1 din 3
1
Progam pentru ardere Flac in disc audio
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.01.10

Salut,
Ma puteti ajuta cu un progam de transformare si scriere Flac in audio cd-uri.
Multumesc

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București
Macuser din: 14.12.09

Nu am încercat că nu am nici un flac la îndemână dar s-ar putea să meargă și din Toast Titanium sau LiquidCD, alege Audio CD și târăște niște flac-uri în el. Ar trebui să facă automat conversie și să îți scrie CD audio. Mp3-uri sau wav-uri sigur acceptă așa că dacă nu vrea, problema se reduce la a găsi programe care să convertească din flac în mp3 sau wav. Am dat un search rapid și de exemplu am găsit asta:

http://www.simplehelp.net/2006/07/15/how-to-convert-flac-files-to-mp3-using-os-x/

Dacă nu e bun sigur mai sunt și altele.

Semnătură 

iMac “Core 2 Duo” 3.06 21.5-Inch (Late 2009)
iPhone 4S 16G

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

A, uitasem că și iTunes scrie CD-uri audio deci sunt mari șanse să meargă direct din el, vezi în help-ul lui pașii pentru burn audio CD.

Semnătură 

iPhone 4S 16G

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

cu iTunes am incercat si nu merge, am sa incerc cu progamele mentionate de tine mai sus.
Multumesc pentru raspunsuri smile

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
willdhead - 31 Ianuarie 2010 08:21 AM

cu iTunes am incercat si nu merge, am sa incerc cu progamele mentionate de tine mai sus.
Multumesc pentru raspunsuri smile

Eu convertesc, dacă e cazul, orice flac în mp3 sau m4a cu XLD, apoi totul merge ca uns. Descarcă niște convertoare gratuite și lasă-le pe disc, nu se știe cînd ai nevoie de ele: XLD și flvcrunch pt audio, Handbrake și mactheripper pt video.
Numitele aplicații nu convertesc automat flac-uri, am înțeles că e o chestie de copyright.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Brasov
Macuser din: 12.05.09

toast titanium…daca selectezi audio cd si le tragi acolo le converteste automat.

Semnătură 

Why join the navy if you can be a pirate ?
Steve Jobs

MacBook Pro Retina late 2012 256 ssd
iPad Air Wifi 16gb 8.1
iPhone 6s plus 64gb iOS 11.2.2

Apple TV 2 5.2 jailbroken

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Cattus Thraex - 31 Ianuarie 2010 09:24 AM

Numitele aplicații nu convertesc automat flac-uri, am înțeles că e o chestie de copyright.

Formatul flac e free (F-ul din nume de aici vine grin ) și open source, nu are de ce să aibă chestii legate de copyright. Mai curând la mp3 ar putea avea, pentru că e patentat.

[ Modificat: 31 Ianuarie 2010 11:29 AM de Moshu ]
 Semnătură 

iPhone 4S 16G

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

MAX e un converter free şi foarte bun. http://sbooth.org/Max/

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Vorbim de lucruri diferite: da, audio cd da, e convertit automat de toast, nu flac-u, formatul ăsta trebuie cumva convertit anterior arderii.
Cît despre format free ori non free, nu știu, știu că trebuie să le convertesc. Drept e că nu mai ard de mult cd-uri audio, merg pe dvduri mac-pc

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

FLAC =  Free Lossless Audio Codec
itunes + flac—-> http://www.macosxhints.com/article.php?story=20090219085415547

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 31 Ianuarie 2010 12:41 PM

FLAC =  Free Lossless Audio Codec
itunes + flac—-> http://www.macosxhints.com/article.php?story=20090219085415547

Îmi voi lua doctoratul cu procedeul ăsta. Nu e mai simplu să tragi snopul de fișiere peste XLD și să le ai într-un format citibil în cîteva secunde? Pe bune… scărpinatul propus de nenea ăla mi se pare așa de complicat, că mai bine trag o bere.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

smile
deci se poate…

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: Vienna, Austria
Macuser din: 19.10.08

Eu convertesc, dacă e cazul, orice flac în mp3 sau m4a cu XLD, apoi totul merge ca uns.

Ce faci?!? Adică ai muzică în format lossless și o transformi în format lossy?!? Asta e ca și cum ai zice că faci o poză la Mona Lisa și ți-o printezi tu. Asta nici măcar nu e o analogie, chiar așa e!

Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Aram - 31 Ianuarie 2010 03:51 PM

Eu convertesc, dacă e cazul, orice flac în mp3 sau m4a cu XLD, apoi totul merge ca uns.

Ce faci?!? Adică ai muzică în format lossless și o transformi în format lossy?!? Asta e ca și cum ai zice că faci o poză la Mona Lisa și ți-o printezi tu. Asta nici măcar nu e o analogie, chiar așa e!

Corect, așa e, numai că multe aplicații uzuale mie nu citesc direct flac. Ca atare, fiind băiat de țară, mă comport ciobănește.
Sper că ți-am dat un răspuns mulțumitor.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member

Eu unul nu descarc decat lossless, fie flac sau ape si le ard pe un cd audio si le ascult pe un cd player dedicat legat la o statie pe lampi si boxe electrostatice.
Sunt de departe cel mai bun format pe care il poti descarca dar care totusi nu se compara cu un cd priginal ; oricum este pacat sa il comprimi si sa ii strici calitatea.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
willdhead - 31 Ianuarie 2010 04:50 PM

Sunt de departe cel mai bun format pe care il poti descarca dar care totusi nu se compara cu un cd priginal

???????????
Nu este absolut nici o diferență între un FLAC/APE sau track-ul de pe un CD-Audio original de pe care a fost citit acel FLAC/APE .
Într-adevăr, CD-ul original este mai bun dar doar din cauză că posesia lui dovedește că l-ai cumpărat și astfel o mică parte din banii dați pe el au ajuns și la artist.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

1 din 3
1