intre timp am scris un mail si la ING. ar fi interesant de aflat cu ce carduri ati incercat in ultimul timp sa faceti conturi si nu ati reusit. eu am spus mai sus. daca toti am incercat cu carduri de la ING, sa nu fie de la ING problema…
Daca au reusit sa blocheze cate 2USD sau euro la fiecare tentativa nereusita de a face cont, cred ca acel card e valid pe iTunes.
Eu am Visa Virtuon de la BCR pe care l-am folosit online in ultimii 6 ani fara probleme. Pana acum am blocati 35USD, ca m-au tot indemnat sa mai incerc. Sunt curios cat o mai dura treaba asta. Eu am descoperit-o acum trei saptamani, dar e posibil sa dureze de mai demult.
Dintre cei cu banii blocati de iTunes pe card, a reusit cineva sa deblocheze banii? Ai mei tot nu i-au deblocat si luni o sa ma duc la banca sa depun contestatie.
Mi se pare o marsavie ce se intampla, nu te informeaza ca-ti blocheaza banii, au “technical problems” (yeah, right) si pe urma ii doare fix unde nu bate soarele niciodata ca ti-au blocat banii. Intre timp primesti cateva mail-uri cu “I am more than happy to help you” si gata. Tari astia de la iTunes si Apple, isi trateaza foarte bine clientii.
Banii se deblocheaza in 30 de zile de la tranzactie. Bani blocati nu inseamna bani luati…practic banii blocati nu sunt nici la comerciant, nici la platitor. Cei 2 USD/EUR/etc. sunt “blocati” doar pentru a verifica existenta cardului, dar se returneaza in decurs de 30 de zile cum am spus si mai sus. In fond, nu cred ca 2 USD e o suma mare, nu? Daca incerci de 20 de ori si iti blocheaza 40, atunci e altceva:) dar stati linistiti ca veti primi banii inapoi si veti avea cont iTunes…problema eu zic ca e de la ING…
Problema nu e de la banca (eu am cont la BCR), ci e de la iTunes, dupa cum mi-au confirmat si ei. Si nu sunt 2USD, ci vreo 36, ca m-au tot indemnat sa mai incerc, fara sa-mi spuna ca imi blocheaza bani. Si sunt blocati de vreo trei saptamani. Puteam sa fac altceva cu ei in timpul asta.
Plus ca puteau foarte simplu sa anuleze ei asa zisa tranzactie, nu sa ma puna pe drumuri pe la banci sa fac contestatii (cel putin la BCR asta e singura cale de a-mi recupera banii).
Banii se deblocheaza in 30 de zile de la tranzactie. Bani blocati nu inseamna bani luati…practic banii blocati nu sunt nici la comerciant, nici la platitor. Cei 2 USD/EUR/etc. sunt “blocati” doar pentru a verifica existenta cardului, dar se returneaza in decurs de 30 de zile cum am spus si mai sus. In fond, nu cred ca 2 USD e o suma mare, nu? Daca incerci de 20 de ori si iti blocheaza 40, atunci e altceva:) dar stati linistiti ca veti primi banii inapoi si veti avea cont iTunes…problema eu zic ca e de la ING…
depinde de banca. la ING se deblocheaza dupa 14 zile. am primit telefon de la ING in urma mailului trimis lor si mi-au explicat ca din moment ce suma se blocheaza automat, ING primeste cererea de la banca respectiva, blocheaza banii si ii pune practic la dispozitia bancii care initiat cererea. mai departe problema este la Apple, mai exact banca prin care se realizeaza tranzactiile lor, nu la ING. ING are banii tai blocati si ii poate pune oricand la dispozitie (in cele 14 zile). anyway, am mai incercat si ieri inca o data si tot mesajul cu technical difficulties apare. asta e…o sa apelez la formula cu gift card pentru cont de US luat de pe ebay.
am reusit sa-mi fac cont acum cu ING Webcard (Mastercard). daca nu aveti, aplicati. nu stiu daca a mers din cauza cardului sau au rezolvat ei problema. am incercat din prima cu cardul asta si a mers.
Este posibil sa ma insel, insa din cate stiu eu este o problema cu contul pentru iTunes Romania in sensul ca trebuie sa ai un CARD DE CREDIT si nu un card de DEBIT ca sa poti sa-ti faci cont.
In orice caz, pana rezolvati problema cu conturile pe itunes Ro propun sa va faceti un cont gratuit fara credit card pe o adresa din US. Instructiunile se gasesc chiar aici pe site-ul apple.com. Avantajul unui astfel de cont este ca aveti acces si la Podcast-uri, Movies, Music si APLICATII FREE IPHONE spre deosebire de contul pe itunes romania unde nu ai acces decat la aplicatii pentru iphone.
Dezavantajul este ca nu poti cumpara nici o aplicatie care costa bani, le poti lua doar pe cele free.
P.S. Nu uitati dupa ce v-ati facut contul, dati sign in si apcoi din meniul iTunes accesati STORE iar apoi - AUTHORIZE COMPUTER.
Dezavantajul este ca nu poti cumpara nici o aplicatie care costa bani, le poti lua doar pe cele free.
se pot lua giftcards ptr US store de pe ebay (sunt vanzatori care iti trimit codul pe email dupa ce platesti (cu paypal de obicei) ca sa nu mai dai bani si pe transport pana in RO).
Salut! Si eu scriu pentru prima data pe acest forum.
Eu am aceste probleme in prezent. Am contul pe itunes deschis din decembrie 2009; din februarie mi-am schimbat cardul si datele respective din cont si nu am avut probleme pana saptamana trecuta… dupa care nu am mai putut descarca nimic de pe appstore (your billing info has changed - your payment method was declined!!!)... In realitate, nu se schimbase absolut nimic, nu am avut nici o problema cu cardul pana atunci, disponibil aveam arhisuficient…
Am incercat de nenumarate ori sa rezolv problema, dar nu merge pur si simplu! Deocamdata nu am intrebat nimic la banca, fiindca nu aveam ce sa intreb, dar o sa fac si acest lucru…
Salut! Si eu scriu pentru prima data pe acest forum.
Eu am aceste probleme in prezent. Am contul pe itunes deschis din decembrie 2009; din februarie mi-am schimbat cardul si datele respective din cont si nu am avut probleme pana saptamana trecuta… dupa care nu am mai putut descarca nimic de pe appstore (your billing info has changed - your payment method was declined!!!)... In realitate, nu se schimbase absolut nimic, nu am avut nici o problema cu cardul pana atunci, disponibil aveam arhisuficient…
Am incercat de nenumarate ori sa rezolv problema, dar nu merge pur si simplu! Deocamdata nu am intrebat nimic la banca, fiindca nu aveam ce sa intreb, dar o sa fac si acest lucru…
Same here. Mi-au ejectat o plata de 12$ pe motiv de card neacceptat si ma chinui de 2 saptamani sa-i conving sa-mi accepte un Mastercard embosat cu bani pe el, care teoretic ar trebui sa mearga. Trebuie sa ma duc la banca, cica problema ar fi acolo…