o intrebare despre OSX
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 29.07.06

Salut,
am o mica intrebare, pentru ca am gasit in ebay un iMac G3 750Mhz, (ram 256 MB), credeti ca e destul de repede pentru OSX?? As vrea sa-il folosesc cu programuri ca octave (pentru matematica), openoffice etc…, nu cu gimp sau alti programuri “grei” din punct de vedere resurselor sistemului. Si scuzati-ma daca fac eroare scribind, dar invat in acesta perioada limba romana!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

daca ii vei adauga ram, o sa fie destul de bun pentru a rula 10.4

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 10.01.06

merge si cu 256 la ram pentru inceput cu ultimul sistem OSX (Tiger) dar pentru a rula la capacitate maxima pune cel putin 512 ram. 1 Gb (maximul) ar fii superb. Open office merge putin mai greu ca Neo Office sau MS Office asa ca daca se poate foloseste-le pe acestea. Sau iWork 05 sau Mellel doar pt editare texte. Succes!

PS. sunt destui oameni pe forum care vb engleza, italiana, franceza asa ca daca iti vine mai usor, poti pune intrebari in aceste limbi.

Semnătură 

Mac OS X proves that it’s easier to make UNIX pretty than it is to make Windows secure!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 29.07.06

Multumesc foarte mult, dupa voi as putea sa gasesc si ram-ul in ebay? Programuri despre care mi-ai spus sunt compatibili cu formatul folosit de openoffice? Ca altfel cum pot sa citesc vechile mele fisiere scrise cu openoffice cu PC? Despre limba… eu post in forumul acesta chiar pentru ca vreau sa invat-o bine, si m-ar placea foarte mult daca ma ziceti cind scriu ceva gresit, asa o sa invat si mai repede… In aceste zile ma pregatesc pentru examenul admiterei la universitate (e foarte greu si trebuie sa studiez in fiecare zi, si duminica…) si, pe strada la Venezia (unde este cea singura biblioteca in regiune care remane deschisa si duminica) am gasit trei turisti romanesti (din Cluj) si am vorbit putin cu ei… nu imi parea adevar ca am fost capabil sa spun si acele putine cuvinte grin)
PS as vrea sa folosesc calculatorul cu dual-boot (mac os si linux pentru ppc, cu pc era windows 2000 si linux), este usor de facut sau nu?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: 46°13' N 27°40' E
Macuser din: 23.06.06

Offtopic - cateva sfaturi pentru invatarea unei limbi straine:
http://www4.ncsu.edu/~dfstephe/secrets.html
Nr. 5, insusirea sistemului conceptual al limbii pe care o inveti - acolo ai de lucru, cred eu.

Semnătură 

iMac 20” Core Duo 2 GHz, 2 Gb RAM, 200 Gb HD + Mac OS X 10.4.9
iPod 60 Gb & iPod Shuffle 1 Gb
Dell Optiplex GX150 1 GHz, 512 Mb RAM, 250 Gb HD + Ubuntu Feisty Fawn 7.04

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

RAM- gasesti pe ebay numai sa cumperi SDRAM PC133. ok?
Open office este compatibil cu mai toate formatele de documente. smile  Poti salva toate documentele tale ca fisiere *.doc (format MS OFFICE) si nu ai probleme, poti folosi orice program.

Cat despre limba romana, greseli la articulare si acordul subiect predicat in propozitii sunt multe. smile Romana nu e chiar asa usoara.
Cum am timp liber trimit pe PM mai tarziu versiunile “corectate” ale posturilor tale smile

Semnătură 

Mac OS X proves that it’s easier to make UNIX pretty than it is to make Windows secure!

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Cat despre linux, nu este nevoie. OSX este la baza FreeBSD, ai terminal, bash,  tot ce iti trebuie… chiar si X-Windows.  Daca mai strangi niste bani poate cumperi un MacBook cu discount Education si poti instala Win si MACOS X.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
floppy - 30 Iulie 2006 04:18 PM

Salut,
am o mica intrebare, pentru ca am gasit in ebay un iMac G3 750Mhz, (ram 256 MB), credeti ca e destul de repede pentru OSX?? As vrea sa-il folosesc cu programuri ca octave (pentru matematica), openoffice etc…, nu cu gimp sau alti programuri “grei” din punct de vedere resurselor sistemului. Si scuzati-ma daca fac eroare scribind, dar invat in acesta perioada limba romana!

Tiger merge chiar și cu g 3 / 300, dar-mi-te cu 750…

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
floppy - 30 Iulie 2006 07:25 PM

Multumesc foarte mult, dupa voi as putea sa gasesc si ram-ul in ebay? Programuri despre care mi-ai spus sunt compatibili cu formatul folosit de openoffice? Ca altfel cum pot sa citesc vechile mele fisiere scrise cu openoffice cu PC? Despre limba… eu post in forumul acesta chiar pentru ca vreau sa invat-o bine, si m-ar placea foarte mult daca ma ziceti cind scriu ceva gresit, asa o sa invat si mai repede… In aceste zile ma pregatesc pentru examenul admiterei la universitate (e foarte greu si trebuie sa studiez in fiecare zi, si duminica…) si, pe strada la Venezia (unde este cea singura biblioteca in regiune care remane deschisa si duminica) am gasit trei turisti romanesti (din Cluj) si am vorbit putin cu ei… nu imi parea adevar ca am fost capabil sa spun si acele putine cuvinte grin)
PS as vrea sa folosesc calculatorul cu dual-boot (mac os si linux pentru ppc, cu pc era windows 2000 si linux), este usor de facut sau nu?

pt mac os x ai NeoOffice, care nu are nevoie de X11 ca să ruleze, doar că e mai lent (Java). Altfel, este un openoffice cît se poate de normal.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…