Nu am încercat că nu am nici un flac la îndemână dar s-ar putea să meargă și din Toast Titanium sau LiquidCD, alege Audio CD și târăște niște flac-uri în el. Ar trebui să facă automat conversie și să îți scrie CD audio. Mp3-uri sau wav-uri sigur acceptă așa că dacă nu vrea, problema se reduce la a găsi programe care să convertească din flac în mp3 sau wav. Am dat un search rapid și de exemplu am găsit asta:
cu iTunes am incercat si nu merge, am sa incerc cu progamele mentionate de tine mai sus.
Multumesc pentru raspunsuri
Eu convertesc, dacă e cazul, orice flac în mp3 sau m4a cu XLD, apoi totul merge ca uns. Descarcă niște convertoare gratuite și lasă-le pe disc, nu se știe cînd ai nevoie de ele: XLD și flvcrunch pt audio, Handbrake și mactheripper pt video.
Numitele aplicații nu convertesc automat flac-uri, am înțeles că e o chestie de copyright.
Numitele aplicații nu convertesc automat flac-uri, am înțeles că e o chestie de copyright.
Formatul flac e free (F-ul din nume de aici vine ) și open source, nu are de ce să aibă chestii legate de copyright. Mai curând la mp3 ar putea avea, pentru că e patentat.
Vorbim de lucruri diferite: da, audio cd da, e convertit automat de toast, nu flac-u, formatul ăsta trebuie cumva convertit anterior arderii.
Cît despre format free ori non free, nu știu, știu că trebuie să le convertesc. Drept e că nu mai ard de mult cd-uri audio, merg pe dvduri mac-pc
Îmi voi lua doctoratul cu procedeul ăsta. Nu e mai simplu să tragi snopul de fișiere peste XLD și să le ai într-un format citibil în cîteva secunde? Pe bune… scărpinatul propus de nenea ăla mi se pare așa de complicat, că mai bine trag o bere.
Eu convertesc, dacă e cazul, orice flac în mp3 sau m4a cu XLD, apoi totul merge ca uns.
Ce faci?!? Adică ai muzică în format lossless și o transformi în format lossy?!? Asta e ca și cum ai zice că faci o poză la Mona Lisa și ți-o printezi tu. Asta nici măcar nu e o analogie, chiar așa e!
Eu convertesc, dacă e cazul, orice flac în mp3 sau m4a cu XLD, apoi totul merge ca uns.
Ce faci?!? Adică ai muzică în format lossless și o transformi în format lossy?!? Asta e ca și cum ai zice că faci o poză la Mona Lisa și ți-o printezi tu. Asta nici măcar nu e o analogie, chiar așa e!
Corect, așa e, numai că multe aplicații uzuale mie nu citesc direct flac. Ca atare, fiind băiat de țară, mă comport ciobănește.
Sper că ți-am dat un răspuns mulțumitor.
Eu unul nu descarc decat lossless, fie flac sau ape si le ard pe un cd audio si le ascult pe un cd player dedicat legat la o statie pe lampi si boxe electrostatice.
Sunt de departe cel mai bun format pe care il poti descarca dar care totusi nu se compara cu un cd priginal ; oricum este pacat sa il comprimi si sa ii strici calitatea.
Sunt de departe cel mai bun format pe care il poti descarca dar care totusi nu se compara cu un cd priginal
???????????
Nu este absolut nici o diferență între un FLAC/APE sau track-ul de pe un CD-Audio original de pe care a fost citit acel FLAC/APE .
Într-adevăr, CD-ul original este mai bun dar doar din cauză că posesia lui dovedește că l-ai cumpărat și astfel o mică parte din banii dați pe el au ajuns și la artist.