8 din 10
8
Aperture 3
  [ Ignoră ]   [ # 106 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 02.05.08

Salut.
Cum pot face ca library-ul din aperture sa nu-mi mai ocupe asa mult loc? De fiecare data cind import fotografii, dimensiunile acestuia cresc si raman asa si dupa ce sterg proiectul (click dreapta, delete proiect). Pur si simplu am trecut de 100 Gb!! Nu mai am loc pe HDD!
Multumesc anticipat.

[ Ignoră ]   [ # 107 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Iti faci biblioteci separate, pe care le pui pe alte harduri, sau folosesti referenced (cauta in Help-ul Aperture dupa “referenced images”).

[ Ignoră ]   [ # 108 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

ok asa am sa fac. Multumesc!

[ Ignoră ]   [ # 109 ]
RankRankRankRank
Administrator
cristianciulica - 30 August 2011 03:19 PM

(click dreapta, delete proiect)

P.S. Ai golit si Trash-ul lui Aperture?

[ Ignoră ]   [ # 110 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Pai cum se face asta? Nu m-am gandit ca are si Aperture asa ceva!!!

[ Ignoră ]   [ # 111 ]
RankRankRankRank
Administrator

Right click pe Trash:

[ Ignoră ]   [ # 112 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Nu m-am uitat niciodata la acele iconite!! Cred ca o sa le dau mai multa atentie smile . Eu deschideam Aperture, imi faceam treaba, exportam, stergeam proiectul si cam atata! Noroc ca mai sunt si oameni care sa ne deschida ochii! Am ajuns ca ala de nu vedea padurea de copaci!!:))

[ Ignoră ]   [ # 113 ]
RankRankRankRank
Administrator

Update: Aperture 3.2.1

What’s New in Aperture 3.2.1
Resolves an issue that could cause Aperture to quit unexpectedly at launch on Macs with Core Duo processors
Addresses problems that could cause the Crop tool to switch to the incorrect orientation or resize incorrectly
Resolves rendering issues when cropping images with Onscreen Proofing enabled
Location menus are now displayed correctly on the map in the Places view when “Photos” is selected in the Library Inspector

[ Ignoră ]   [ # 114 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 13.01.12

Salut toti posesorii de mac,

DSLR-urile mele : 5dmk2 and olympus 420. Ambele sunt excelente pentru scopul fiecaruia.

Cum de abia am trecut pe mac, am o gramada de intrebari si probabil oamenii care urmaresc acest topic sunt cei mai in masura sa-mi raspunda:
Ce pot folosi in loc de lightroom ( exista ceva free? ) si in afara de aperture pe lion?
gimpshop ruleaza pe lion? mie nu mi-a plecat dar poate am facut eu ceva gresit?

Numai bine,
Nicu

[ Ignoră ]   [ # 115 ]
RankRankRankRank
Administrator

E pacat sa nu le dai si niste softuri sanatoase. Eu prefer Aperture.

Free ar fi iPhoto (vine cu orice Mac nou, ca parte a suitei iLife). Sau Picasa, dar mie nu-mi place.

[ Ignoră ]   [ # 116 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

Daca nu ai poze multe iPhoto isi face treaba.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 117 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Dublin, Ireland
Macuser din: 07.05.09

Lightroom are functii ce nu le gasesti in lumea mac, reducerea zgomotului de fond si corectarea geometrica a fotografiei.
Eu folosesc aperture in general pentru culori, fix-uri pentru tonul pielii, etc si la geometrie si zgomot de fond Ligtroom. Photoshopul este prea scump pentru mine, mai ales ca nu il stapanesc raspberry.
Picasa cred ca are cel mai bun algoritm la face detection.

Semnătură 

Navighez pe net deci exist smile

MBA ‘15 | iPad mini 4 & 10.5 Pro | iPhone 6 & 7 | Apple Watch IV | aptv 4K

[ Ignoră ]   [ # 118 ]
RankRankRankRank
Administrator
ceoby - 13 Ianuarie 2012 10:11 AM

Lightroom are functii ce nu le gasesti in lumea mac, reducerea zgomotului de fond si corectarea geometrica a fotografiei.

Gresit: noise reduction e inclus in Aperture si face o treaba buna, in special la RAW-uri, normal.
Sunt tone de plug-in-uri pentru Aperture, printre care si LensFix. Alea bune cam costă.

[ Ignoră ]   [ # 119 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 05.05.07

Am trecut de la Lightroom la Aperture fara regrete, in afara de un singur lucru: output sharpening (ca sa poti exporta imaginile cu sharpening diferit pt un jpeg web fata de un tiff A1, spre exemplu). N-am gasit niciun inocuitor convenabil…

Semnătură 

(((∞)))

[ Ignoră ]   [ # 120 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: spatele laserului
Macuser din: 13.02.07

Split & Merge aici ultimele 6 posturi. Poza aia cu noise reduction ar fi trebuit sa fie la postul 118, dar s-a intimidat pe drum.

8 din 10
8