programe mac
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 31.01.10

Buna, sunt din Timisoara si am achizitionat de 2 zile un McBook din state.
Problema este ca nu am programe…. Office, etc decat cele ce au fost preinstalate.
V-as ruga sa-mi spuneti de unde sau unde as putea achizitiona astfel de programe si nu neaparat cu licenta fiindca au un pret cam ridicat.
Multumesc mult pentru ajutor.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09

OpenOffice - un fel de MS Office,aproape la fel de bun si gratis.

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Aici nu poti sa intrebi decat de unde cumperi cu licenta. Ai niste bannere pe prima pagina (Știri)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 28.03.06

Dar pentru ce foloseşti macul? Întreb pentru că, dacă menţionezi asta, vei primi răspuns mai uşor.
Ajută foarte mult şi dacă dau un search pe forum, că s-a mai discutat; s-au făcut liste de asemenea programe gratuite, cu diverse utilităţi.

Semnătură 

.Logare humanum est.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 31.01.10

folosesc mac-ul pentru scriere documente si prezentari de genul photoshop.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 28.03.06

Open Office, de care zicea şi Hamilton mai sus, îl foloseşti şi pentru editare de documente Word şi pentru prezentări (are şi sectiune de Presentations). În loc de Photoshop, care foloseşte la prelucrarea de fotografii, nu la prezentări, foloseşti Gimp.

Semnătură 

.Logare humanum est.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Vienna, Austria
Macuser din: 19.10.08

Open Office e nașpa, dar e gratuit. iWork sau Microsoft Office mi se par mult mai umane și corectă. Mie-mi place mai mult iWork. Gimp față de Photoshop e ca avionul rusesc față de avionul american. Merge, e funcțional dar nu e foarte confortabil. Și nu șție CMYK. Dacă ești obișnuit cu Photoshop există și Photoshop pe Mac.

Dacă doar scrii, există și alte programe mai mici și mai ieftine, dar totuși foarte funcționale într-un domeniu restrâns.

Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Timisoara
Macuser din: 27.01.08

hai ca dau eu un sfat mai bun

Ne vedem pe 7 februarie la intrunire si o sa primesti raspuns la toate intrebarile tale

Semnătură 

Macbook unibody
Macbook 4.1 Black
Imac 5.2
Ipod Touch 1st gen 8 Gb
Iphone 3G   16 Gb
Iphone 3GS 32 Gb
Ipad 2 16 Gb

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj / Suceava
Macuser din: 24.10.08

Mai este si NeoOffice, un OpenOffice ceva mai Mac-friendly. Citeste despre fiecare, descarca-le, vezi cum se comporta si apoi hotarasti daca merita sa dai bani pe MS Office sau iWork. Dat fiind ca ai procesor intel, ar trebui sa se descurce onorabil. Intr-adevar de la softuri free nu poti sa ai aceleasi asteptari ca de la cele pe bani, dar merita macar sa incerci.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Iași
Macuser din: 16.03.09

iWork mi se pare foarte bun. E mult mai comod de lucrat decât cu Open (Neo) Office, e ieftin, doar vreo 350 de lei și face treabă foarte bună. Pe partea de grafică GIMP e destul de bun, mai ales după ce te mai obișnuiești cu el.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 04.01.06

am softuri cu licenta, dar nu sunt gratis, evident. am photoshop 7, page maker 7, quark 7.3 (asta e cam scump), Illustrator, Acrobat etc. da un pm si discutam..