Am reusit sa pun mana pe un iMac G3 Blueberry cu 192 Mb RAM si procesor de 350 Mhz. A venit cu Mac OS 10.2.8 instalat, in germana. Am un CD de 10.3 dar cand vreau sa il instalez imi spune ca trebuie sa fac update la firmware. Am cautat pe situl Apple si nu am gasit nimic care sa ma edifice despre cum sa fac acest update, singurele referinte gasite fiind despre updateuri valabile pentru Mac OS 9.x. Am sunat la Apple IMC Romania si m-au indrumat catre un distribuitor cu service si de acolo mi s-a spus ca pot rula fara probleme 10.3 pe configuratia mai sus amintita si ca pot mari memoria RAM pana la 1 GB folosind placute SDRAM PC133, pentru a rula cat mai bine Mac OS 10.3.9. De asemenea am inteles ca pot monta fara probleme un Western Digital IDE de 40 GB.
Vreau sa stiu si eu… cum se face acest update de FW? Pe 10.3 CD 1 nu gasesc acel fisier de firmware update asa cum spune situl apple…
Note: If a message says your firmware is up-to-date with version 4.1.9 of the iMac Firmware Updater, or that this version of the iMac Firmware Updater will not run on this computer, then you do not need this update. If a message says you need to install Mac OS 9.1, the firmware updater will not run until you install Mac OS 9.1 or later.
Nu am Mac OS 9… ;(
Note: If a message says your firmware is up-to-date with version 4.1.9 of the iMac Firmware Updater, or that this version of the iMac Firmware Updater will not run on this computer, then you do not need this update. If a message says you need to install Mac OS 9.1, the firmware updater will not run until you install Mac OS 9.1 or later.
Nu am Mac OS 9… ;(
Este destul de ciudat mesajul ăla, nu țin minte să fi apărut vreun firmware update pt acel tip de mac în ultimii ani, mai ales că 10.2.x rulează. Poți face un screenshot cu acel mesaj (Command-shift-3 sau Command-shift-4, după care selectezi cu crucea ce vrei să pozezi).
Adică faci boot de pe cd-ul cu 10.3 (imediat după boot ții apăsată tasta C) și nu poți instala 10.3?
Dacă nu mă înșeală memoria, cred că acest firmware update a apărut pe vremea lui MAC OS 9 (1999-2000), ca atare trebuie instalat după ce pui întîi MAC OS 9 și ar trebui să-l detecteze prin Software Update (în 9). Cum un firmware update se instalează doar o dată și gata, probabil nu a fost instalat pe acel calculator (deși e ciudat cum de s-a instalat 10.2.x).
Totuși mai caută pe site-ul Apple, butonul mac os x/software, key word firmware și vezi ce zice.
zice ca as avea sanse la 4.1.9, 2.4 si 1.2 FW update… dar numai cu MacOS 9.1 sau ulterior instalat. Eu acum… de unde iau CDul cu 9? :(. Chiar nu exista un FW update care sa mearga instalat peste 10.x.x?
Intrucat problema este similara si ca sa nu mai deschid un alt topic voi posta aici in continuare. Este vorba de un iMac G3 la 350Mhz cu 256 ram si caruia vreau sa ii fac update la firmware pt. a instala 10.3 sau chiar 10.4. Dupa cum s-a discutat si mai sus, update-ul se poate face numai prin instalarea Mac OS 9. Eu am cd-urile originale de la iMac cu mac os 9 dar atunci cand vreau sa fac update la firmware imi cere sa am instalat cel putin mac os 9.1, iar software update nu detecteaza nici un firmware update. Momentan am instalat os 9 si 10.1. Intrebarea este daca cineva imi poate imprumuta un os 9.1 de iMac sa fac update-ul la firmware, dupa care il voi inapoia numaidecat.
Multumesc
Intrucat problema este similara si ca sa nu mai deschid un alt topic voi posta aici in continuare. Este vorba de un iMac G3 la 350Mhz cu 256 ram si caruia vreau sa ii fac update la firmware pt. a instala 10.3 sau chiar 10.4. Dupa cum s-a discutat si mai sus, update-ul se poate face numai prin instalarea Mac OS 9. Eu am cd-urile originale de la iMac cu mac os 9 dar atunci cand vreau sa fac update la firmware imi cere sa am instalat cel putin mac os 9.1, iar software update nu detecteaza nici un firmware update. Momentan am instalat os 9 si 10.1. Intrebarea este daca cineva imi poate imprumuta un os 9.1 de iMac sa fac update-ul la firmware, dupa care il voi inapoia numaidecat.
Multumesc
Dacă ești din București, nu ar fi mare bai… Văd că după atacul de Revelion, nu se mai văd locațiile,. așa că ne-am uniformizat, nu mai apar deloc!
Din cîte țin eu minte, MAC OS clasic și chiar primele generații de MAC OS X nu detectau firmware update, așa că eu zic să le cauți și să le descarci manual de pe site-ul apple.com. Concret, tu ai nevoie de
P.S. Dacă vrei să treci pe engleză ca limbă principală, nu e nevoie să reinstalezi nimic, pui engleza prima în System Preferences / International / Languages (Sprachen), logout și relogare! Asta e valabil doar în MAC OS X, desigur.