Dupa ce am fost fericitul posesor al unui iPod Touch, m-am gandit sa imi fac si eu un cont pe iTunes Store. Problema e ca de fiecare data in care am incercat sa imi adaug cardul MasterCard la cont, primeam niste erori cum ca “payment method invalid” sau “we’re experiencing technical difficulties”. Toate bune si frumoase pana cand am vazut pe ultimul extras de cont ca pentru fiecare din incercari, iTunes Luxembourg mi-a luat 1.98EU de pe card si totusi eu nu am un cont functional inca.
Intrebarea mea este daca stie cineva cum ii pot contacta, la telefon de preferinta. Am gasit formul lor de contact insa se pare ca nu raspunde absolut nimeni la mailurile respective.
Si aviz celor care au aceleasi erori ca si mine, verificati ultimul extras de cont, poate aveti surprize :(
Salutare.
Asta e primul meu mesaj pe acest forum. L-am descoperit datorita problemelor pe care le am cu iPhone-ul meu 3GS. E vorba de contul pe app store Romania.
Ce am patit eu se incadreaza in ceea ce relateaza si altii, cu observatia ca eu am primit rapuns la email-urile trimise.
Am trecut de la eroarea “Error description not available” la “We are having some technical problems. Please try again later”. Treaba asta le-a luat doua saptamani.
Cu aia 1,98 euro (sau dolari in cazul meu), eu am patit-o si mai misto. Am incercat sa-mi fac cont si n-a mers. Am mai incercat de cateva ori tot fara succes. Am luat legatura cu ei si mi-au zis ca sa-mi fac apple ID si sa incerc sa-l folosesc pe app store. Am reusit sa fac apple ID, dar n-a mers pe app store, atunci aparand treaba cu dificultati tehnice.
Azi am descoperit ca de fiecare data cand am incercat sa fac cont, ei imi blocau 1,98USD de pe card. Mi-au blocat 1USD si pentru ca mi-am facut apple ID.
Le-am scris azi si au zis ca de fapt banii sunt blocati de apple ca sa fie siguri ca acel card e valabil si ca de fapt nu se plateste nimic la inscriere, banii fiind deblocati dupa o perioada de timp care variaza in functie de banca la care e facut cardul. Problema mea e ca m-au pus sa incerc de nu stiu cate ori si mi-au blocat in total vreo 35USD. Aviz amatorilor.
Bineinteles ca nu m-au informat ca de fiecare data imi vor bloca 1,98USD.
Am vorbit si cu cei de la Apcom si am fost trata foarte “romaneste”. Ca ei n-au nici o treaba si am avut senzatia ca-i deranjez. Cand am cumparat telefonul, le-am bagat si lor o parte din ce-am platit in buzunar, dar se pare ca nici la mai mult de 20 de ani de la lovilutie astia nu isi dau seama ca fara clienti dau faliment. Daca o tin tot asa, o sa puna lacat pe usa repede. Le-am zis si sa transmita mai departe problemele care sunt, dar a zis ca n-au cum si ca nu ii ia nimeni in seama. Ma intreb ce s-ar intampla daca toate problemele de care vorbesc si “grija” lor fata de client vor aparea in presa impreuna cu publicitatea negativa aferenta…
Asta am reusit sa fac eu pana azi legat de problemele cu app store Romania.
Daca mai apare ceva, va tin la curent.
Din cate am inteles eu, ei sunt distribuitori exclusivi Apple pentru Romania. Adica orice produs Apple vandut aici trece pe la ei. Nu cred ca fac business-ul asta gratis.
aceiasi pasi si aceleasi erori le-am avut si eu cu app store de 5 zile incoace. de chestia cu dolarii blocati nu stiam, o sa verific si eu maine la banca, eu cred ca am incercat de minim 50 ori, cred ca s-a strans o suma frumusica. si totusi, chiar numai noi doi din toata tara asta incercam sa ne facem cont de app store??!!!!!! chiar nu mai e nimeni care sa fi avut aceleasi probleme si sa ne ajute cu un raspuns? daca continui asa, peste o saptamana imi bag picioarele in iphone-ul lui peste si revin la nokia, deja mi-a ajuns.
Nu cred ca suntem singurii cu problema asta. Am mai gasit pe undeva mentionata treaba asta si am vazut ca au mai fost probleme si prin noiembrie 2009 si acuma la inceput de februarie. Cred ca e o chestie generalizata, oricine incearca sa faca cont nou pe app store are aceeasi problema. Cei care au deja contul n-au nici o problema, treaba se strica atunci cand incerci sa faci unul nou.
Mi-au raspuns ieri la email-uri si ziceau ca au trimis problema mai departe spre investigare si ca o sa primesc un mail in momentul in care se rezolva treaba. Asta dupa doua saptamani de corespondenta aproape zilnica pe mail.
