in dimineata asta am primit primul meu mac, un MacBook Intel Core Duo 13” White 2.0GHz /512MB/60GB/SD si am cateva nelamuriri. incerc sa scriu un dvd si indiferent de viteza la care-l scriu, dupa cateva minute in care pare ca e totul ok primesc mesajul burning the disc failed because communication to the disc drive failed. (error code 0x80020022) si imi scoate dvd. am niste dvd-uri traxdata de 4x
de asemenea nu reusesc sa aprind tastatura. desi in descrierea produsului pe siteul magazinului de unde l-am cumparat, macgallery, scrie ca are keyboard Full size, iluminata cu sensor de lumina ambientala, cand ajung la setarile tastaturii nu-mi apare Illuminate keyboard in low light conditions. am doar setari pt key repeate rate si delay until repeate.
cum am spus, e primul meu mac. pana acum am butonat la modul superficial diferite laptopuri mac de pe la amici. e posibil sa nu stiu sa-l folosesc. stiu ca apple este un fan al sintagmei RTFM (read the fucking manual) asa ca am citit toata documentatia cu care mi-a venit dar poate nu am fost atent! am facut si toate update-urile
Ori discurile au fost pastrate impropriu, ori burnerul tau are buba. Ia si un al DVD, de alta firma. Dar, 90%, DVDwriterul e bushit.
La iluminatul tastaturii nu am pricep, ca nu am.
dl academician iaru?!
multumesc pt promptitudine. sper sa fie blank-urile busite insa pe un desktop cu win am reusit sa inscriptionez o parte din ele. mi-am tot bagat ghearele in ultimele minute prin diverse aplicatii ale mac-ului si am creat un fel de imagine (?!) si s-a scris….ceva…intr-un fel…ideea e ca nu mi-a dat eroare. voi incerca maine si cu un cdblank. n-as vrea sa fie ceva bulit deoarece colaborarea mea cu macgallery nu a fost una f amiabila…si la romani merge din plina faza cu razbunarea prostului!
MacBook nu are tastatura iluminata!!!! Am observat si eu aceasta informatie pe Macgallery dar este falsa. Doar MacBook Pro are tastatura iluminata. Avand in vedere ca multe caracteristici sunt acelasi la MacBook si la Pro, cred ca au facut copy/paste la unele detalii, fara sa realizeze eroarea.
dl academician iaru?!
multumesc pt promptitudine. sper sa fie blank-urile busite insa pe un desktop cu win am reusit sa inscriptionez o parte din ele. mi-am tot bagat ghearele in ultimele minute prin diverse aplicatii ale mac-ului si am creat un fel de imagine (?!) si s-a scris….ceva…intr-un fel…ideea e ca nu mi-a dat eroare. voi incerca maine si cu un cdblank. n-as vrea sa fie ceva bulit deoarece colaborarea mea cu macgallery nu a fost una f amiabila…si la romani merge din plina faza cu razbunarea prostului!
Salut, alexei tolstoi!
Indiferent de calitatea colaborarii cu macgallery, un defect e un defect!
Dar, iti spun din proprie experienta, cînd un writer da rateuri, asta e inceputul sfîrsitului!
2. Da, macbook nu are iluminare, trebuia sa citesc mai atent!
acum am facut alte verificari. cd le scrie ok. am cumparat un alt tip de dvd-blank, marca platinum si a scris el cat a scris, a verificat apoi si in cele din urma a ejectat dvd si mi-a dat mesajul/eroarea this disc did not verify correctly and is unreliable. because this disc is unreliable, discard it and try again
using a new, blank disc (error code 0x80020063)
banuind k e posibil sa fi scris numai table of files am incercat sa copii de pe el si merge.
Da, face la fel ca cel al iMacul meu, G5, este sensibil si un disc produs prost nu ii poate detecta anumite sectoare la scriere.
Foloseste Dragon Burn, eu il folosesc pe asta in special la DVDuri pt ca orice blank bag (daca este recunoscut de OS X) il scrie.
Este mai destept decat Toastul pe o anumita parte, dar mai prost pe alta. Daca ai mai multe unitati de scriere, de ex., poti sa scri pe ambele in acelasi timp, lucruri diferite!
am bagat toate gunoaiele de dvd in mini-ul meu si spre surprinderea mea totala le scrie pe toate la viteza maxima. Eu cand ma tot uit pe posturile astea nu imi vine sa cred ... o groaza de oameni au semnalat problema asta. Numai ce am scris 8 dvd-uri raxon ... nici nu am mai vazut pana acum.
Si scriitoarele mele scriu pe toate junghiurile, dar de ce as scrie pe ele? Ca sa am toate sansele ca intr-un an sa nu mai pot citi ce am acolo? Sau sa nu fie citibile de alte unitati mai vechi? Nu merita cei cativa banuti economisiti.
atunci daca scrie doar unele tipuri si nu toate noname-urile cred ca e ok….sper! :D
cum am spus, la cd nu am avut pb doar la dvd si am observat ca aratau destul de nasol pe margini…zici ca erau exfoliate. ceea ce e ciudat e ca pe un desktop cu win le-am scris f bine!
windows scrie toate junghurile, daca se intampla ceva cu dvd-ul inauntru nu e vine nimanui, doar a ta ca ai bagat dvd-uri de proasta calitate… deci, mai bine nu mai incerca
..zici ca erau exfoliate. ceea ce e ciudat e ca pe un desktop cu win le-am scris f bine!
Pai iti spun eu, mai bine sa nu scrie porcarii! Daca aratau asa de prost, discurile alea nu rezistau nici macar un an. Ce preferi: sa scrii, dar sa iti pierzi datele, sau sa fi obligat sa pui un disc de calitate mai buna?