Am descoperit un program interesant pentru editare PDF. Daca PDF este de calitate, se poate lucra direct in el ca si cand ar fi convertit in fisier Word. In plus, pentru cei ce lucra in domeniul traducerilor este util fiind compatibil cu majoritatea CAT Tools. Se poate exporta in format XML, introdus in programul de traducere (eu l-am testat pe Trados) se traduce, se exporta inapoi XML si se importa cu Infix in PDF original, ET VOILA… Gata documentul. Pastreaza toate caracteristicile documentului original.
Chestia asta imi place mult. Stiam ca lumea de aici lucreaza cu macul dar vad ca ne dam si cu winul.
Da. Ai dreptate. Dar e o informaţie, cred eu, utilă multora. Ca să nu mai vorbim că sunt mulţi care au şi Windows pe Mac. Deci, ionele, dacă nu ai descoperit ceva mai util sau pentru Mac, nu posta doar de dragul de a afla că exişti pe acest Forum.
Pentru ceilalţi, scuze că am uitat să menţionez că este de Windows.
Parerea mea este ca nu trebuie sa postez ceva aici doar conditionat. Cred ca am dreptul si la comentarii cu conditia sa fie pertinente ori in acest caz, greseala nu este a mea, e a celui care uita sa faca o mentiune esentiala pe un forum al utilizatorilor de Mac, si anume…........... DOAR PENTRU WINDOWS
Nu vad de unde atata suparare
Am înţeles că şi Acrobat Professional 9 are aceleaşi facilităţi, dar din păcate nu îl am. Nu ştiu ce să zic. Speram să fie de folos. Nu toţi lucrăm pe macuri la servici sau acasă.
Povestea e cam aşa: poţi face modificări în Acrobat, dar cu condiţia să ai fonturile alea embedate… Dacă nu, nu. Şi nu e suficient să ai numai Acrobat, dar îţi trebuie şi Illustrator, şi Photoshop…
Povestea e cam aşa: poţi face modificări în Acrobat, dar cu condiţia să ai fonturile alea embedate… Dacă nu, nu. Şi nu e suficient să ai numai Acrobat, dar îţi trebuie şi Illustrator, şi Photoshop…
Subscriu. Editarea PDF-urilor este o chestie profund neplacuta. E Ok pentru situatii de maxima urgenta, dar nu este un mod productiv de a lucra pe documente.
Este, dacă forma finală în care livrezi documentul nu trebuie să fie un fişier editabil (word, indesign, quark etc.). Uneori clienţii vor înapoi să primească tot un fişier PDF. De aceea ne ajută, de aceea am crezut că ar fi bine să-l împărtăşesc. Am instalat CS4 (pe Windows) şi am căutat în toate meniurile din Acrobat 9 dar nu am găsit nicio opţiune care să-mi permită editarea la modul la care o face infix pdf editor. Acolo unde nu există fonturile, le substituie aşa cum o face şi Illustrator când deschizi PDF-ul.