2 din 2
2
Thunderbird - versiune mai noua.
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Se arhiveaza si se salveaza pe benzi & co. dar cand se trezeste financiarul sa te intrebe: “Ce configuratie originala avea serverul X acum 5 ani si ce upgrade-uri de ce valoare i s-au facut de-a lungul timpului si de la ce firme s-au cumparat piesele si repede ca nu putem inchide anul contabil din cauza asta” descoperi ca e FOARTE bine daca nu ai sters nici un e-mail. (patita pe pielea mea)

Asa ca un client ca Thunderbird care rezista la asa ceva e intotdeauna bun. Daca nu il mai repara Apple pe Mail.app o sa fi nevoit sa trec si eu la Thunderbird.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member
Din: Brisbane, Australia
Macuser din: 07.06.06
Tudor - 05 August 2006 08:47 PM
Inorog - 05 August 2006 08:21 PM

In fapt - ordinul de la guvern este ca in cazul unei institutii publice (ca de exemplu - o universitate) orice corespondenta/comunicat/whatever se tine pe o perioada de 7 ani de zile.  Personalmente - eu tai mesajele mele la sange! dar tot se aduna. In schimb, managerii care ii cunosc eu - ORICE mesaj - chiar daca e doar de test… ramane in inbox, ca proba la dosar!

Corect, asa era si intr-o firma mare particulara in care am lucrat, numai ca deosebirea e ca arhivele se tineau pe CD-uri, nu in Inbox. E o mare diferenta.

Problema cu CD-urile este ca se pierd, luserii sunt luseri si abia reusesc sa respire in timp ce tasteaza - daramite sa mai faca si un backup la Inbox, iar daca vrei sa fie un backup valid - mi se pare ca ceri prea mult!

In general - o solutie la nivel de intreprindere este mai buna decat o solutie unde pui accentul pe luserul X ca sa isi faca backup la mailuri. Inseamna ca tu ca intreprindere te-ai gandit la chestii de genul asta si ai luat masurile de rigoare, si daca backupul se aplica la toti - ai mai putine shanse sa pierzi date importante.

Plus ca modul la care CommVault functioneaza e un pic mai mult decat “lasa mesajele in inbox” - in esenta - mesajele mai vechi de un inteval de X luni, sunt mutate offline. Din ele nu ramane decat un ciot care contine subiectul mailului si o referinta interna la unde este arhivat mesajut. Daca vrei sa il citesti, dureaza un pic sa il aduca online - dar tu ca user nu tre’ sa faci nimic special/diferit decat ai face cu un mesaj online. Daca vrei inflorituri - inainte arhivare - mesajele sunt indexate - ca sa poti sa faci cautari dupa cuvinte cheie, fara sa le aduci din arhiva de cate ori te uti dupa ceva.

Nu zic ca e un panaceu universal - dar pentru chestii de genul asta… merge ok! smile

Ino!~

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05
psergiu - 06 August 2006 12:25 AM

...Daca nu il mai repara Apple pe Mail.app o sa fi nevoit sa trec si eu la Thunderbird.

uite ce zic ei:
Mail 3.2:

- New server protocols
- Widescreen version
- Different views, drop down
- Gmail-like thread system
- Ability to send proper HTML email
- Able to import pages documents as email
- iChat integration and new collaboration integration
- iCal calendar integration

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRank
Member
Din: Brisbane, Australia
Macuser din: 07.06.06
dacuBurebista - 07 August 2006 03:46 PM
psergiu - 06 August 2006 12:25 AM

...Daca nu il mai repara Apple pe Mail.app o sa fi nevoit sa trec si eu la Thunderbird.

uite ce zic ei:
Mail 3.2:

- New server protocols
- Widescreen version
- Different views, drop down
- Gmail-like thread system
- Ability to send proper HTML email
- Able to import pages documents as email
- iChat integration and new collaboration integration
- iCal calendar integration

MMM! eye-candy: http://www.apple.com/macosx/leopard/mail.html

Desi nu am gasit lista care o ai tu acolo… De unde ai scos lista aia?

Ino!~

PS: New server protocols?! WTF?! Ce ar fi sa le repare pe alea vechi, care nu merg cum trebuie?!

2 din 2
2