Salut. Sunt nou pe Mac, am un iMac Intel de aproape doua luni ... inca n-am reusit sa fac un scaner Umax Astra 4700 sa functioneze sub OS X. Dintre seniori, poate cineva sa ma ajute cu un sfat? Nu-l vede deloc conectat la usb, parca nici n-ar exista.
raspunsul este ca nu il poti folosi pe tiger, doar sa pui si win si sa scanezi din win.
pentru panther - 10.3 este driver de la silverfast.
de la 10.4 nu. uite ce scrie suportul de la silverfast pe forumul lor:
Dear Umax Astra users
unfortunately it now is official: There won’t be any drivers for the Umax Astra 4500/4700/6700 series to run these scanners under Tiger (Mac OSX 10.4) developed by Microtek.
In consequence, LaserSoft Imaging unfortunately cannot create appropriate versions of SilverFast, too.
Best regards
Sonny Noack
- Manager Technical Support, LaserSoft Imaging AG -
eu am astra 6700 si cred ca o sa scap de el si sa imi iau un epson, sunt compatibile si super ok
Sa scap de el ... vorba lui DacuBurebista: “societatea de consum te impinge la asta”
Oare sub Windows in Parallels ar functiona?
Acum nici nu-l mai am acasa, e pe un pc, la serviciu.
si vorba lui DacuBurebista: “societatea de consum te impinge la asta” - numai daca esti un fraier!!!! voll baiete nu exista un scaner care sa nu mearga conectat la un calculator!
si eu sunt curios cum…am cautat magicscan de la umax pe net si nu am reusit sa il iau, e ceva cu ftp-ul umax..
adica daca ar merge la 4700 merge si la 6700..
s-a dus vremea aia cind daciile tineau 20 de ani, ca erau frantuzesti….
la preturile la care sunt scannerele usb acum, dupa 3 ani nu mai ai ce face cu ele….
ce sa expun? lasa o adresa de mail sa-ti trimi driver-ul dar ti-am zis merge numai sub os 9. daca vrei sa scanezi sub os x, vorba unui senior (ca numai astia zici tu ca pot sa te ajute) poti sa il arunci…
din atatea cuvinte in engleza care le-ai scris, sa nu uiti ca in os x exista si classic, si poti sa scanezi in el… oricum tot raul spre bine, decat sa scanezi mai bine inveti engleza…
Alo, alo… Mai subtireanu’... Nu vreti voi sa va mutati discutia asta (care, intre noi fie vorba, tinde sa devina o cearta) pe PM-uri, pe YM, pe orice altceva decat forumul asta?
@daniel71: Ai sa-i dai o solutie omului, ok. Daca nu, lasa-l sa se-agite, sa caute, sa-ntrebe. Ia exemplu de la dacu.
Si, din cate stiu eu, UMAX-ul n-are drivere pt. scanerele mai vechi nici pt. Windoza, desi windoza detine peste 90% din piata PC-urilor.