Pe mine ma mira cum se deformeaza lucrurile: toate comunicarile catre Cattus au fost civilizate. Doar cineva care vrea cu indarjire sa caute motive ascunse poate sa afirme ca nu a fost asa. In schimb, am primit cuvinte grele. Doar decenta ma opreste sa le fac publice pe altele, si mai grele.
Iar ca incurajam mitocania… Ia dati-mi exemple concrete, ca deja m-am saturat de afirmatii aruncate!
Si cred ca deja topicul asta ar trebui inchis, s-au publicat mesaje private, s-a facut muci regulamentul, pe care incercam sa-l aplicam fără părtinire.
Dat fiind că, în decurs de circa 48 de ore, lucrurile s-au încins și deoarece, bag sama, un admin (sau toți, naiba știe, dacu semnează) mi-a amintit de cum plecai eu acum vreo 2-3-4 ani, să rezumăm, ca să fie ușor de căutat, ce s-a întîmplat:
1. Scrie flăcăul duzzfantasi cîteva mesaje pe care abia le citeai, îl rog să fie mai atent, continuă, revin.
2. Primesc un prim mesaj privat de la admin huk că e offtopic ce scriu eu și să încetez. Măi să fie… Răspund calm.
3. Primesc al doilea mesaj, în care admin huk mă atenționează ferm că poluez forum-ul, răspund mai nervos de data asta. Adică eu poluez forum-ul?
4. Pun aici cererea să fie banați asemenea flăcăi, reacții pozitive. admin 2 dacu mă ia peste picior sau, cum se zice, la mișto; reacționez mai nervos un pic, îi cer să-și ceară scuze, o face.
5. Revine public huk, care îmi cere să-i cer scuze căci comentez public mesajele lui private; de fapt, nu le comentasem, le pomenisem, că nu era nimic confidențial ori secret; îmi cer, recunosc la mișto.
6. Se anunță că numitul duzzfantasi a fost banat, adică exact ce cerusem (nu că am ceva cu el).
7. Păi acuma chiar mă enervez, declar că plec de pe acest forum, măcar pt lipsă de coerență, dacă nu pt mitocănie (să repet unde e mitocănia? sau e clară din context); îi spun lui psergiu că vreau să-mi comut textele altundeva și dacă e vreo metodă rapidă de colectare a datelor, zice că nu.
8. Primesc mesaj de la admin cum că nu mai am drept de Moderator (la .RO, că în altă parte oricum nu aveam, nici nu doream), deoarece, la furie (nu am fost bre, furios, am fost scîrbit) aș fi în stare să șterg pagini întregi de forum. De data asta, decizia a fost colectivă, adică toți 4 admini.
Teme pt macuseri:
1. rog analizați și comentați comportamentele personajelor implicate.
2. Faceți un comentariu.
3. Propuneri.
Dacă vreunul dintre voi, cei aflați în afară, descoperiți unde am greșit, rog a-mi spune. domnul admin 2 dacu mi-a spus că am folosit inadecvat (mă rog, asta era ideea), termenul mitocănesc („comportament mitocănesc”). Rog a-mi propune alt termen, dacă există. Da, sigur, lipsă de 7 ani de acasă, proastă creștere… De acord, se poate înlocui cu astea.
Oricum plec din acest forum, pe bune. De altfel, am scris doar pe privat și aici, ca să lămurim niște lucruri.
De vreme ce, la cîte făcui eu, bun sau prost, pt lumea macuser, așa mă tratează domnii admini, apăi, dragilor, nici nu pot face altceva. Să vă deie macuserii numai mesaje care să-i facă viața plăcută dlui admin huk, ca alea ale lui fantasi duzz ăla, că asta meritați, băieți. Cît mai multe d-astea.
