Mda, eu am ramas la 3.1 si acum am realizat din intamplare ca nici Places nu functioneaza. Nu incarca harta.
Acum pana apare un update ceva trebuie sa export fotografiile pe desktop si apoi sa le import in alte programe pentru ca nu le pot importa direct din Aperture.
Sunt chiar curios daca numai noi 2 avem problemele astea.. Si de ce naiba Apple nu face nici o miscare.. Trist!
Eu am Aperture 3.1. Nu am iMovie ca nu am camera video. Dar nu am probleme cu importul pozelor in Aperture. Da eu l-am setat sa mi le importe in foldere dedicate in ~/Pictures, nu in librarie.. de cand iPhoto mi-a fracturat o librarie si a trebuit sa refac totul manual, nu mai am incredere in librarii.
Am doua probleme cu RAW-urile: imi ocupa mult spatiu (si stau prost la discuri externe acum - cam un tera de discuri imi fac figuri si nu ma pot baza pe ele) si imi ingreuneaza Apertura. Asa ca scot ce-i de scos din RAW-uri, le jpeguiesc si apoi le sterg. Cel putin deocamdata.
Am o problema cu Aperture 3.1.
In momentul cand fac import, aleg optiunea store masters in their original location, astfel ca ar trebui sa fie vorba despre un referenced library si nu despre managed library.
Cu toate astea, imi ocupa spatiu dublu pe hard.
Care sa fie problema? Multumesc!
Am facut si eu acest lucru. Problema mea este “colaborarea” iMovie 11 cu Aperture 3.1. Cand deschid iMovie 11 sta o veșnicie in ” Updating Aperture Videos Event “, adica problema pe care am postat-o mai sus in link.
Cred ca am rezolvat.
Dupa ce am sters plugin-urile din Aperture ( BorderFX si Portraiture ), iMovie 11 cat si iWeb mi-a vazut libraria de poze din Aperture.
De cand am scapat de RAW-uri, se misca mult mai bine (am doar vreo 7800 de poze in el).
Dar o metoda mult mai desteapta, pe care mi-a spus-o STef, e sa faci biblioteci separate pentru RAW-uri; tot iti ocupa spatiu mult, dar macar nu mai incetineste Apertura. Iar comutarea intre biblioteci e simpla.