Dragilor, nu știu cât și ce vă jucați în ultima vreme, însă eu unul nu pot să rămân decât plăcut surprins la auzul veștilor cum că viitorul Settlers 7 va funcționa nativ (out-of-the-box cum se zice) și pe Mac-urile noastre.
Mi-au plăcut întotdeauna jocurile Settlers, și acum că o să îmi meargă și pe Mac, mă gândesc să mă reapuc…
Mai jos configurația pentru noi (așa cum am găsit-o discutată pe forumul celor de la UbiSoft)
System Requirements for MAC:
Mac OS X 10.6.2 Snow Leopard or better
• Processor: Intel Core Duo (Intel Core 2 Duo)
• RAM: 2 GB (4 GB )
• Video Card: 256 MB, ( 512 MB)
• DVD – ROM: DVD 8x (DVD 24x), needed only for installation
• Hard Drive Space: 8 GB
• Peripherals Supported: Mouse, Keyboard
• Singleplayer: 33.6 kBit/s upstream (33.6 kBit/s upstream)
• Multiplayer: 128 kBit/s upstream (128 kBit/s upstream)
• Supported Video Cards:
1. NVIDIA GeForce desktop and mobile series
1. 8600, 8800
2. 9400, 9600
3. GT 120, GT 130
2. ATI Radeon desktop and mobile series
1. HD 2400, HD 2600
2. HD 4670, HD 4850, HD 4870
Mai scrie pe undeva cum că va trebui conexiune non-stop la internet - nu știu încă cât de sigură e treaba asta, oricum sună un pic nasol…
Da, pentru a preveni pirateria toate jocurile noi de la UbiSoft cer acuma conexiune la internet continuă. Comunică cu serverul din secundă în secundă și dacă se deconectează mai mult de câteva secunde sau merge prost conexiunea de internet, jocul se închide. Și în single player. N-ai salvat ? Ghinion.
Nu e glumă :(
Și dacă lumea nu reacționează urât, toți producătorii vor face asta.
Este exact ce își doresc - piraterie 0% și un control absolut asupra utilizatorului - știe exact cine, la ce oră s-a jucat, la ce nivel a ajuns, pe ce calculator e instalat programul. S-a descoperit un bug sau exploit ? Nu ai voie să mai folosești programul fără să îi faci update. Și când apare versiunea nouă a programului va trebui să o cumperi căci vor opri serverele pentru versiunea veche.
Ai călcat prea mulți pietoni cu mașina în joc ? Nu te mira dacă te trezești cu o scrisoare de la poliție că ai carnetul anulat deoarece ești un potențial pericol pentru siguranța circulației.
Nu îmi place absolut deloc că cochetează cu controlul ăsta absolut asupra cui, cât, cum și ce joacă, deși sunt perfect de acord (și militez pentru asta) cu un control mai strict asupra unor jocuri gen Counter Strike.
Dacă tot vor să țină în frâu utilizatorul final și să monitorizeze timpul cât se joacă, consider că Settlers nu s-ar încadra în categoria jocurilor “periculoase” și că există alte (multe) jocuri care ar beneficia mult mai mult de pe urma unui sistem mai sofisticat de control.
Pirateria va exista, orice ar încerca marile firme de gaming (și nu numai ele). Oamenii tot timpul vor alege calea cea mai ușoară către rezultatul dorit, de aceea, zic eu, vor exista tot timpul “băieții veseli” care vor pirata în stânga și-n dreapta pentru a demonstra că se poate, și alții care vor căuta jocuri piratate pentru că sunt mult mai accesibile ca preț (în cel mai fericit caz, nu costă nimic).
Aventurile “DRM-iste” ale acestor studiouri se termina deobicei cu stocuri nevandute. Imi pare ca Ubisoft a mai avut o aventura cu o tehnologie numita Starforce(o chestie foarte urata care mai cauza un sys crash ocazional) si a fost nevoit sa renunte; culmea acea masura lovea in publicul platitor decat in pirati. Tiberiu, exsita sisteme de rating pentru jocuri mai violente. cum exista si la filme. Mai mult de atat cred ca este exagerat.
Exsita sisteme de rating pentru jocuri mai violente. cum exista si la filme. Mai mult de atat cred ca este exagerat.
