Eu cred că aceia care vor să rămînă aici fac ecest efort. E vizibil. Chiar şi cei supărăcioşi se destind. E un spaţiu bun şi destul de primitor.
De aia, dragă Cattus, dacă citeşti postul ăsta, fă cum am făcut şi eu, acum un an. Pune în balanţă prietenii şi neprietenii… Think twice!
Şi, dacă o să vă uitaţi la ce zice Administratorul în anunţurile despre site, o să vedeţi unde-s bubele.
Nu dau bir cu fugiții, pur și simplu nu mai scriu în acest forum. Punct.
Nu cunoști dedesubturile cestiunii, nu are nicio legătură cu flăcăul ăla, ăla a fost pretextul, pritocit (nu a fost prima oară)... Nu are rost, dacă vrei, discutăm la o bere.
Thought thrice… e mai bine așa, pt liniștea mea măcar, dar și a lor. Au scăpat de obsesia motănească (era să zic mitocănească, dar ar fi fost lapsus calami, nu memoriae).
P.S. Am cerut respectuos să mi se pună un anunț pe prima pagină, unde zic de mutare și de ambalare. Eu zic că am acest mic, micuț drept. Ce crezi că s-a întîmplat? Ce bănuiam…
Merdum valent omnia.
Sti nu inteleg daca am scris gresit de cateva ori de ce trebuie facuta atata sandrama??
Crezi ca alti nu au scris gresit??
Daca tu ai 30 da ani sau cati ai (nu stiu si nici nu am cum)nu inseamna ca te poti lua de cineva la care nu i s-a uscat nici bine cerneala pe buletin
Sti de pe chaturi cu colegi mai scri gresit si te obisnuiesti.Si chestia cu scoala chiar e o porcarie,la scoala nu acriu gresit si nici nu ma exprim deficituos.
Dar m-am invatat minte si nu se va mai repeta
Hai ca intr-un fel am rezolvat problema cu cattus:D.
Sper ca toti sa ma scuzati pentru felu in care ma exprimam,ma straduiesc ca isprava sa nu se mai repete.
Stai liniștit, nu e despre tine personal. Până la urmă, dacă te străduiești, asta e tot ce trebuie. Discuția asta a luat-o razna din alte motive. Dar, ca idee, dacă zici că la școală nu scrii aiurea, suntem unii pe aici care am aprecia dacă ai face același efort și pentru noi.
Eu plâng. Nu numai că încă scrie la fel, dar îmi confirmă spusele că la școală NU scrie la fel! Eu acuma sunt deosebit de beat, dar totuși scriu corect, iar el treaz nu face asta!
E cam offtopic, dar dacă vrei… Mi s-a stricat mac-ul meu iubit, și am rămas fară. Și până să-mi iau altul nou, am considerat că nu mai sunt membru aici, fără mac. Oricum, e doar o situație temporară—e nevoie de un nou mac!
Stai liniștit, nu e despre tine personal. Până la urmă, dacă te străduiești, asta e tot ce trebuie. Discuția asta a luat-o razna din alte motive. Dar, ca idee, dacă zici că la școală nu scrii aiurea, suntem unii pe aici care am aprecia dacă ai face același efort și pentru noi.
Ideea e că pe unii ne zgârâie pe retină atunci când citim scrieri de genul ăsta. Aş fi înţeles situaţia dacă era vorba despre un străin care a învăţat cum a putut limba română şi doar atât poate. Însă la un român care mai şi merge la şcoală şi care declară că acolo scrie corect, mi se pare o lipsă de respect să scrie ca pe chat/messenger.
Hmm…
Desi presimt ca o sa mi-o iau in freza ca de obicei, am sa imi spun si eu parerea, referitoare la “tineretul din ziua de azi” (expresie foarte populara in mijlocul formatiunilor de martalogi ce nu au ce face dimineata la ora 7 , decat sa se plimbe prin mijloacele de transport in comun si sa urle la cei care au nesimtirea de a fi obositi si stau jos, ca nu le dau locul…”).
Un pusti , Matei, de 12-17 ani, care merge la scoala zilnic, si vede ca vecinul lui, ala care a invatat si a terminat facultatea de arhitectura, nu lucreaza ca arhitect ca sunt putine locurile de munca pe acest domeniu, si acolo de fapt sunt inca niste pensionari, care stau prin contract de colaborare , ca deh, sunt angajati vechi, iau mai putini bani, ca e doar completare la pensie, si mai ales, stiu deja “sistemul” de lucru…
Dupa care se uita si la vecinul Costica, ala cu dreptul, care nu are 5000 de euro sa deschida si el un cabinet de avocatura, sau la Gigel, care a terminat liceul si lucreaza la aprozar, ca toate locurile la stat fara bani, sunt totusi cu un orar care l-ar pune sa renunte la servici, si nu poate, ca are o mama bolnava si un frate de crescut, asa ca nu mai face alta scoala…
Dupa ce sta el si analizeaza, apare si Bula…
Cum care Bula?
Bula ... ... ala care a fost si a furat in Germania acu’ 3 ani…
Da, da ... ala cu 4 clase, care vinde masini sh.
Da, mah ala care a facut puscarie pentru ca a jefuit 3 batrani…
... exact, da, ala cu mertanu’, care inchiriaza acum tarabe la tarani in piata..
.. si ce gandeste Matei ?
Mai nene, la ce sa invat eu carte de la profa de mate (care oricum nu ma invata prea multe la scoala , ca deh tre sa aiba si ea pe cineva la meditatii), sau fizica de la dirigu’ ca ala oricum, mai mult dirigentie face cu noi, cand uite, Bula, cu 4 clase, are si masina, are si femei, toata lumea il stie de frica, si mai ales, uite ce a ajuns, din puscarias, patron de piata…..
