3 din 3
3
eroare la scrierea dvd, tst iluminata din parti
  [ Ignoră ]   [ # 31 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
andreionut - 03 Decembrie 2007 03:33 PM

Sunt mai multe fisiere care totalizeaza 8GB, deci pot sa le impart eu manual. Problema mea era ca atunci cand vroiam sa scriu imi dadea eroare ca lui mediaconvertor, desi am folosit tdk (ultimele 2 din 25 care au fost toate scrise cu macbook-ul din semnatura) si niste verbatim. Din dvd-urile care au fost rejectate de finder, am scris cu disk utility si nu au avut nimic. Oricum, am sa-mi iau toast ca sa verific inainte. Merci

Am mai scris și despre „falsele mesaje” la arderea cd/dvd, de tip ”Verification failed…” (bla-bla). Adesea, este o falsă eroare. Din păcate, nu există nicio metodă perfectă de verificare a corectitudinii arderii.
În cazul unui disc cre, la verificare, are o eroare, singura metodă cît de cît valabilă este să folosești funcțiunea ”Compare folders” din Toast și să vezi dacă e într-adevăr așa. Prin metoda asta, poți compara și două cd/dvd-uri, îl consideri pe fiecare un folder și le pui sus și jos (original, respectiv copie).

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 32 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Recomand inca o data verificarea catalogului sistemului, daca primesti eroarea. Mie nu-mi da NICIODATA erori false, pentru ca nu am bube in sistem. O eroare in sistem (cross-link) duce INTOTDEAUNA la mesaje nasoale!

[ Ignoră ]   [ # 33 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.04.07

Mie eroarea mi-o da inainte de a scrie dvd-ul, pentru il ejecteaza si dupa ce-l pun inapoi il vede tot ca blank si il scriu cu disk utility.
In schimb am eroarea asta si dupa ce am dat o verificare cu DiskWarrior (boot from CD). Presupun ca la asta te referi cand spui sa verific catalogul sistemului.

PS: cu ce verific daca am sectoare naspa de pe hdd?

Semnătură 

MacBook Core2Duo@2,16GHz, 1GB RAM, 120GB HDD , Mac OS X 10.4.11
iPod Nano 4GB (3rd gen.)

[ Ignoră ]   [ # 34 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu e vorba de sectoare bad, ca atunci computerul tau ar fi fost aprioape inutilizabil. Cele mai bune scule sint: DiskWarrior si DriveGenius (atentie! nu merg pe Leopard!). Dar bun e si Disc Utility de pe discul de instalare, sau (cum folosesc eu) comanda fsck -fy in single user. Sau Applejack. Doar ca, daca e o eroare grava, nici DU, nici AJ nu pot s-o descurce.

[ Ignoră ]   [ # 35 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
iaru - 03 Decembrie 2007 04:08 PM

Nu e vorba de sectoare bad, ca atunci computerul tau ar fi fost aprioape inutilizabil. Cele mai bune scule sint: DiskWarrior si DriveGenius (atentie! nu merg pe Leopard!). Dar bun e si Disc Utility de pe discul de instalare, sau (cum folosesc eu) comanda fsck -fy in single user. Sau Applejack. Doar ca, daca e o eroare grava, nici DU, nici AJ nu pot s-o descurce.

Păi dacă (1) în Leo nu merg și, mai ales, (2) „daca e o eroare grava, nici DU, nici AJ nu pot s-o descurce”. care e soluția? Nu cred că falsele erori de ardere provin de la hibe majore în sistem, deorece apar aleator („randomly distribued”) și imediat după reinstalarea sistemului de la zero, deci nu văd cum pot fi asemenea grave erori în asemenea situații.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 36 ]
RankRank
Jr. Member

Inca nu stiu de la ce e.
Am incercat acelasi folder cu toast si mi-a dat eroare pe la 24%:
prima:

HARDWARE ERROR
0x03, 0x01

si dupa ce i-am dat ok, mi-a aparut de vreo 4 ori:

ILLIGAL REQUEST
0x30, 0x05
CANNOT WRITE MEDIUM - INCOMPATIBLE ...