Cattus traieste cu impresia ca regulile forumului nu se aplica si pentru el (parere personala), si ar vrea sa fie administrator sa ne poata da ban (citat).
ne-a insultat pe toti 4, si pe mine in particular, a comentat de nenumarate ori jignitor la adresa altor useri (Duzzfantasi si Dream fiind ultimii), acum pune mesaje private in public, mesaje care au de a face doar cu calitatea lui de moderator.
pe mine nu ma deranjeaza sa iau castanele din foc si imi spun parerea, intr-un mod cat mai civilizat cu putinta. dar Cattus raspunde cum ati vazut mai sus, si ca urmare a unor declaratii pe care chiar el le-a facut publice, ca pleaca de pe forum, ca isi transfera mesajele, la scoaterea calitatii de moderator pentru userul Cattus Thraex, avem parte de mai multe insulte.
eu inteleg toleranta ca dandu-i o sansa lui Duzzfantasi sa se imbunatateasca, avertizandu-l gentil pe PM ca nu se intelege ce scrie, ridicand nivelul de presiune si suspendandu-i contul pentru o perioada lunga de timp, si tot asa. si metoda uneori merge (vezi mesajel userului Boly, care e un partener de discutie foarte placut acum), alteori nu, si userii sunt banati permanent. asa e facut regulamentul, asa noi 4 ne-am aranjat ograda.
dar Cattus vine si abuzeaza de ospitalitate si incepe sa faca reguli noi, comenteaza la vanzari, comenteaza despre calitatea mesajelor repetat. Si cand un administrator ii atrage atentia politicos, raspunsul e ca are dreptul sa incalce regulamentul pentru ca mesajele pe care le corecteaza sunt scrise de “nesimțiți”.
Aram a inteles perfect: administratorul are intotdeauna dreptate. fiecare are dreptate in ograda lui. si daca regulile nu sunt clare, atunci se imbunatatesc dupa experienta de zi cu zi, cum zicea si tomusel, care a suferit doar in orgoliu, nefiindu-i rapit nici un drept.
intotdeauna macuserul are libertatea sa intre unde are dreptate si sa se reintoarca acolo unde ii place. Cattus s-a intors deja de 2 ori, prima oara am pierdut in schimb un Admin, n-o sa fie cazul si de data asta. scot castane din foc, nu ma deranjeaza, dar insulta din partea unui om pe care credeam ca-l inteleg nu e de ajuns sa imi strang jucariile si sa plec.
pentru ca am fost in stare sa imi insușesc o parte din criticile primite de cind sunt membru al acestui forum, asta nu are absolut nici o legatura cu discutia de aici !!!!!!
da Boly ai dreptate, era un exeplu pozitiv. m-am gandit de la inceput sa-mi cer scuze in avans ca iti bag nick-ul in discutie.
dar exemplul tau imi da mie o indicatie ca mai si reusim din cand in cand cu metoda asta barbara de banare.
- duzzu a fost banat; in trecut; adica, inainte de povestea asta de capa si spada.
- dacu a zis ca nu are de ce sa-si ceara scuze.
- mesajele private catre si de la Cattus sunt facute publice (ceea ce contravine regulamentului; le zice private cu un motiv); sa judece fiecare textele.
- Cattus nu si-a cerut scuze pentru postarea mesajelor private.
- in mesajul prin care se anunta retragerea dreptului de editare a forumului nu exista cuvantul “furie”, ci doar spunem ca nu putem intelege decizia lui de a pleca si deci vrem sa protejam forumul de o posibila reactie de neinteles, pana cand Cattus va renunta la decizia lui de a pleca. Nu public mesajul, e privat.
- am mai zis-o: noi am fost jigniti, in mod repetat; ceea ce e o surpriza foarte neplacuta.
De ce a trebuit sa fie deschis un nou topic? O sa-l lipesc la cel vechi.
Cattus traieste cu impresia ca regulile forumului nu se aplica si pentru el (parere personala), si ar vrea sa fie administrator sa ne poata da ban (citat).
ne-a insultat pe toti 4, si pe mine in particular, a comentat de nenumarate ori jignitor la adresa altor useri (Duzzfantasi si Dream fiind ultimii), acum pune mesaje private in public, mesaje care au de a face doar cu calitatea lui de moderator.
