2 din 2
2
firmware update. ce si cum?
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 29.11.06

Initial am incercat sa fac update simplu de la 9.0 la 9.1. prin descarcarea de pe site-ul apple a update-ului 9.1. S-a impotrivit si mi-a afisat mesajul ca update la 9.1 se poate face numai daca sistemul este in limba engleza. Sistemul era deja instalat si setat pe limba engleza. Dupa o ora de incercari am renuntat.
Am descarcat apoi manual update-ul de firmware 4.1.9, dar pt asta am nevoie de mac os 9.1 cel putin. Deocamdata nu am avut Big System Morsel error message.
Cineva s-a oferit deja sa ma ajute, dar daca nu va merge va voi cere din nou ajutorul.

Numai bine

ps. da, sunt din bucuresti

Cattus Thraex - 07 Ianuarie 2008 03:27 AM
x-ulescu - 06 Ianuarie 2008 10:58 PM

Intrucat problema este similara si ca sa nu mai deschid un alt topic voi posta aici in continuare. Este vorba de un iMac G3 la 350Mhz cu 256 ram si caruia vreau sa ii fac update la firmware pt. a instala 10.3 sau chiar 10.4. Dupa cum s-a discutat si mai sus, update-ul se poate face numai prin instalarea Mac OS 9. Eu am cd-urile originale de la iMac cu mac os 9 dar atunci cand vreau sa fac update la firmware imi cere sa am instalat cel putin mac os 9.1, iar software update nu detecteaza nici un firmware update. Momentan am instalat os 9 si 10.1. Intrebarea este daca cineva imi poate imprumuta un os 9.1 de iMac sa fac update-ul la firmware, dupa care il voi inapoia numaidecat.
Multumesc

Dacă ești din București, nu ar fi mare bai… Văd că după atacul de Revelion, nu se mai văd locațiile,. așa că ne-am uniformizat, nu mai apar deloc!
Din cîte țin eu minte, MAC OS clasic și chiar primele generații de MAC OS X nu detectau firmware update, așa că eu zic să le cauți și să le descarci manual de pe site-ul apple.com. Concret, tu ai nevoie de

http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=75130

Poți descărca update la 9.1 de la 9, ia uite acilea:
http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=106101

http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=75288

Citește și asta, în caz de nevoie (Big System Morsel error message):

http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=106116

P.S. Dacă vrei să treci pe engleză ca limbă principală, nu e nevoie să reinstalezi nimic, pui engleza prima în System Preferences / International / Languages (Sprachen), logout și relogare! Asta e valabil doar în MAC OS X, desigur.

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05

Update-u trebuie să se pupe exact pe limba sistemului, vezi că ai US și US International (nu e totuna!) etc. Dacă nu ai update-ul mulat exact pe limba sistemului, inclusiv pe US sau pe US International, atunci nu merge. Țin minte că și eu am făcut acest update, după ce, pe atunci, m-am întors din State cu un proaspăt MAC OS 9, dar curînd i-a venit sorocul update-ului. Eu zic că merge.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
Cattus Thraex - 07 Ianuarie 2008 03:27 AM

Văd că după atacul de Revelion, nu se mai văd locațiile

A mai spus cineva asta, dar eu vad locatiile, in tema Macuser07. Voi tot in tema asta nu le vedeti? Ca sa stim ce mai e de reparat.

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

in Macuser07 se vad. in default nu

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 02.12.07

Sunt din ce in ce mai convins sa tre pe Mac. Scuze ca nu prea am legatura cu ce se discuta mai sus, dar trebuie sa ma descarc, fiindca bubui de nervi : mi-am instalat Vista, prime impresii : dupa 7 ani te asteptai la ceva acolo, cat de cat, dar nu, Microsoft nu se dezminte, design de kkt, culori atat de nepotrivite incat primul gand a fost la o caruta tiganeasca sau ceva similar, sunete de gradinita, o mie de asa zise protectii la instalarea oricarei chestii (de parca virusii si malware nu mai pot de astea), incompatibilitati cu multe din programele care mergeau bine-mersi pe XP, la cei 2 Gb de RAM ai mei si proc 64 bit X2 la 2 GHz merge ca rasnita d cafea, ce mai, dezamagire !
Salutare !

Semnătură 

iPhone 5c

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07
mediaconvertor - 07 Ianuarie 2008 08:21 AM

in Macuser07 se vad. in default nu

Nici în “grey” nu se văd. Dar mere “search” smile

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05
calinescu26 - 07 Ianuarie 2008 01:48 PM

Sunt din ce in ce mai convins sa tre pe Mac. Scuze ca nu prea am legatura cu ce se discuta mai sus, dar trebuie sa ma descarc, fiindca bubui de nervi : mi-am instalat Vista, prime impresii : dupa 7 ani te asteptai la ceva acolo, cat de cat, dar nu, Microsoft nu se dezminte, design de kkt, culori atat de nepotrivite incat primul gand a fost la o caruta tiganeasca sau ceva similar, sunete de gradinita, o mie de asa zise protectii la instalarea oricarei chestii (de parca virusii si malware nu mai pot de astea), incompatibilitati cu multe din programele care mergeau bine-mersi pe XP, la cei 2 Gb de RAM ai mei si proc 64 bit X2 la 2 GHz merge ca rasnita d cafea, ce mai, dezamagire !
Salutare !

treci pe mac…:)
alta Marie - alta palarie smile
dar e mai frumoasa

2 din 2
2