Semnătură 

iPod Nano 4GB (3rd gen.)

[ Ignoră ]   [ # 37 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

Incompatibile ce?

[ Ignoră ]   [ # 38 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Am intilnit eroarea asta. E un fisier busit - parerea mea!
Spune-mi daca nu cumva ai printre ele documente aduse de pe mail sau de pe Windows.
Incearca si “Use simulation mode”. Daca trece de tot, ajunge la sfirsit si zice ca e OK, ai o problema hardware (burnerul).

[ Ignoră ]   [ # 39 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
andreionut - 03 Decembrie 2007 05:02 PM

Inca nu stiu de la ce e.
Am incercat acelasi folder cu toast si mi-a dat eroare pe la 24%:
prima:

HARDWARE ERROR
0x03, 0x01

si dupa ce i-am dat ok, mi-a aparut de vreo 4 ori:

ILLIGAL REQUEST
0x30, 0x05
CANNOT WRITE MEDIUM - INCOMPATIBLE ...

Pare eroare de comunicare. Poți testa cu alt gravator extern? sau cu alt mac conectat în target mode via firewire? ar fi edificator.
Dacă nu, fă un test cu alte fișiere, complet altele, de ex. copiază un cd/dvd și vezi ce zice. Dacă e OK, atunci fă un test cu fișiere din sistem și/sau din aplicații.

Tu trebuie să stabilești PRECIS dacă e o eroare hardware (unitate defectă sau conexiune proastă) sau din sistem (fie sistem corupt, fie fișier corupt).

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 40 ]
RankRank
Jr. Member
iaru - 03 Decembrie 2007 06:12 PM

Am intilnit eroarea asta. E un fisier busit - parerea mea!
Spune-mi daca nu cumva ai printre ele documente aduse de pe mail sau de pe Windows.
Incearca si “Use simulation mode”. Daca trece de tot, ajunge la sfirsit si zice ca e OK, ai o problema hardware (burnerul).

Am facut asta si mi-a dat aceeasi eroare (vezi poza). Fisierul cu numele respectiv nu exista. Cum vad care e defapt fisierul cu problema?
Am scris cu Toast pe Verbatim-urile care credeam ca au belele si a mers ok, deci nu cred ca e de la burner ci de la niste fisiere corupte.
La o scriere cu toast mi s-a blocat mac-ul ca nu mai raspundea gui-ul, dar l-a scris corect (am verificat cu Compare…), deci sigur e de la fisiere.
Complicata treaba cu burnerul. Merci de raspunsuri pana acuma.

Semnătură 

iPod Nano 4GB (3rd gen.)

[ Ignoră ]   [ # 41 ]
RankRank
Jr. Member

Dupa ce i-am dat sa scriu cu “Use simulation mode” mi-a dat eroareade mai sus si nu mi-a mai scos dvd-ul din unitate decat dupa restart. Ca sa nu mai zic ca mi-a scris un dvd gol!!! Cu ce gresesc?

Semnătură 

iPod Nano 4GB (3rd gen.)

[ Ignoră ]   [ # 42 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
andreionut - 04 Decembrie 2007 02:08 AM

Dupa ce i-am dat sa scriu cu “Use simulation mode” mi-a dat eroareade mai sus si nu mi-a mai scos dvd-ul din unitate decat dupa restart. Ca sa nu mai zic ca mi-a scris un dvd gol!!! Cu ce gresesc?

Nu cred că greșești cu nimic, pur și simplu vede un fișier corupt pe care nu îl poate citi. Nici eu nu am priceput de ce, dacă același fișier îl copiezi pe un flash sau pe altă partiție - merge.

Semnătură 

3 din 3
3