Foarte de acord cu tine, însă nimeni nu le prea ia în seamă. Spune-mi de câte ori te-ai uitat sau ai căutat rating-ul pentru un film înainte să îl vizionezi împreună cu copilul tău (poate am dat pe lângă și încă nu ai copii, caz în care îmi cer scuze). Înțeleg că o firmă de gaming trăiește din vânzări, dar consider că pot face mult mai mult decât să ofere o simplă bifă “show / hide blood”.
Nu știu, poate sunt eu paranoic, însă de mult prea multe ori mi s-a întâmplat să trec pe stradă pe lângă o școală de aici din Timișoara și 80% din discuțiile surprinse au fost despre Counter, și despre cum l-a pocnit pe ăla, și ce mișto poziție de omorât a găsit pe nu-știu-ce hartă și care mai de care. Partea și mai proastă e că tinerii ăștia îi vezi mâine-poimâine cu arma în mână și dintr-un exces de teribilism omoară “din greșeală” pe cineva (îți mai aduci aminte de masacrul de la Columbine din ‘99?). Mi-ar place să văd mai multă implicare și din partea firmelor de gaming în ceea ce privește “securitatea” zilei de mâine a copiilor noștrii.
E adevărat că nu prea am eu hardware pentru gaming (țin PS3 pentru asta) și sînt un pic rupt de lumea jocurilor pe calculator, dar cerințele de sistem mi se par cam mari… Iar chestia cu antipirateria am simțit-o la Spore, care are un umăr limitat de instalări, ceea ce mi se pare o idioțenie. Pe lîngă faptul că putem avea mai multe macuri, nu-i așa, se întîmplă să mai moară sistemul, să mai fie furat un laptop, să mai faci un update…
Exsita sisteme de rating pentru jocuri mai violente. cum exista si la filme. Mai mult de atat cred ca este exagerat.
Foarte de acord cu tine, însă nimeni nu le prea ia în seamă. Spune-mi de câte ori te-ai uitat sau ai căutat rating-ul pentru un film înainte să îl vizionezi împreună cu copilul tău (poate am dat pe lângă și încă nu ai copii, caz în care îmi cer scuze). Înțeleg că o firmă de gaming trăiește din vânzări, dar consider că pot face mult mai mult decât să ofere o simplă bifă “show / hide blood”.
Nu știu, poate sunt eu paranoic, însă de mult prea multe ori mi s-a întâmplat să trec pe stradă pe lângă o școală de aici din Timișoara și 80% din discuțiile surprinse au fost despre Counter, și despre cum l-a pocnit pe ăla, și ce mișto poziție de omorât a găsit pe nu-știu-ce hartă și care mai de care. Partea și mai proastă e că tinerii ăștia îi vezi mâine-poimâine cu arma în mână și dintr-un exces de teribilism omoară “din greșeală” pe cineva (îți mai aduci aminte de masacrul de la Columbine din ‘99?). Mi-ar place să văd mai multă implicare și din partea firmelor de gaming în ceea ce privește “securitatea” zilei de mâine a copiilor noștrii.
Dar divagăm de la subiect….
Sunt unul din acei oameni care nu crede in efectele negative ale jocurilor(in sensul ca indreapta spre violenta). Masacrul de la Colombine a fost pus la cale de niste labili psihic, este si un documentar care relateaza despre acest subiect. Din punctul meu de vedere exagerezi cu CounterStrike. Baietii aceia se gandesc cum sa fie cat mai buni statistic in acel joc, in multiplayer. Sunt sigur ca nu se gandesc sa ia o arma de foc si sa impuste oameni pe strazi. Daca esti ingrijorat, ca parinte, de efectul acestor jocuri trebuie sa stai de vorba cu odrasla si sa-i explici aia si aia, cu alte cuvine sa-l educi ca atare si sa controlezi pe ce poate “pune mana” si pe ce nu. Secretul e in educatie.
Dar divagam cum bine zici. Sa revenim la Settlers7. Poti sa fii de acord cu mine ca Settlers nu e un titlu care se preteaza vreunui maniac ce intentioneaza sa omoare oameni pe strazi ?
szlayer: Cerintele sunt mai mult decat generoase pentru un titlu din 2010 si Ubisoft mai ales.
Buna. Stiu ca nu apartine de topic, dar nu stiam unde sa ma adresez cu intrebarea mea. Caut jozcul Knights and Merchants pe mac. stiu ca exista, dar nu l-am gasit niciunde pe web. daca cineva poate sa ma ajute va rog un mail pe adresa .