

Nu cred ca sunt relevante aceste amanunte, in plus intrebarile sunt usor indiscrete, pentru a fi ridicate aici pe forum. Dar daca eram la o sueta, sau la o intalnire macuser sau non macuser, iti puteam raspunde.
Am dat niste sfaturi, impresii dupa o utilizare indelungata a dispozitivelor discutate. In general, mi-au trecut prin maini cam toate aceste device-uri ...
Am ajuns la concluzia ca un telefon trebuie sa fie in primul rand un telefon. Restul gadget-urilor, cu folosinta mai mult sau mai putin sporadica, ar trebui sa fie bune, punctual la un anumit lucru. Si aici pot da exemplul solutiilor de navigatie GPS. Anul trecut, am testat cam toate platformele si ... ghici care e solutia cea mai buna. Evident din punctul meu de vedere. Garmin ... restul ... e cancan.
Dar ... faci cum consideri.

De acord cu tine, in ceea ce priveste destinatia utilizarii. Un telefon trebuie sa fie, in general, doar telefon (+/- anumite facilitati). Si eu tind mai mult spre iPod Touch ...
Insa stii care e treaba? Ca tot romanul, asa si eu: nu am putere prea mare de cumparare. Ca atare vreau sa ma documentez cat pot de bine si sa analizez cat mai mult feedback, inainte de a da banii.
Cat despre

daca eram la o sueta, sau la o intalnire macuser sau non macuser

nu cred ca se pune problema in registrul acesta. Vreau doar niste pareri ale unor utilizatori.
Si apropos: cu ce (si cand) crezi ca vei inlocui curentul iPod Touch de 32gb?

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Craiova
Macuser din: 18.03.09

-eu zic sa iti ei 3gs gasesti fara probleme la baieti si face mai multe ca un ipod touch 3 ,de exemplu eu am dat pe al meu acum o luna 400 de euro un 3gs 16 gb neverlocked ,e mai comod sa stai cu 1 singur gadget dupa tine decat sa iti ei si camera,ipodu,telefonul,etc…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 19.01.08

Pot sa iti dau si eu exact acelasi sfat ca si Kata4. Mi-am dat iPhone-ul 3g neverlocked, dupa ce l-am folosit cam un an, pentru ca am preferat sa am un telefon care sa fie doar telefon.
Saptamana asta tocmai ce mi-a venit un iPod touch 3rd gen, de 32 gigi, care mi s-a parut ca e la raportul ideal pret / capacitate de stocare. Sunt extrem de multumit de el si nu am de gand sa ma intorc la iPhone.
Nu stiu ce sa spun despre diferenta hardware dintre iPod touch 3rd gen si iPhone 3G, dar pot sa iti spun ca touch-ul meu e rapid. Zboara. Ceea ce nu prea puteam sa spun despre iPhone, desi nu m-am plans niciodata de el.
Plus ca se inscrie in suma de 400 de euro pe care zici ca vrei sa o „spargi”. De fapt, la banii astia, poti sa iti iei si de 64 de gigi, dar tu stii cata muzica / filme / poze cari dupa tine. Eu nu am avut nevoie de asa de mult.
Acum, tu stii cel mai bine. Cel putin o vreme, varianta mea va fi asta: un telefon de rahat, pe care doar se vorbeste (Nokia 1100) si Ipod touch 3rd gen, 32 gigi.

Semnătură 

Batman foloseste Mac

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

Nu am mai putut sa editez:
Ma voi gandi sa ma intorc la iPhone doar daca nenea Jobs va scoate tigania aia de mini iPhone de care se vorbea acum vreun an smile)
Pur si simplu imi doresc un telefon mic. De la un player multimediea portabil, cum e iPod touch, imi pot permite sa fie putin mai mare.

Semnătură 

Batman foloseste Mac

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 16.04.09

Am iphone 3G si un Touch de 16gb din generatia anterioara. Am crezut ca un touch e fix acelasi lucru ca un iphone, dar fara telefon.

