6 din 10
6
Aperture 3
  [ Ignoră ]   [ # 76 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.04.10

Mda, eu am ramas la 3.1 si acum am realizat din intamplare ca nici Places nu functioneaza. Nu incarca harta.

Acum pana apare un update ceva trebuie sa export fotografiile pe desktop si apoi sa le import in alte programe pentru ca nu le pot importa direct din Aperture.

Sunt chiar curios daca numai noi 2 avem problemele astea.. Si de ce naiba Apple nu face nici o miscare.. Trist!

Semnătură 

iBook G4 12” late 2004 + LCD LG 17” | PPC 1.2 GHz | HDD 30 GB | 768 MB DDR | Radeon 9200 32 SDRAM | Tiger | Dead
MacBook Pro 15” early 2008 | 2.5 GHz C2D | SSD 250 GB | 4 GB DDR2 | 8600GT 512 GDDR3 | El Capitan | Server
MacBook Pro 13” mid 2017 | 2.3 GHz i5 | SSD 128 GB | 8 GB LPDDR3 | Iris Plus 640 | High Sierra

e ca si cum ai spune nu unui Heineken rece..

[ Ignoră ]   [ # 77 ]
RankRankRank
Member
Din: Ostratu, IF
Macuser din: 15.03.07

Mda, asa se pare, suntem doar noi 2 cu aceste probleme.

[ Ignoră ]   [ # 78 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Eu am Aperture 3.1. Nu am iMovie ca nu am camera video. Dar nu am probleme cu importul pozelor in Aperture. Da eu l-am setat sa mi le importe in foldere dedicate in ~/Pictures, nu in librarie.. de cand iPhoto mi-a fracturat o librarie si a trebuit sa refac totul manual, nu mai am incredere in librarii.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 79 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Oameni buni, cum se pot sterge imaginile RAW din Aperture, pastrand JPEG-urile cu toate ajustarile si metadata facute in versiunile RAW?

[ Ignoră ]   [ # 80 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 11.10.05

pai pana nu le exporti ca si jpg nu ai decat fisierele sursa (RAW probabil) in library

[ Ignoră ]   [ # 81 ]
RankRankRankRank
Administrator

Aoleo, deci ar fi cam asa: import RAW, mesteresc la ele, export JPEG full, sterg RAW, import JPEG? Cam imbarligat…

[ Ignoră ]   [ # 82 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 02.05.08
altero - 18 Noiembrie 2010 03:00 PM

Aoleo, deci ar fi cam asa: import RAW, mesteresc la ele, export JPEG full, sterg RAW, import JPEG? Cam imbarligat…

Poti sa nu stergi RAW-urile si sa imposti intr-un nou proiect jpeg-urile!

[ Ignoră ]   [ # 83 ]
RankRankRankRank
Administrator

Am doua probleme cu RAW-urile: imi ocupa mult spatiu (si stau prost la discuri externe acum - cam un tera de discuri imi fac figuri si nu ma pot baza pe ele) si imi ingreuneaza Apertura. Asa ca scot ce-i de scos din RAW-uri, le jpeguiesc si apoi le sterg. Cel putin deocamdata.

[ Ignoră ]   [ # 84 ]
Rank
Newbie
Macuser din: 06.12.09

Am o problema cu Aperture 3.1.
In momentul cand fac import, aleg optiunea store masters in their original location, astfel ca ar trebui sa fie vorba despre un referenced library si nu despre managed library.
Cu toate astea, imi ocupa spatiu dublu pe hard.
Care sa fie problema? Multumesc!

[ Ignoră ]   [ # 85 ]
RankRankRank
Member
Din: Ostratu, IF
Macuser din: 15.03.07
arturescu - 28 Octombrie 2010 04:24 PM

Am facut si eu acest lucru. Problema mea este “colaborarea” iMovie 11 cu Aperture 3.1. Cand deschid iMovie 11 sta o veșnicie in ” Updating Aperture Videos Event “, adica problema pe care am postat-o mai sus in link.

Cred ca am rezolvat.
Dupa ce am sters plugin-urile din Aperture ( BorderFX si Portraiture ), iMovie 11 cat si iWeb mi-a vazut libraria de poze din Aperture.

[ Ignoră ]   [ # 86 ]
RankRankRankRank
Administrator

Apdeit la 3.1.1. Fara probleme smile
Mi se pare mie, sau e mai rapid?

[ Ignoră ]   [ # 87 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

La mine tot greu se deschide.

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 88 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 13.04.10
toma - 10 Decembrie 2010 06:48 PM

La mine tot greu se deschide.

Ai cumva mounted un disk sau partitie cu bootcamp? Daca da, ia dai un unmount si vezi daca se misca mai rapid.
La mine e o diferenta extraordinara.

Semnătură 

iBook G4 12” late 2004 + LCD LG 17” | PPC 1.2 GHz | HDD 30 GB | 768 MB DDR | Radeon 9200 32 SDRAM | Tiger | Dead
MacBook Pro 15” early 2008 | 2.5 GHz C2D | SSD 250 GB | 4 GB DDR2 | 8600GT 512 GDDR3 | El Capitan | Server
MacBook Pro 13” mid 2017 | 2.3 GHz i5 | SSD 128 GB | 8 GB LPDDR3 | Iris Plus 640 | High Sierra

e ca si cum ai spune nu unui Heineken rece..

[ Ignoră ]   [ # 89 ]
RankRankRankRank
Administrator

De cand am scapat de RAW-uri, se misca mult mai bine (am doar vreo 7800 de poze in el).

Dar o metoda mult mai desteapta, pe care mi-a spus-o STef, e sa faci biblioteci separate pentru RAW-uri; tot iti ocupa spatiu mult, dar macar nu mai incetineste Apertura. Iar comutarea intre biblioteci e simpla.

[ Ignoră ]   [ # 90 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

Nu am RAW-uri. N-am partiții bootcamp. (am windows virtual, Paralele smile ). Am zece mii + fotografii în el.

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

6 din 10
6