placa audio externa - pentru sistem audio 5.1
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.06.09

Salutare!

Va supun atentiei o mica problema pe care o am in momentul de fata: pana sa trec la Mac foloseam un pc cu placa audio 5.1 si sitem adecvat - iar cand vroiam sa dau muzica mai tare, o faceam smile iar la filme era ceva super-tare.
Pentru ca ma uit la multe filme incep sa simt lipsa sistemului audio 5.1.

Asadar am nevoie de o placa audio externa (nu cred ca pe usb ar scoate ceva calitate Dolby Digital sau Prologic) care sa suporte un sistem 5.1 si care sa nu coste mai mult de 250 ron.
Stiu ca exista Griffin Firewire - dar din pacate nu se mai fabrica. Spre surpriza mea l-am gasit pe un site din afara tarii care facea livrari si in Romania dar aveau o problema cu pay-pal-ul si nu am putu finaliza comanda. Le-am trimis cateva mesaje la care nu s-au sinchisit sa-mi raspunda :(

Exclud de la inceput placile M-Audio care sunt “prea” profesionale fata de ce am eu nevoie - plus ca si pretul este cam maricel.

Ah, era sa uit… AM un iMac de 20’ din 2008 - cu multe mufe Firewire, 3xUSB, Audio out (cred ca este digital) - Casti, si altele (recunosc ca unele nu stiu ce fac) :((

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 23.10.06

Iti trebuie un sistem audio 5.1 cu intrari optice…semnal iei de la jackul audio out din iMac

Nu ai nevoie de nici o placa audio 5.1 e Mac nu PC

Inteleg ca vrei doar sa dai muzica mai tare nu sa faci studio de productie…

Apropo cand ai cumparat iMac nu ai primit si o carticica frumos detaliata cu ce stie sa faca ?

Semnătură 

———————————————————-
MacBook Air 13 early 2015
AppleTV 4K Living
AppleTV 4 Dormitor
iPhone XS 64Gb
AppleWatch Series 4 44’
Apple Airpods
Apple Homepod 2 buc
AirPort Extreme AC
Airport Express 802.11N Gen.1 4 buc pentru Airplay in curte si camere
———————————————————-
Apple Home activat,termostate,lumini si senzori

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
PegasosII - 20 Februarie 2010 08:42 PM

Apropo cand ai cumparat iMac nu ai primit si o carticica frumos detaliata cu ce stie sa faca ?

of… buna intrebarea asta. Cred ca fost mai mult decat evident ca nu am citit manualul :(
Aveam nevoie de cineva care sa ma lamureasca, asa ca iti multumesc mult - am aflat tot ce ma interesa.

p.s. daca toata lumea ar citi manualul unui produs s-ar ajunge la mai putine discutii inutile. smile

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Hehe…forumul e pentru ce nu gasim in manuale wink

Semnătură 

———————————————————-
AppleTV 4K Living
AppleTV 4 Dormitor
iPhone XS 64Gb
AppleWatch Series 4 44’
Apple Airpods
Apple Homepod 2 buc
AirPort Extreme AC
———————————————————-

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
PegasosII - 20 Februarie 2010 08:53 PM

Hehe…forumul e pentru ce nu gasim in manuale wink

Multumesc ca nu ai dat cu pietre…

Daca imi permiti ti-as mai pune o intrebare: daca sistemul 5.1 nu are “digital in” exista adaptoare de la “digital in” la “cele 3 mufe ale sistemului” (verde, verde negru si portocaliu)?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Daca sistemul nu are “digital in” e naspa….nu merita achizitionarea unui adaptor ca sunt destul de scumpe si cele trei mufe de care zici sunt compatibile cu placile de sunet pci pentru PC.

Odata ce ai pus mana pe un Mac deja ai scapat de gramada de fire pentru 5.1..un singur cablu optic duce toate semnalele necesare la sistemul audio.

Eu asa am conectat AppleTV la un Sony Receiver

Semnătură 

———————————————————-
AppleTV 4K Living
AppleTV 4 Dormitor
iPhone XS 64Gb
AppleWatch Series 4 44’
Apple Airpods
Apple Homepod 2 buc
AirPort Extreme AC
———————————————————-

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
PegasosII - 20 Februarie 2010 09:09 PM

Daca sistemul nu are “digital in” e naspa….nu merita achizitionarea unui adaptor ca sunt destul de scumpe si cele trei mufe de care zici sunt compatibile cu placile de sunet pci pentru PC.

Odata ce ai pus mana pe un Mac deja ai scapat de gramada de fire pentru 5.1..un singur cablu optic duce toate semnalele necesare la sistemul audio.

Eu asa am conectat AppleTV la un Sony Receiver

Atunci variantele mele se…ingusteaza. Acum am doua variante - ori imi iau un 2.1 care sigur are un singur cablu pe care trebuie sa-l infig in canalul din iMac sau imi iau un sistem 5.1 care sa aiba “digital in” (cam pentru asta oscilez - acum ramane de stabilit bugetul).

Oricum, unul din motivele pentru care mi-am luat iMac este ca am scapat de cabluri si ideea de a reveni la placa audio conectat la sistem 5.1 ma cam supara.

Multumesc inca o data pentru raspunsurile primite!