Tudor - 05 August 2006 08:47 PM
Inorog - 05 August 2006 08:21 PM
In fapt - ordinul de la guvern este ca in cazul unei institutii publice (ca de exemplu - o universitate) orice corespondenta/comunicat/whatever se tine pe o perioada de 7 ani de zile. Personalmente - eu tai mesajele mele la sange! dar tot se aduna. In schimb, managerii care ii cunosc eu - ORICE mesaj - chiar daca e doar de test… ramane in inbox, ca proba la dosar!
Corect, asa era si intr-o firma mare particulara in care am lucrat, numai ca deosebirea e ca arhivele se tineau pe CD-uri, nu in Inbox. E o mare diferenta.
Problema cu CD-urile este ca se pierd, luserii sunt luseri si abia reusesc sa respire in timp ce tasteaza - daramite sa mai faca si un backup la Inbox, iar daca vrei sa fie un backup valid - mi se pare ca ceri prea mult!
In general - o solutie la nivel de intreprindere este mai buna decat o solutie unde pui accentul pe luserul X ca sa isi faca backup la mailuri. Inseamna ca tu ca intreprindere te-ai gandit la chestii de genul asta si ai luat masurile de rigoare, si daca backupul se aplica la toti - ai mai putine shanse sa pierzi date importante.
Plus ca modul la care CommVault functioneaza e un pic mai mult decat “lasa mesajele in inbox” - in esenta - mesajele mai vechi de un inteval de X luni, sunt mutate offline. Din ele nu ramane decat un ciot care contine subiectul mailului si o referinta interna la unde este arhivat mesajut. Daca vrei sa il citesti, dureaza un pic sa il aduca online - dar tu ca user nu tre’ sa faci nimic special/diferit decat ai face cu un mesaj online. Daca vrei inflorituri - inainte arhivare - mesajele sunt indexate - ca sa poti sa faci cautari dupa cuvinte cheie, fara sa le aduci din arhiva de cate ori te uti dupa ceva.
Nu zic ca e un panaceu universal - dar pentru chestii de genul asta… merge ok! 
Ino!~