Diferentele notabile pe care le-am observat eu: touch-ul are display mai prost (contrast/culori mai proaste, vizibilitate din unghi mai proasta) si semnal wifi mai slab, de unde am dedus ca foloseste un chip wireless mai prost.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member

Pai, faza cu “le-am cumparat noi”, sau ce “softuri folosesc”, repet, consider ca nu sunt raspunsuri de dat pe forum.
Ti-am spus ca mi-au trecut prin mana ( si aici nu spun ca m-am jucat 5 minute cu el ) cam toate produsele Apple. Am lucrat la Apcom, ca sa fiu mai explicit.

Ti-am recomandat cel de 32GB, pentru ca are relativ suficient spatiu de stocare si mai are si Voice Control. Un dispozitiv portabil, trebuie sa aiba un balans bun intre capacitate de stocare, dimensiuni, greutate si autonomie. Ce zici, mai multa memorie, consuma mai mult curent ?!? Cu tot power managementul aferent ...

Evident ca iPod-ul 3G e mai rapid decat iPhone-ul 3GS. Cititi review-uri pe net. SUnt o gramada. Dar a spus asta si nea Forestall la lansare anul trecut. In plus, e mai subtire si mai usor. Si sincer, foarte sincer, mai placut la folosit. iPhonul pare mai “bulky” ...

Cu ce l-as inlocui ? Cu un iPod Touch un pic mai mare sau un iPad un pic mai mic. Ceva cu o diagonala de 7-8 inchi max.

Aaaa… si mai e ceva, cu toate ca nu cred ca e cazul la tine, din ce si cum ai scris ... daca vrei o fitza la mall sau prin locurile mondene ... atunci iPhone SIGUR !!!

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Craiova
Macuser din: 18.03.09

-asta e diferenta notabila dintre iphone 3gs si ipod 3th?
http://www.youtube.com/watch?v=XigEKHKy9ms
http://www.youtube.com/watch?v=lliJIik8HEw&feature=related

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
Rank
Newbie
Din: 

Va multumesc tuturor de mesaje…
Sincer, ultimul lucru pe care mi l-as dori ar fi fitele (poate acum vre-o 10, 15 ani ...). Urmaresc doar utilitatea dar si sentimentul de placere de a avea si folosi un dispozitiv performant.
Oricum, vad ca argumente cu adevarat solide sunt in general pentru iPod (in defavoarea telefonului) ... si in special pentru cel de 32G.
Totusi, parca ar fi largit posibilitatile de folosire prezenta unei camere (asta fiind doar un fel de regret si nicidecum un argument pro iPhone).
Si, ca sa continui putin: daca nu “arde”, credeti ca merita acum, la sfarsit de ianuarie, de amanat achizitia pana in septembrie (la urmatorul release)?

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member

Eu nu as astepta. Serios. Vrei sa te folosesti de el, nu?! Pana in septembrie mai sunt 9 luni. Plus inca o luna pana apar noile modele in Romania. Cam mult.
Ce-i drept, si eu regret absenta camerei, dar si daca as fi stiut sigur ca modelele care se vor lansa in septembrie vor avea camera, tot nu as fi asteptat. Ce dracu, e vorba de 10 luni.
Cumpara-l acum si da un semn de viata dupa ce il ai. Vei fi super-hiper-mega fericit.

Semnătură 

Batman foloseste Mac

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member

Hmmm… si cu ce te ajuta camera ?!!? Ca de poze ... nu prea poate fi vorba. La ce calitate au toate mizeriile de senzori din marea majoritate a telefoanelor ...
De 4-5 ani de cand folosesc portabile Apple, nu cred ca am strans o ora de folosire a webcam-ului. Exista .... dar nu-i vad rostul.

1 din 2
1

‹‹ iphone 3g - reset la frig      iphone blocat ››