1 din 2
1
Am o intrebare pentru utilizatori de Iphone 3Gs despre Wi-fi
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 18.08.08

Salut utilzatori Apple!

Am o problema atunci cand ma conectez cu iphone-ul la routerul din apartament. Imi intra-iese, intra-iese.. niciodata nu pot deschide o pagina de internet fiindca nu e stabila conexiunea. Am incercat cum cineva spunea in paginile voastre sa scriu in iphone la ip address in Static ip-ul, subnet mask si sa incerc asa.. nu merge nici asa..
Mi-am luat abonament de la vodafone de 500mb pe luna am facut toate setarile necesare si imi merge bine dar… vroiam atunci cand sunt in apartament sa folosesc routerul, sincer nevasta-mea are un Noka N71 si ii merge ,,uns,, plus ca nu a intrebat in telefon decat parola si gata internetul merge.
Routerul e D-Link am internet de la Titan net si sincer nu prea am avut probleme.
Si mai am o intrebare, atunci cand intru pe internet vreau sa stiu cu siguranta cand sunt pe router si cand pe abonament de inernet de la vodafone. 3G-ul este activat doar pentru o viteza mai buna de internet pentru orice conexiune fie ea pe wi-fi sau abonament? sau nu are nici o legatura? fiindca am dezactivat 3G-ul si incercam asa pe router…
Lamuriti-ma si pe mine.

Mii de multumiri!

MacBook Pro, Iphone 3Gs 32 Gb

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 17.10.09

Nu trebuie sa intrebe decat parola, exact ca la Nokia. De ce te complici cu alte setari? Nu sunt necesare. Si eu am net prin abonament Vodafone, dar cand sunt acasa activez Wi-Fi si se conecteaza automat, renuntand el singur la conexiunea 3G (sau EDGE, cum o fi prin abonament). M-a intrebat parola doar prima data cand m-am conectat la router, iar de atunci o recunoaste si nu mai intreaba nimic. Asa se comporta cu toate retelele, le tine minte si nu mai intreaba parole. Poti sa dai “uita retea”, daca vrei sa nu se mai conecteze automat la o retea cunoscuta. Bafta!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Ca sa stii exact prin ce esti conectat, te uiti sus pe bara. Daca scrie 3G esti prin 3G, daca e un cerculet mic e prin EDGE, iar daca e simbolul de Wi-Fi esti prin Wi-Fi. Nu trebuie sa dezactivezi 3G cand esti in prezenta unei retele Wi-Fi, caci daca e disponibila, o va prefera pe aceea, pentru ca de obicei are viteza mai mare. Eu dezactivez 3G cand vb pe messenger, sau citesc ceva pe net fara sa am nevoie de viteza de transfer, fiindca 3G consuma curent mult de tot, mai mult si decat Wi-Fi.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 10.04.09

Are mai nou Vodafone și EDGE? Conexiunea Vodafone este fie GPRS fie 3G. Pune-l Airplane mode on și numai wifi on. Dacă poți naviga atunci ești prin routerul din apartament

Semnătură 

Mac Book Air 13”
iMac 27’ i5 2,8GHz
iPhone 6GSQ 128GB Alu

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 

Mersi!
Am vazut insa ca de obicei imi ia conexiunea 3G, si implicit imi ia din Mb de la abonamentul de vodafone, si vroiam sa fu sigur ca sunt pe Wi-fi.
Pe wi-fi vad ca nu imi ramane tot timpul si mi-e ca ceva nu e in regula…

Mersi oricum!

inca mai intreb in stg si dreapta… findca daca am setarile de la live.vodafone mi-e ca il ia automat din MB de acolo, chiar daca am Wi-fi acasa!
crede-ma sunt la 1 m de router si imi iese si intra tot timpul… ceva nu e n regula!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

Sorin_27, eu am scris pe forumul asta pentru ca stiu ce vorbesc, nu inteleg interventie ta. Daca n-ai inteles ceva din ce am scris eu, te rog, reciteste. Eu n-am nevoie de lamuriri de la nimeni pe subiectul asta.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
Din: 

Am incercat si in modul Airplane mode si tot nu merge routerul…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie
Din: 

Ma gandeam poate daca renunt la setarile din Celular Data din iphone, cele pt live.vodafone, poate at stiu exact daca merge routerul, mai incerc. Nu de alta dar vad ca se umfla nota la vodafone, si asta e numai findca intra automat pe abonamentul de internet!

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
Rank
Newbie
Din: 

Cu siguranta nu imi merge pe router, am renuntat la toate setarile de la vodafone pt internet si dupa cum vedeti si in photo mai jos imi cere setarile inapoi fiindca nu vrea sa intre pe router!

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

DLink DI524 ?

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

gely, ia scoate-i parola de tot la routerul ăla. Dă-i și un restart eventual. Vezi dacă merge așa.

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 10.04.09
scoro2000 - 14 Februarie 2010 04:36 PM

Sorin_27, eu am scris pe forumul asta pentru ca stiu ce vorbesc, nu inteleg interventie ta. Daca n-ai inteles ceva din ce am scris eu, te rog, reciteste. Eu n-am nevoie de lamuriri de la nimeni pe subiectul asta.

Intervenția mea nu avea nimic de-a face cu tine ci cu o lămurire pentru gely. Nu te ambala, nu vrea nimeni să te lămurească cu nimic dacă tu nu vrei.

Semnătură 

Mac Book Air 13”
iMac 27’ i5 2,8GHz
iPhone 6GSQ 128GB Alu

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
Rank
Newbie
Din: 

Da, am Dlink DI 524.
O sa incerc sa-i scot parola si apoi sa-i dau un restart…

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Scoate-i parola și aruncă-l la gunoi. Am pățit și eu EXACT la fel cu un DI 524. Și a mai pățit cineva aici pe forum. Nu degeaba se vând la prețul ăla de nimic - sunt niște MEGA-praștii. Cumpără un router ca lumea, nu te zgărci.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
Rank
Newbie
Din: 

Merge fara parola, imi arata si semnul de wireless! Curios!
Si ce as putea sa fac? Sa il las fara parola, pai abia asteapta baietii buni din bloc smile)))
Dati-mi o idee…

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
Rank
Newbie
Din: 

Ok o sa imi cumpar unul mai serios :D
Multumesc baieti! smile)
Raman dator smile

1 din 2
1