pe mine nu ma deranjeaza sa iau castanele din foc si imi spun parerea, intr-un mod cat mai civilizat cu putinta. dar Cattus raspunde cum ati vazut mai sus, si ca urmare a unor declaratii pe care chiar el le-a facut publice, ca pleaca de pe forum, ca isi transfera mesajele, la scoaterea calitatii de moderator pentru userul Cattus Thraex, avem parte de mai multe insulte.
eu inteleg toleranta ca dandu-i o sansa lui Duzzfantasi sa se imbunatateasca, avertizandu-l gentil pe PM ca nu se intelege ce scrie, ridicand nivelul de presiune si suspendandu-i contul pentru o perioada lunga de timp, si tot asa. si metoda uneori merge (vezi mesajel userului Boly, care e un partener de discutie foarte placut acum), alteori nu, si userii sunt banati permanent. asa e facut regulamentul, asa noi 4 ne-am aranjat ograda.
dar Cattus vine si abuzeaza de ospitalitate si incepe sa faca reguli noi, comenteaza la vanzari, comenteaza despre calitatea mesajelor repetat. Si cand un administrator ii atrage atentia politicos, raspunsul e ca are dreptul sa incalce regulamentul pentru ca mesajele pe care le corecteaza sunt scrise de “nesimțiți”.
Aram a inteles perfect: administratorul are intotdeauna dreptate. fiecare are dreptate in ograda lui. si daca regulile nu sunt clare, atunci se imbunatatesc dupa experienta de zi cu zi, cum zicea si tomusel, care a suferit doar in orgoliu, nefiindu-i rapit nici un drept.
intotdeauna macuserul are libertatea sa intre unde are dreptate si sa se reintoarca acolo unde ii place. Cattus s-a intors deja de 2 ori, prima oara am pierdut in schimb un Admin, n-o sa fie cazul si de data asta. scot castane din foc, nu ma deranjeaza, dar insulta din partea unui om pe care credeam ca-l inteleg nu e de ajuns sa imi strang jucariile si sa plec.
1. „Cattus traieste cu impresia ca regulile forumului nu se aplica si pentru el (parere personala), si ar vrea sa fie administrator sa ne poata da ban (citat)”
Nici prima, nici a doua afirmație nu-s adevărate, dar absolut deloc! Nu am dorit NICIODATĂ, dar NICIODATĂ, nici măcar în vis, să fiu admin de forum, nici a ăstuia, nici a altuia.
2. „ne-a insultat pe toti 4, si pe mine in particular, a comentat de nenumarate ori jignitor la adresa altor useri (Duzzfantasi si Dream fiind ultimii), acum pune mesaje private in public, mesaje care au de a face doar cu calitatea lui de moderator.”
Exemplu? Cu ce te-am insultat? Că am spus că ești prost crescut? Păi asta nu e insultă, dar am observat că românii, chiar – și mai ales – ajunși pe meleaguri străine devin foarte sensibili cînd le spui că sînt prost crescuți. cum, dom’le, eu sînt prost crescut? Vai, se poate! Tu ești. Zbang…
3„dar Cattus vine si abuzeaza de ospitalitate si incepe sa faca reguli noi,” Care reguli? zi una, una singură.
4. „comenteaza la vanzari,” Nu, corect era să scrii „a comentat la vînzări”, după ce mi s-a atras atenția, nu am mai comentat. Iar spui prostii.
5. „Cattus s-a intors deja de 2 ori, prima oara am pierdut in schimb un Admin, n-o sa fie cazul si de data asta. scot castane din foc, nu ma deranjeaza, dar insulta din partea unui om pe care credeam ca-l inteleg nu e de ajuns sa imi strang jucariile si sa plec” Da, just, m-am întors doar o dată, acuma doresc să clarific niște puncte, atît. Dacă ați pierdut un admin, Tudor probabil, clar nu a fost din cauza mea sau, în orice caz, „contribuția” mea a fost minimă.
6 „insulta din partea unui om pe care credeam ca-l inteleg nu e de ajuns sa imi strang jucariile si sa plec.” Domnule dragă, dear sir, nu te-am insulat, am spus că ești prost crescut, ceea ce este cu totul altceva. Ți-am atras atenția asupra unor însușiri corectabile. E drept, după 7 ani de acasă e greu, dar nu imposibil, chiar și pe malurile Tamisei. Acuma o să spui că te iau la mișto. Da, dar numai dacă te enervezi, altfel nu, nu te iau la mișto.