Ce gasesc eu ca e aiurea e faptul ca nu am fost informat de problemele astea, de faptul ca imi blocheaza banii la fiecare tentativa de creare a contului si ca dureaza de atat timp rezolvarea. Nu am nevoie de dulcegarii de genul “I am more than happy to assist you” sau “Thank you for the oportunity to help you” ca mai am un pic si dau in diabet de la genul asta de mail-uri. Mi se parea mult mai corect sa zica “Multumim ca ne-ati sesizat problema. O sa o rezolvam cat mai repede” si pe urma chiar asa sa faca, s-o rezolve in cateva zile. Nu cred ca Apple nu e in stare sa rezolve o problema de genul asta in cateva zile - o saptamana. Mie imi miroase a nepasare aici.
Si eu am avut inainte Nokia cu Symbian si de cate ori aveam nevoie de vreo aplicatie, o cumparam pur si simplu fara nici un fel de problema. Si am avut Nokia cu Symbian timp de vreo 5-6 ani.
Sunt multumit de iPhone, dar serviciile din spate, cel putin in experienta mea de pana acum, sunt de doi bani.
Bre - mie-mi merge ca focul. Am făcut contul iTunes din prima (VISA Electron ING) și n-am avut nici o eroare.
Dacă nu merge să plătești cu un card VISA sau Master Card problema e de obicei la bancă. Eu am pățit să am plăți refuzate deoarece nu aveam numele și adresa de livrare exact cele cu care e cardul făcut la bancă. S-a rezolvat telefonic.
Cand ai facut contul?
Problema nu e de la card (am platit cu el tranzactii online in ultimii 6 ani fara nici un fel de problema), mai ales ca mi-au si blocat de fiecare data cand am incercat sa fac contul 2USD. Daca era de la card, nu puteau sa blocheze banii.
Noi discutam aici de faptul ca de vreo doua saptamani e imposibil sa-ti faci cont pe app store Romania. Am zis si mai sus ca cei cu conturile deja facute nu au probleme.
Incearca de curiozitate sa faci un cont nou pe app store Romania si ai sa vezi ca primesti un mesaj de eroare de genul “Error description not available” sau “We are having some technical problems. Please try again later” si de fiecare data cand incerci, tipii de la iTunes iti blocheaza cate doi dolari sau doi euro de pe cardul pe care il folosesti la inregistrare.
Am primit un alt mail de la cei de la iTunes. Se pare ca au pasat problema la un Senior Advisor. Dupa orele in care lucreaza indicate, cred ca nu mai e vorba de Apple Support UK care se ocupa de Romania, ci de cei din USA, ca mi-au indicat niste ore de pe Pacific Standard Time care e valabil in vestul Statelor Unite. Zicea ca ma tine la curent cu rezolvarea problemei.
Asa am sa fac si eu daca apar noutati.
Din cate am inteles eu, ei sunt distribuitori exclusivi Apple pentru Romania. Adica orice produs Apple vandut aici trece pe la ei. Nu cred ca fac business-ul asta gratis.
asa, si? care e faza? orice mac vandut trece pe la ei. orice ipod vandut trece pe la ei. orice iphone vandut trece pe la ei. orice iwork vandut, trece pe la ei. orice time capsule vandut trece pe la ei. dar ce pana mea crezi ca au ei de-a face cu itunes? ala e un serviciu online, hostat acolo in america, la tata steve, care are o baza de date care ii apartine lui apple, nu distribuitorilor. nu are distribuitoru nimic de-a face cu itunes, nici daca stai in cap! nu inteleg de ce te enervezi asa, cand defapt tu esti ala cu defecte.
Ia-o mai usurel. Se pare ca tu te-ai enervat, nu eu.
Am vrut doar sa spun ca ar fi putut sa fie mai politicosi, chiar daca nu administreaza ei iTunes. Mi se parea normal sa-mi fi spus ca trebuie sa iau legatura cu cei de la suport tehnic din UK, eventual si cum sa-i contactez, decat sa-mi spuna ca nu e treaba lor si sa-mi inchida telefonul in nas.
Dar asa e la noi, odata ce ai vandut produsul, nu te mai intereseaza daca clientul are probleme sau nu. Ai luat banu’, gata, nu te mai intereseaza. Ce daca clientul respectiv n-o sa mai cumpere de la tine, gasesti tu alt fraier. Asta e valabil si pentru cei de la Orange.
ce bine ca v-am gasit. de doua zile incerc in continuu cu doua carduri (VISA si Mastercard de la ING) si imi da mereu “We are having some technical difficulties. Please try again later”. am incercat sa imi fac cont si pe USA din acela fara card, am selectat None la forma de plata si imi da “Error description not available”. mie la fiecare eroare de tipul celei cu dificultati tehnice imi ia fix 2EUR. cred ca am vreo 20EUR blocati pana acum. “Payment method declined” am primit la inceput pentru ca nu aveam bani in cont, insa de cand am pus bani sistemul imi serveste numai cea cu dificultatile tehnice. eu le-am trimis un mesaj (la support, cred ca USA) unde le-am spus ca daca ce fac ei se numeste false advertising si de fapt serviciul nu e valabil in RO )), atunci ma voi adresa autoritatilor competente ca sa ia masuri. stiu ca sunt sensibili la astfel de mailuri asa ca ma astept sa primesc un raspuns cit de curand.