Partea a doua… dupa terminarea liceului, in timp ce totusi era la facultate la ID, si se intorcea de la al 2-lea “job” (servici pentru cei care tin la limba romana cu 1 r), Matei, rupt de somn, se aseaza obosit pe scaun si apare o batrana, cu o sacosa, si incepe sa-i dea in cap:
“ra-ti ai dracu’ de tineri, unu’ nu mai da-ti locu’ la oameni batrani, n-aveti pic de respect”.
Matei se ridica ii da locul, se gandeste sa coboare, cand, langa el, unul ii baga mana in buzunar, da sa riposteze, zice ceva, sar 5, il bat si il arunca din masina la prima statie.
Trece o pereche de varta a doua, la 35-40 de ani, se uita la el si zic in soapta :
“Aurolac, uitati-va cum sta drogatu’ pe jos si nu stie de capul lui… ce-a ajuns tara asta”.
partea a 3-a…
Matei se ridica si se uita cum 3 golani il bat pe unul mai plapand, toti cam de 10-12 ani.
Ar vrea sa sara in ajutor, cand un pensionar incepe sa dea cu bastonul in el: “Pedofiluleeee, huoooo”.
Pleaca in graba, si isi da seama ca este chiar in fatza liceului, unde candva, invatase si el.
Bula statea si vorbea la mobil:
“fah.. daca nu aduci bani, iti iau casa fah.. pai tu crezi ca te joci cu mine fah ?”
Bula evoluase la stadiul de camatar, deja politia din sector, il ocoleau, era deja “interlop” , nu .. infractor comun.
Priveste cu nostalgie, cum un copil, alearga cu ghiozdanelul in spate, si cat pe ce sa-l loveasca un dobitoc cu AUDI, pe trecerea de pietoni…
Hmm, era rosu pentru masini, dar deh… cine mai opreste la rosu?
De fapt, cine mai stie ce e corect in tara asta? CIne mai saluta pe cineva, fara ca persoana respectiva sa nu se intrebe in gand, “ce o mai vrea si asta de la mine?” , cati din noi, am mai intors capul dupa un caine prins la miljloc de alti caini si muscat, macar sa urlam la ei, sa-i indepartam? Ca de bagat intre 2-3 oameni care “se musca” , nici atat…
Cati dintre noi, am mai avut rabdare sa explicam unui necunoscut, “unde e piata galati”?
Cati dintre noi am mai avut timp sa dam un telefon, fratelui plecat de 2-3 ani in alt oras, fara sa ne aduca aminte, ceva de el, cu pur si simplu, sa dam telefon?
Cati dintre noi…. mai ne certam pe noi insine, cand realizam, ca poate, am exagerat, sau am fost un pic rai, cu cineva…. si mai ales, cati am sunat acea persoana, sau ne-am cerut scuze, cand am vazut-o din nou.
Din pacate, tot ce se intampla in jurul nostru, este si datorita faptului ca ne-am inrait.
Ne-am inrait prin faptul ca alegerile facute , tot de noi, in timp s-au intors impotriva noastra…
Faptul ca noi am cumparat masina aia de la Bula, desi stiam ca e ceva in neregula cu ea, l-a facut pe Bula mai puternic.
“Pai ce, daca nu o luam eu, o lua altu’ , sigur…”
Da, dar apoi, tot noi am acceptat, ca Bula sa ne ia taxa de protectie la taraba…
Tot noi am acceptat, de fapt , de mult taxa aia , a lui Bula, de cand era golan si batea colegii la scoala…
Ca sa inchei povestea, sunt multi copii ca Matei, care nu prea isi vad viitorul prin “invatatura”, si care nu mai au un scop in viata, tocmai datorita celor ca Bula.
Poate daca ne-am indeparta un pic, si am vedea din ansamblu, si am intelege, ca Viorel,candva baiat bun, s-a inhaitat cu Bulisor pe care, l-a vazut injurand in fata profesoarei, care fiind datoare la Bula cu camata, a tacut.
Viorel se gandeste ca Bula are “de toate” desi nu a invatat, pe cand Matei, e sluga si nu are nimic.
Viorel e baiatul ala de pe strada, care isi pune la telefon manele si vorbeste cu accent tiganesc desi e roman, dar asa vorbesc “jmekerashii” de la scoala, aia care dau spaga la profi sa treaca fara sa invete… ca deh si profii au salariile mici, tre sa mai faca si ei compromisuri….
Viorel, e tot baiatul ala care, are acasa o mama alcoolica si nici un tata.. ca i-a murit in accident, calcat pe trecerea de pietoni.
Sunt atatea rele in tara asta, incat, ma mir ca mai avem tineret.
Ma mir ca mai avem copii de fapt, ca si tineretul mai major si vaccinat, unde sa-i faca? in camera cu bunica? ca nu au aia 5% sa isi faca si ei rate la o casa asa ca stau cu parintii si bunicii… de fapt, nici daca i-ar avea nu au cum sa ia, ca nu le iese in acte, banii de rate, ca deh, 50% sunt la negru banii, nu-s in cartea de munca.
O sa spuneti ca sunt frustat, ca sunt pesimist…
Ei bine nu… am analizat o situatie in care Romania se afunda de dupa Revolutie incoace…
Din fericire, nu sunt nici Matei, nici Costica, nici Bula sau Bulisor, nici Viorel….
Sunt un cetatean cu bune si rele…