Spun toate astea ca să clarificăm niște lucruri., mai ales că definim termenii „jignire” și, cum zice altero, muci aruncați. Eu cu muci nu aruncai, eu am atras atenția asupra unor lucruri, zic eu, juste; și am mai protestat față de comportamentul a doi admini și, zic eu, just; unul și-a cerut scuze, frumos; al doilea o ține înainte că el e mare și tare și dă din bici. Dă-i , frate, dă-i tare, să se audă de pe Tamisa pe Dîmbovița, pocnind din bici pe lîngă boi. Să recit toată poezia? Sau o lăsăm la macuser meeting? Pe Tamisa.
Cattus, n-ai inteles mai nimic din ce s-a scris sau ai primit pe PM.
poti sa numesti un macuser nesimtit si in mod calm. nu inseamna ca e acceptabil. in rest vezi ce a scris Altero si reciteste ce s-a scris. poate te calmezi si o sa incepi sa intelegi sensul cuvintelor cu care lucrezi in fiecare zi.
pentru ca am fost in stare sa imi insușesc o parte din criticile primite de cind sunt membru al acestui forum, asta nu are absolut nici o legatura cu discutia de aici !!!!!!
Boly - taci mamă că a zis de bine. Tu ești exemplul bun.
Dragă Aram - eu venisem la Sibiu să te întâlnesc. Chiar voiam sa vorbim. Dar nu am văzut pe nimeni acolo cu sticker cu ARAMDUNE în piept. După aia am aflat că de fapt ai fost și tu dar te-ai ținut mai rezervat. Păcat.
Vreau să vă întreb pe toți - eu, psergiu, Sergiu Partenie, am supărat pe cineva de aici vreodată ?
- Cattus nu si-a cerut scuze pentru postarea mesajelor private.
- in mesajul prin care se anunta retragerea dreptului de editare a forumului nu exista cuvantul “furie”, ci doar spunem ca nu putem intelege decizia lui de a pleca si deci vrem sa protejam forumul de o posibila reactie de neinteles, pana cand Cattus va renunta la decizia lui de a pleca. Nu public mesajul, e privat.
- am mai zis-o: noi am fost jigniti, in mod repetat; ceea ce e o surpriza foarte neplacuta.
De ce a trebuit sa fie deschis un nou topic? O sa-l lipesc la cel vechi.
1. „Cattus nu si-a cerut scuze pentru postarea mesajelor private”
Ba da, recitește cu atenție, mi-a făcut chiar plăcere să-mi cer scuze pt că arăt un mesaj privat neprivat.
2. „nu putem intelege decizia lui de a pleca si deci vrem sa protejam forumul de o posibila reactie de neinteles, pana cand Cattus va renunta la decizia lui de a pleca.”
Aoleu, vai mie, chiar așa de greu mă exprim, e așa de greu de priceput? Ce e greu, că traduc din tamil.
3. „vrem sa protejam forumul de o posibila reactie de neinteles, pana cand Cattus va renunta la decizia lui de a pleca.”
Adevărul este, altero, că am fost MEREU un macuser periculos, am scris, am răspuns, am scris cărți… pe criza asta, e pericol mare, bre.
4„De ce a trebuit sa fie deschis un nou topic? O sa-l lipesc la cel vechi.”
Nu-l lipi, te rog, dacă l-ai lipit, dezlipește-l.
Cattus i-a atras atenţia să scrie corect şi îi susţin intenţia. Numai eu i-am spus lui duzzfantasi de vreo două ori să scrie normal că doar e elev de liceu (de ce naiba mai merge la şcoală?) Chiar dacă e forum de mac şi nu de limba română, vrînd nevrînd modul de comunicare e scrisul, n-ai ce face, n-ai cum altfel. Şi dacă eu aş deschide un topic acum şi aş scrie următoarele: “Saltu este macc eiv treuie hard disk n-aum”, orice mi s-ar răspunde nu poate fi decît off-topic.